4 Септември, 2018 14:50 2 300 0

Игра на разузнаване на Балканите

  • балкани-
  • подслушване-
  • сърбия

Подслушват лидерите на Сърбия и Република Сръбска

Разузнаването на Босна и Херцеговина подслушва разговорите на ключови политици от Сърбия и Република Сръбска, съобщи Vecernje Novosti.

Сараево и Лондон са започнали да проучват политическите и икономическите връзки между Белград и Баня Лука. Сред подслушваните разговори има такива на сръбския президент Александър Вучич и лидерът на Република Сръбска Милорад Додик.

В подслушването е участвало и британското разузнаване МИ6.

В момента Сърбия води ключови преговори с Косово, които може да позволят членство в ЕС и за двете страни. В момента Великобритания иска да бъде фактор на Балканите, на които гледа като на врата към ЕС.

От Баня Лука заявиха, че не са получили предупреждения за действията на двете страни. От там обявиха, че Сърбия и Република Сръбска не следват амбициите на Запада за действия срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: