Last news in Fakti

5 Септември, 2018 08:24 9 379 45

САЩ сипят заплахи към Асад: Ще реагираме бързо!

  • сирия-
  • сащ-
  • идлиб-
  • бунтовници-
  • башар асад-
  • русия-
  • заплахи-
  • удари

Американците са готови на мигновен отговор

САЩ сипят заплахи към Асад: Ще реагираме бързо! - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати обещаха „бърз и подходящ“ отговор, ако Сирия използва химическо оръжие в провинция Идлиб, която е последната крепост на бунтовническите групировки, предаде Voice of America.

От Белия дом обявиха, че следят внимателно случващото се в Сирия, която от 2011 година е в гражданска война. Заплахата е отправена на фона на готвена офанзива в Идлиб. От Вашингтон посочиха, че „милиони невинни цивилни“ са подложени на риск в северозападната провинция.

Президентът Доналд Тръмп предупреди, че химическа атака на режима на Башар Асад ще е „безразсъдна ескалация на този вече трагичен конфликт“. САЩ са в готовност да нанесат удари по сирийските позиции. Американската армия предупреди режима в Дамаск да не предприема офанзива в Идлиб срещу бунтовниците, защото е налице риск от нова хуманитарна криза.

От Белия дом обявиха, че ще продължат работа със своите съюзници, за да се намери трайно дипломатическо решение на конфликта в Сирия. Русия и Иран подкрепят режима на Асад и усилията му да установи контрол в Идлиб, с което окончателно да срази бунтовниците, противопоставящи се на управлението му. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че в Идлиб има терористи, които подкопават усилията за намиране на политическо решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    16 126 Отговор
    А пуснат химията,а са ги изравнили със земята,а руснаците ще кажат ние нищо не видяхме и чухме,ще подвият опашките както винаги ако не искат гемиите им да правят компания на Курск.

    Коментиран от #11, #24, #30

  • 2 аналитик

    89 2 Отговор
    Чудно? Никъде досега не прочетохме новина, че САЩ чака с нетърпение Асад да спре тероризма, а американската армия да помогне с фадроми танкове да се разчисти града? А после потните от жегата Солдиерс да насадят фурми и папрати за облагородяването на града. Защо ги наричат САЩ, а не Уърлд Бухалка бийч?
  • 3 това е

    108 6 Отговор
    Ясно е сащ пак ще направят химическа провокация за да спасят терористите,това и децата го знаят вече,когато кажеш на някое дете сащ той казва убийци и терористи.
  • 4 Бачо Киро

    109 5 Отговор
    Ама естествено, че всеки път Асад като напредва и после пуска химическо оръжие, да се прецаква сам .... То бива идиотизъм, ама това на нищо не прилича...
  • 5 Асад

    48 1 Отговор
    Обещавам тия дни да не ям фасул!
  • 6 Bahti

    44 4 Отговор
    Кинжал Кравари!
  • 7 Шарлатанче

    54 4 Отговор
    Каква работа имат тези окупатори в Сирия.
  • 8 давай Ким

    42 4 Отговор
    За САЩ може да се погрижи само Кимтъй като останалите са толерантни. За целта трябва да му се доставят съвременни хиперзвукови ядрени ракети от Китай и Русия, и съвременни системи за ПРО. Ще ги съсипе психически и след това ще ги затрие физически.
  • 9 Borislav Popov

    36 3 Отговор
    Ще стане май патаклама в Сирия. Руснаците струпват кораби. Краварите също. Докарали са още една подводница . От друга страна от 1 септември Москва обяви за началото на големи учения в Средиземно море.

    Според версията на WP, такъв непредсказуем ход от страна на Русия дава на сирийската армия всички необходими възможности, за да се реализира настъплението срещу опорните пунктове на джихадистите в провинция Идлиб.

    По такъв начин руснаците хвърляли предизвикателство на САЩ в Близкия Изток
  • 10 СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР

    5 73 Отговор
    РУСНАЦИТЕ НЯМАТ РАБОТА В СИРИЯ ДА СИ ВЪРВЯТ У ДОМА ПРИ ХУБАВИТЕ ИМ ЖЕНИЧКИ ДА ГИ ПООПРАВЯТ И ДА СЕ ПОНАПИЯТ ЗА ДА НЕ ГО НАПРАВИМ НИЕ СМЕЛИТЕ НАТОВСКИ БОЙЦИ МНОГО СКОРО С ДЕСАНТ В КРИМ А НАШИТЕ КОМУНЯГИ ДА ГО ДУХАТ ПОД ВОДА ЗАЩОТО СА НЕГОДНИ ЗА ВОЕННА СЛУЖБА СЪЩО КАТО ТЪПИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ КОГОТО ИЗБРАХА СЛУЧАЙНО

