Last news in Fakti

4 Септември, 2018 13:24 5 851 21

Планът на САЩ за унищожаване на СССР

  • сащ-
  • план-
  • сср

Излязоха планове за масово унищожение на СССР и Китай

През 60-те години на миналия век САЩ са разработвали планове за тоталното унищожаване на СССР и Китай, съобщи РИА Новости.

Информацията е публикувана в организацията за нестопанска цел „Архив за национална сигурност“. Там е публикувана информация от документи план, изработен през 1964 г.

В него се казва, че трябва да бъдат унищожени 70% от промишления потенциал на СССР.

В плана е допусната и възможността за масово изтребление на местното население. Предвидена е била смъртта на 71% от жителите на съветските градове. Според някои военни това е било главен критерии в разгрома на Съветския съюз.

Информацията е взета и от строго секретни документи, регламентиращи използването на ядрено оръжие.

Изброени са възможни цели за атакуване в СССР, Китай и Източен Берлин. Като основна цел се посочва унищожаване на съветските бомбардировачи, преди те да могат да излетят от базите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    61 7 Отговор
    Мечтите на обора !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Усмивката

    8 24 Отговор
    До известна степен планът е осъществен ,но на 50 %
  • 4 kuramijanko

    2 11 Отговор
    pa tia ot kade znzjat?
  • 5 Тост

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "MattieWood":

    Направи си фунийка от тия 7к и си пъхни отзад ;)
  • 6 русия е джудже

    13 43 Отговор
    Американците успяха да приключат СССР дори и без война.В днешно време руския краварник е 10 пъти по-слаб откъм възможности и потенциал в сравнение със СССР,което означава ,че са още по-елементарни.

    Коментиран от #7, #15, #18

  • 7 Borislav Popov

    39 8 Отговор

    До коментар #6 от "русия е джудже":

    Със ссср приключиха - ама какво става с Русия ? Защо Русия се оказва по силна от ссср ? Защото се отърва от баласта който носеше на гърба си . Вместо да въоръжава само себе си - тя носеше на гърба си целия варшавски договор. Да ти дам за пример само България : Само за периода 1945-1947 г. руснаците ни дават 375 самолета, 1661 оръдия и минохвъргачки, 463 танка, 1170 картечници 12 торпедни катера, един ескадрен миноносец, шест морски преследвача, три подводници и 1170 автомобила.

    Коментиран от #9

  • 8 Факт

    34 5 Отговор
    САЩ -доказани терористи и маниакални убийци...
  • 9 копейка

    7 30 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Русия е остатъка от капитулацията на СССР.Демек утайката.САЩ и СССР по това време се конкурираха ,но Русия в днешния си вид не е дори и малка конкуренция на американците по каквато и да била тема.
  • 10 Рубладжийче

    2 19 Отговор
    РИА Новости е уважавана по цял свят агенция и изобщо не се занимава в путлеристка пропаганда. Източника на информацията също е супернадежден и може да му се има доверие. Проблема е, че за да повярваш трябва да имаш ушанка на главата и да си закърмен с "Кат Русия втора няма" и митовете и легендите за 200 000 руски жертви проляли кръвта си , за да не носят днес българките бурки а българите фесове! Слава Росии
  • 11 плевен

    4 9 Отговор
    Ръководството на всяка велика сила има такива планове. Иначе трябва да са пълни идиоти. Това го знае всеки лейтенант. Както се знае и каква участ са ни отредили.

    Коментиран от #16

  • 12 Kcaniba

    14 2 Отговор
    империята на злото фащ!!
    С геноцид над местните си направиха държавата кравабойс, и от тогава срещу жени и деца воюват цял живот!!
    И премъдрия им план е бил абсолютно същият!!
    Но явно братушките са съвсем не това, което ги рисуват в холиудските бозни, та после си направиха и неуловими за краварите подмадници, а днес свърхманеврени и недостигими ракети!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Знаещ

    5 12 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Все краварите ти са в главата руска бърсалко! Не разбар ли, че докато има пияни руски говеда и умни руски задунайски телета ще има и кравари?
  • 14 Расулюлах

    14 1 Отговор
    Както виждате има само планове за унищожаване на държавите по света но иначе саш не били такива и не се бъркали в политиките на държавите ...освен заробване саш не предлагат нищо друго или ше е капиталистическо заробване или демокрация или направо бомбите
  • 15 Един ....

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "русия е джудже":

    Скоро гледал ли си картата на света , джуджак?
  • 16 без мозък

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "плевен":

    А и ние имаме такъв план, Самоунищожение се казва.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "русия е джудже":

    А ти откъде знаеш?
  • 19 emo

    5 0 Отговор
    За съжеление ние сме наблагодарни.Цялата военна техника СССР даваше на България по ( ФЗЦ) по заводски цени без печалба .Същото беше и гражданската техника. да не говорим за дълговете много пъти ги изтриваха.Когато се распадна СССР имахме дългове няколко милиарда долара и тъй си останаха.Когато бях в Китай и видях Съветското Военно Гробище не е за повярване къкво уважение и признателност изпитват няма парче хартия хвърлена една цигара всичко е толкова спретнато и чисто .Същотото е в Германия в Трептов парк на Съветските воини .Полицията дежури там 24 часа .

    Коментиран от #20

  • 20 ясен си ми

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "emo":

    В Китай по принцип не са разхвърляни. Стига си ревал.
  • 21 Дядо Николай

    0 0 Отговор
    До коментар №6 русия е джудже.
    Акорусия е джудже ти си русофобско джудже и не искам да обиждам говедата като те сравнявам с тях. Те са много по умни от теб. Защо се криеш за измислено прозвище а нямаш достойнство да си напишеш истинското име. А сега на въпроса в коментар №7 те светнаха малко по някой исторически факти. Аз ще тикажа други факти. През 60-те години любимите ти САЩ имат няколко плана за унищожаване на СССР, Китей ицелия соц. лагер.Трябвало е да бъдат унищожени 70% от производствените мофности и над 70% от НАСЕЛЕНИЕТО на тези държави. ма още много какво да се напише потози въпрос, но ще спомена следното: НАСЕЛЕНИЕТО на България е трябвало ТОТАЛНО да бъде унищожено. Тези планове са най ярък показател кой управлява САЩ това са САДИСТИ. Не искам да коментирам повече, но ще кажа само това, ако тези планове бяха осъществени теб русофобско садистко джудже нямаше да те има. Има те само защото руснаците им показаха "Кузкиная мать" над 50Мт. термоядрена бомба ударната вълна от която 3 пъти обиколи света и САЩ напълниха гащите. От началото на 20 век САЩ се упрвлява от САДИСТИ. Препоръчвам ти по-малко да крадеш, поече да четеш и да се опитваш да мислиш. Науката е слунце.