4 Септември, 2018 10:19 1 014 3

Териториалната цялост на Косово няма да се поставя под въпрос

  • косово-
  • територия-
  • сърбия

Определиха групата за преговорите със Сърбия

Никой няма мандат да поставя под въпрос териториалната цялост на Косово. Това заяви косовският премиер Рамуш Харадинай, цитиран от B92.

Той говори, след като беше определен състава на правителствената делегация, която ще преговаря за подобряване на отношенията със Сърбия. Делегацията ще се оглавява от Фатмир Лимай.

„Никой няма да поставя под въпрос територията на Косово. С решението на правителството ние не променяме нищо, относно нашата позиция за териториалната ни цялост. Не искаме да избягваме нито един параметър от договора. Те нямат право да взимат решения срещу конституцията. Ние ще търсим добро решение“, заяви Харадинай.

Преговорите между Сърбия и Косово ще се състоят на 7-ми септември. Имаше предложения за възможна размяна на територии. Те обаче бяха отхвърлени от косовските власти.

Преговорите ще засягат най-вече сръбското признаване на статута на Косово. Това ще позволи и на двете страни да получат членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    5 0 Отговор
    Според мен, ВКС на Русия ще получат мандат. Рано или късно.
  • 2 интересно

    3 0 Отговор
    Интересно е как ще преговаря Вучич със Харадинай и Лимай. И двамата са били основните генерали на Армията за освобождаване на Косово. Мирише на война вече
  • 3 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    За Косово не искам и да чувам - там всичко е законно , демократично и със санкции от ООН изпипано от натовските самолети над Сърбия . Искам само новини от Крим !!!