    Коментиран от #15, #16, #22, #31, #40, #41

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хама

    47 2 Отговор
    Тези които постоянно плещят за химическо оръжие явно смятат, че и в Сирия са също толкова тъпи, колкото и те самите (както и тези за пред които подобни неща трябва да минат). Какъвто и да е Асад, никога не би дал подобен повод на тези, които биха измислили всичко, само и само да получат оправдание да го нападнат
  • 13 КАТО ЯСЕН ДЕН

    55 2 Отговор
    Асад печели , защо да пуска химия ..........Толко ли са тъпи феновете на ФАЩ та повтарят тези .НЕРАБОТЕЩИ ТЪПОТИИ !!!??????????????
  • 14 ufopolis

    5 5 Отговор
    НЛО унищожава сателит на компанията FACEBOOK:
    https://www.youtube.com/watch?v=tw_YrqQN14E
  • 15 Borislav Popov

    35 3 Отговор

    До коментар #10 от "СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР":

    Мелееее......смях ! Офицерите травестити от 18 армии - повечето натовски, се събраха във Вашингтон на годишна среща, за да обсъдят проблемите си. И се преброиха. Оказа се, че транссексуалните военни в САЩ са около 15 000 .Около дузина са държавите, които позволяват в армиите им да служат хора, които са сменили пола си или са травестити. Сред тях са Австралия, Израел, Канада и Великобритания. В Австралия военните дори получават безплатни консултации за смяна на пола.

    Коментиран от #37

  • 16 Хрис

    26 2 Отговор

    До коментар #10 от "СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР":

    Американофилията и русофобията са вредни за твоето здраве !
  • 17 Стамат

    45 3 Отговор
    Къде е логиката след като Асад вече контролира 90 % от територията на Сирия точно сега да използва химическо оръжие . Краварите са престъпници и убийци и даже вече не го и крият.
  • 18 Иванов

    2 33 Отговор
    Сирия ке падне, а Жужи ще иде при Ленин!

    Коментиран от #20, #25

  • 19 Жунгла

    32 2 Отговор
    Много ми е интересно ,ако да речем Тексас обяви независимост ,Тръмп дали ще им прати мажоретки да празнуват независимостта или ще ореве орталъка как целият свят му е крив.Или ще моли НАТО за помощ да ги връща в правия и единствен най демократичен американски начин на живот.
  • 20 Борко

    16 4 Отговор

    До коментар #18 от "Иванов":

    мноо ти пямпъ устата бе иванов ли си къв ли си. глее некой такъ случайно де да ти а незатвори

    Коментиран от #27, #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    32 4 Отговор

    До коментар #10 от "СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР":

    За тво есведение, фактите са следните:
    1. Асад е ЗАКОННО избран, съответно правителството на Сирия е законно!
    2. Руските въоръжени сили са по покана на същото това законно правителство!
    3. Борещите се срещу ЗАКОННО избраното правителство са престъпници!
    4. Подкрепящите престъпниците също са престъпници!
    5. Военните подразделения на САЩ НЕ СА поканени от ЗАКОННОТО правителство на Сирия и подкрепят престъпниците!
    Следва въпросът: Какво определение можем да дадем на правителството на САЩ, по чиято заповед техните военни подразделения са в Сирия?

    Коментиран от #32

  • 23 ХХXXX

    2 25 Отговор
    Когато и да го изравнят с земята тоя Асад ,никога няма да е късно.
  • 24 ЕТА

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ако някой някъде пуска химическо оръжие , то това са американците , във своите храни , ГМО продукти , хормонални прасета , и пилета, от които глезените на средно-статистически американец придобиват форма и размер на хипопотам, съпроводен и с бум на раковите заболявания в Америка, след което хората трябва да извадят много пари за лечение , тоест бизнеса да върви, а кой умрял -умрял , и без това планетата е пренаселена с хора. Има и връзка тази химическа война , с икономическата , като пуснат сега вирусите , и унищожат стопанствата с прасета , ще купуваш искаш , не искаш пак от тях. Ще взимаш нови заеми от банки , за да започнеш бизнес наново. Пич слез на земята. Хищника те гледа със стъклен поглед , и се спира само ,ако усети твоите зъби.

    Коментиран от #42

  • 25 ТАС

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иванов":

    Те руснаците ги е страх, че Сирия ще падне и затова са там. Защото Ванга(те и вярват много) е предрекла нещо много лошо, ако Сирия падне почва трета световна война. И като ги гледам затова я подкрепят Сирия.
    Дано не става такава война.

    Коментиран от #28

  • 26 Знаещ

    0 13 Отговор
    След заплахите започват да се сипят томахавките!
  • 27 Само питам

    4 18 Отговор

    До коментар #20 от "Борко":

    Как издържаш без кислород, главата ти постоянно е в руските задници.
  • 28 Баба Ванга

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "ТАС":

    Нема да лъжеш,инак ке дойдеш при мене.
  • 29 Сссерем

    0 12 Отговор

    До коментар #20 от "Борко":

    Марш обратно в трети клас.
  • 30 Марш

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    да лъскаш кенефите на господарите си, Посерко!
  • 31 Иво

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР":

    Какъв боец си ти, страхопъзльо, дето пушка си виждал само на картинка! Знай, че Усрайна е бита карта, бандеровците и фашагите са следващите, които ще бъдат надупени.
  • 32 гост

    1 22 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Как ще е законно избран бе дебил ? Асад е диктатор и терорист и не е законен президент ,а незаконно наследил властта и всячески я държи.Асад е избил около 1 милион от своя народ.На територията на Сирия се бият десетки групировки и режима на терориста Асад губи легитимност и следователно никой не нужно да има "покана" за да бъде там.Целия свят причислява Асад към тероризма само Русия и техните русофилски подлоги не го разбрахте.Това вашето е болна диагноза ,може би заради бояришника и антифриза.

    Коментиран от #36, #43

  • 33 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    "ОТИДЕ " ИМ НА- " НА.П.АЛМ МАК .КЕЙНОВЦИТЕ" Р А З В Ъ Д Н И К ! СКОРО С ПОЧЕСТИ ПОГРЕБАХА АТОМНО БОМБОРДИРАЛИЯ /ПРЕДШЕСТВЕНИКА НА МАКАК КЕЙН / ХИРОШИМЕЦ -ПИЛОТ ПЪРВИ АМЕРИКАНСКИ КЛАС -УБИЙЦИ /ЯДРЕНИ /!!!!! ДАЛИ Е ЖИВ НАГАЗАКЕЦЪТ -ПЪРВИ АМ.КЛАС ПАЛЬОТ ?????
  • 34 соросоидни кърлежи

    10 0 Отговор
    ако направят хим. тоалетна, тогава НАТУ ще ги нападне,много обичат да ядат ла-на
  • 35 gradski

    13 0 Отговор
    Ейй, ореваха орталъка само и само да защитят Алкайда. Толкова милярди инвестирани в Алкайда и сега видиш ли да отидат по дяволите.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Военен експерт

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Ако тези кадри са специалисти доказали знанията си и могат да бъдат изключително полезни във военен аспект то сексуалните им изблици нямат никакво значение
  • 38 За всички е ясно

    15 0 Отговор
    Асад не е нито глупак, нито самоубие, че да тръгне да ползва химическо оръжие, пък и руснаците никога не биха му разрешили, Ясно е, че хим.оръжие го пускат съюзниците на САЩ, под диктовката на ЦРУ, за да накиснат Асад, на принципа "Крадеца вика - дръжте крадеца"
    Айде стига правили света на глупаци, изгубихт войната в Сирия, Асад и фамилията му ще управляват вечно, ухапете се отзад ако щетр!
  • 39 ДОКО

    7 1 Отговор
    БАШАР И ПУТИН ИЗРАВНЯВАЙТЕ ИДЛИБ СЪС ЗЕМЯТА И ЕБАЙТЕ МАМАТА НА ТАЯ СВОЛОЧ АМЕРИКА НЕМ АДАПОСМЕЕ ДА ГЪКНЕ САМО ЩЕ ВДИГНЕ ШУМ ПО БТВ..ЧАО ДЕЙСТВАЙТЕ И МАЧКАЙТЕ
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 АК47

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР":

    Вас смелите натовски педеруги руснаците ще ползват за острилки и после ще си любят красивите жени . Красиви жени а не като вашите" мак доналдс"хипопотами да се чуди човек къде им е предницата и къде задницата фабрики за ла.на .
  • 42 АК47

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "ЕТА":

    Това е ЕТА , това е, кристалната истина .Но боклуците , които поглъщат ежедневно , са ги направили зомбита , лишени от мисъл и разум , зомбита съществуващи единствено , за да напълнят търбусите с химия която е по жестока и от най опасното химическо оръжие . В западните държави инвалидните колички се продават по вече от велосипедите .
  • 43 Доктор

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Бягай към болницата, че утре ще е късно.
  • 44 Тръмп вот эта блад

    1 0 Отговор
    Слава Россия слава Сирия !!!
  • 45 Тръмп вот эта бляд

    1 0 Отговор
    Слава Россия