Last news in Fakti

4 Септември, 2018 15:53 1 715 0

Гърция екстрадира руснак в родината

  • александър виник-
  • гърция-
  • екстрадиране-
  • екстрадиция-
  • пране на пари

Александър Виник беше арестуван по искане на САЩ през юли миналата година

Гръцкият върховен съд одобри екстрадицията на руския гражданин Александър Виник в родината му, предаде ТАСС, като се позова на адвоката на Виник - Илиас Спирлиадис.

Юристът каза, че решението на съда ще бъде огласено официално на 14 септември, но от това, което е казал съдията, следва, че решението за екстрадиция на Виник е прието.

Александър Виник беше арестуван по искане на САЩ през юли миналата година, докато бе на почивка със семейството си в Северна Гърция. Виник е заподозрян в пране на милиарди долари чрез виртуална валута.

През юли съд в Гърция реши да го екстрадира във Франция. Адвокатите на Виник обжалваха решението пред Върховния съд на Гърция. САЩ и Русия също поискаха екстрадицията на Виник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: