4 Септември, 2018 11:16 31 513 52

Турция разположи танкове на границата

  • турция-
  • сирия-
  • танкове-
  • граница-
  • бежанци-
  • разположи-
  • идлиб

Ще има ли нова бежанска вълна?

Турция разположи танкове на границата - 1
Снимка: Турски въоръжени сили TSK

Турция е дислоцирала повече бойни машини в южната провинция Килис, близо до границата със Сирия, предаде „Хюриет дейли нюз“. Прехвърлянето е извършено в ранните часове на днешния ден.

Камиони, натоварени с танкове и гаубици, са се насочили към Елбейли до сирийската граница. Дислоцирането е част от мерки за сигурност, сподели източник от въоръжените сили, пожелал анонимност.

Танкове М60 са били разположени до сирийската граница като част от плана за действие на Анкара в случай на нова бежанска вълна, казват източници на изданието. Има информация, че силите на Башар Асад готвят офанзива в провинция Идлиб, която е последната крепост на бунтовническите фракции.

Танковете са оборудвани и със системи за наблюдение на близко разстояние. ООН се опасява, че офанзивата на правителствените сили в Сирия може да принуди 2.5 милиона души да тръгнат към турската граница. В момента Турция е страната с най-голям брой сирийски бежанци на фона на гражданската война в страната, започнала през 2011 година.

Американският президент Доналд Тръмп предупреди сирийското правителство и неговите съюзници Иран и Русия да не нападат безразсъдно контролираната от бунтовници сирийска провинция Идлиб. Това би било голяма хуманитарна грешка и потенциална човешка трагедия. Стотици хиляди хора може да бъдат убити. Не позволявайте това да се случи, предупреди американският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист1

    164 17 Отговор
    Значи Тръмпи казва на Асад - не освобождавайте собствената си земя от терористите ми, че с много пари изгорях там. Ами ще трябва да го съжалим човека, все пак ги е изкарал с пот на челото
  • 2 ПЕЕВ

    58 93 Отговор
    ТУРЦИТЕ СЕ НАВИРАТ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ.

    Коментиран от #3, #4, #11, #19, #34

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Синан

    164 31 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Турците си пазят границата, точно това трябва да направите и вие в България, ама то като нямате армия и техника с какво ще я пазите, за това вашата граница е като разграден двор.

    Коментиран от #5, #9, #10, #12, #15, #46

  • 5 onq s konq

    79 27 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Всъщност ние ИЗОБЩО НЯМАМЕ ГРАНИЦИ,ЗАЩОТО СМЕ В ЕС И НАТО.Отделно пък че..."родната Полиция ни пази"!
  • 6 куку руку ку

    38 7 Отговор
    Верно, че нямаме граница, но причината не е това, което си изтъкнал.
  • 7 стоян георгиев

    16 43 Отговор
    идлиб е свирен.основния виновник за трагедията която ще се разрази там е ердоган.тои реално влезе в идлиб и имаше ангажимент да го прочисти от ал каида ,но вместо това тои се съюзи с руснаците и почна двоина игра с джихадистите.сега турция няма да бъде подкрепена от нато и реално идлиб ще бъде ударен от асад,иран ,хизбула и евентуално кюрдите.трагедията ще е сериозна щото в идлиб са хора нежелаещи да живеят под управлението на асад.едни от тях ще се бият до последно други ще бягат към турция и европа ,много от цивилните ще пострадат,щото нито асад нито турция имат желание да се занимават повече с тях.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 аналитик

    43 14 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Ние имаме София Прайд. Само тия да застанат наведени на границата и никой няма да ги подмине и мъже и жени... Тези са истинските Божии хора. Нали Бог бил ЛЮБОВ?
  • 10 аналитик

    21 49 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Заблуден си. Танковете осигуряват коридор. Ердо ще бяга скоро щото турския бизнес ще го погне зарад лирата и той ся тфупа имане в танкове и ще го измъкнат през Идлиб. Там ще се маскират като НАТОвци и през Ирак ще избегат на Кайманите на плаж. А ти ще плачеш тъжно.

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 JPower

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Що не опиташ да я преминеш...... границата в момента е бизнес. Не всеки може да си минава, трябва Боко тиквата първо да пита!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 волен сидеров

    29 3 Отговор
    бой ,да еВа таз американска демокрация,бой до откат и после по сащ
  • 15 Салам Алеко

    22 27 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Синанчо, 500 години воювахме за турците, работихме за турците, правихме децата на турците! Време е поне да си пази границата, за да не идват животните, и да си караме ние оалалъка! Вземи и ти да идеш на границата със Сирия, поне веднъж боклук ката тебе да докаже че е достоен "гражданин" на Република България!
  • 16 123;)

    25 14 Отговор
    Бре,че разбирачи пишат тука...ама!
    Имам въпрос:Какво ще се случи с България,ако Европейците окончателно ни ритнат и бг бъде разделена по влияние между Турция и русия!?

    Коментиран от #18

  • 17 123;)

    8 16 Отговор
    Кирпич,не пиши минуси,а опитай да дадеш мнение....чукотски команчи!!!
  • 18 Салам Алеко

    8 16 Отговор

    До коментар #16 от "123;)":

    Българите ще станат цигани! Издръжки, едение и пиение, и големи уредби! Циганите ще започнат да изчезват както и девствените жени! "Турците" заради некадърността им ореди "възродителния процес" всички ше бъдат изселени по границите с кюрдите, за да се научат да уважават заповедите на турската държава, и да вкарат акъл в тъпите чутури! Ако не си довилен, мога да ти го намеря и на турски"План Б за България!

    Коментиран от #22, #32

  • 19 свободно мислещ

    24 14 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    До-Пейчо.Турция не попада м/у шамарите.тя ШАМАРОСВА
  • 20 Хасан

    18 10 Отговор
    Турция не иска асад да влезе в идлип ако влезе ще има още 3 милиона бежанци ако това стане нищо чудно даги пусне към европа смятатйте закакво става дума 7милиона и акоги пусне нашата ограда дали щеги спре то ние несме 7 милиона в момента

    Коментиран от #24, #31, #49

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 123;)

    7 8 Отговор

    До коментар #18 от "Салам Алеко":

    Готино,като вариант!На турски...не търси....докъто пишат литературата си с латиница,не са опасни!Той и Доган отправяше заплахите си към Европа с латиница....
  • 23 свободно мислещ

    15 7 Отговор

    До коментар #10 от "аналитик":

    Г-ако.Ти турчина досега не мога ли да го разбереш?знаеш ли че турците са обменили 5МИЛИАРДА-МИЛИАРДА ДОЛАРИ.ама ти с твоетоДНК.не можеш го разбра

    Коментиран от #39

  • 24 Сакам Алеко

    6 16 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Ти си висящ! Колко тъп си щом пишеш "ние" ти просто си, но никога няма да бъдеш, винаги ще си ни тук, ни там, просто си едно нищо! Само внуците ти могат да бъдат, когато тъпата ти путура, каже, "Отиваме в Анадола, или ще пукнем, или ще станем от най-после " турци" ....след 5поколения;

    Коментиран от #35

  • 25 свободно мислещ

    6 10 Отговор

    До коментар #21 от "BrendaAlt83izer":

    Г-ако.Ти турчина досега не мога ли да го разбереш?знаеш ли че турците са обменили 5МИЛИАРДА-МИЛИАРДА ДОЛАРИ.ама ти с твоетоДНК.не можеш го разбра

    Коментиран от #27

  • 26 свободно мислещ

    9 6 Отговор

    До коментар #21 от "BrendaAlt83izer":

    В БГ.такива пори може да се изкарат само с контрабанда.проституция.и ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ.друг начин нямааааааоаааоа
  • 27 Brenda

    10 8 Отговор

    До коментар #25 от "свободно мислещ":

    Овце сте, ако утре Ердо излезе утре с тръба отзад на някой митинг, в други ден, ще има недостиг на тръби в цяла Турция! ДНК-то на овцата, е много далеч от това на 🐐!
  • 28 чичо Дон

    1 16 Отговор
    утре ги почваме.. И да ударим някой турски танк, някоя руска база с пияни ушанки - еб.л съм му мамата.
    с Пейтриът - напред!
  • 29 Трампи Кутиноф. Ардоганоф

    12 4 Отговор
    ЗАЩО ЕРДО НЕ ИМ ПРАВИ КОРИДОР И ЕСКОРТ ДО БАЛКАНИТЕ?????
    САМО ТРЯБВА ДА ГИ РАЗДЕЛИ НА ТРИ РЪКАВА, ПОСОКА ГЪРЦИЯ ПО ВОДА И СУША. ПОСОКА ЗА БЪЛГАРИЯ ПО ВОДА И СУША. И посока за румъния по вода, и стой да гледаш сеира на балканците. 3 милиона , плюс новите от идлиб става една какавоня братче .??? Европа ще пропищи яко , да не говорим за оградата на границата. Направо ще я прегазят барабар. граничарите . Верно ще получим нови помощи от европа , но един милион ще останат в БГ. Ха честито обновление.

    Коментиран от #30

  • 30 Пешо

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Трампи Кутиноф. Ардоганоф":

    Те са терористи, не са луди - никой няма да иска да остане в България.
  • 31 Метко Метко

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Бяхме 7 милиона
  • 32 Коня

    13 5 Отговор

    До коментар #18 от "Салам Алеко":

    Ей, Българин научи се да пишеш на български, имам чувството че мозъка ти е от патладжан...
  • 33 789

    10 11 Отговор
    Турците, като народ имат комплекса на преследван. Това не е съвпадение. Те знаят, че окупират чужди земи и страхуват от бунт и отмъщение на поробените. Номадски народ от дълбините на Анадола, макар и успял да се освободи от номадския начин на живот (т.е. постоянното движение), не бе освободен от номадския начин на мислене. Той вярва че източник на богатство е плячката на войната. Ревнуваха и ревнуват как една по-малка и по-слаба страна, като Кипър например, може да просперира повече от "Великата" Турция. Има турци, цивилизовани, демократи, поети и интелектуалци. Но това е малка и незначителна част - спад в океана от 80 милиона турци. Турското общество, поради ниските си образователни постижения, бедност и религия, остава османски в своя манталитет. То няма усещане за равенство в хоризонталната връзка между равни в стойност и достойнство, човешки същества. Равенството е вертикално. Има хора, които упражняват властта и хора доминирани от тях, които трябва да бъдат благодарни, че имат шанса да бъдат управлявани от своя господар...

    Коментиран от #36, #51

  • 34 Вие Българите и шамар

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Вие Българите и шамар не заслужавате😙

    Коментиран от #37, #47, #50

  • 35 Слагащ го на Алеко...и Алековица

    6 5 Отговор

    До коментар #24 от "Сакам Алеко":

    Пхахаха, ама ти се имаш за българин защото живееш и си се родил в България ли? Ами то и комшията ти Мето от Факултето и той така. Ти си никой, какъв българин си като прадядо ти роден в османската империя?

    Коментиран от #40

  • 36 Трудно ти е

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "789":

    Трудно понасяш факта, че турците просперират повече от теб въпреки мозъчните промивки които ти правеха в училище .
  • 37 Пич

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Вие Българите и шамар":

    Призовавам за коректно отношение. Границата е много тънка.
  • 38 Турция е готова да предаде Русия

    1 2 Отговор
    Министърът на външните работи на САЩ Помпей, обади се на Чавушоглу, поиска освобождаването на пастор Брансън и му каза че САЩ са против атаката на Асад върху Идлиб. А Чавушоглу се съгласи!!!
  • 39 аналитик

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "свободно мислещ":

    Напълно го разбирам и с РНК гурчин. Това е овчи манталитет - каже нещо Ердо и овцете чупят Айфони, обменят долари за лири. И нашите БКПейци, ГЕРБери и други са така - каже нещо Шефа им и овцете единодушно гласуват, скачат... Овча работа и там и тук.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 -123-

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Салам Алеко":

    А ти знаеш ли, че моите прадядовци са оправяли бабите ти 500 години и наистина сме братовчеди...

    Коментиран от #45

  • 42 Крипли

    5 1 Отговор
    Не се карайте бре пичове. Плана е от ясен по-ясен. Тотална подмяна на населението в нашия регион че и Европа. Това си е казано преди десетилетия, да не кажа столетия. А и мюсюлманите не го крият. Сами го казват - няма да ви превземем чрез война. Вашите жени не раждат, а нашите имат по три деца всяка. Тъпото в цялата история, е че и да ти навират истината в лицето, нашите пак отказват да я видят. А може би всичко е умишлено😉 След 50тина години децата и внуците ни ще са мургави и ще говорят на арабски или там който е сложил ръка на земите ни. Огради и танкове вече нямат смисъл. Вълкът е в леглото ни и докато ние спим той бавно ни оглозгва костите.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Оня с храстореза

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Така е резене,но не си в правото си да коментираш докато криеш в гащичките рязън пипер.
    Така,че кротувай и плувай към анадола обратно.
  • 47 Дани

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Вие Българите и шамар":

    А вие заслужавате.... на сапун
  • 48 Moмо

    0 0 Отговор
    Ще има огнен залп....
  • 49 ХАСАН

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Някой яко прави провокации от мое име
  • 50 Коко

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Вие Българите и шамар":

    Кво те мъчи теб...кажи де?. Пишеш на български уж си чалма пък не те искат...Взимай си чалмата и изчезвай....ама как да изчезнеш кат не те признават за чалма ха ха
  • 51 ХАСАН

    7 6 Отговор

    До коментар #33 от "789":

    Тая омраза към турците ще те погуби..каква е тая болка в дупето че не ти минава 140г а и се предава от поколен-е на поколение!??
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: