Last news in Fakti

6 Септември, 2018 10:26 2 658 6

Тръмп отрича да е обсъждал убийството на Асад

  • сирия-
  • доналд тръмп-
  • башар асад

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е обсъждал покушението на сирийския президент Башар Асад, с което оспорва разказ, поместен в книгата на известния американски журналист Боб Удуърд "Страх: Тръмп в Белия дом", която предстои да излезе, съобщава "Ройтерс".

Тръмп, говорейки пред журналисти по време посещение в Белия дом на силния човек в Кувейт Шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ал Сабах, увери, че евентуално убийство на Асад "никога дори не е било обсъждано".

"Това никога дори не е било обмисляно, нито ще бъде обмисляно", посочи Тръмп, наричайки книгата на Удуърд "фантастика".

Според книгата Тръмп е искал Асад да бъде убит през миналата година, но американският военен министър Джеймс Матис пренебрегнал искането му. Откъси от книгата бяха публикувани от в. "Вашингтон пост" вчера.

Тръмп също така заявил, че ако има клане в сирийската провинция Идлиб, САЩ ще бъдат много разгневени. Сирийската армия обстреля днес Идлиб, който е последната крепост на активен бунт срещу режима на Асад, като от Сирийския център за наблюдение на човешките права уточниха, че бунтовниците са взривили мост в очакване на настъплението на сирийските правителствени сили, подкрепяни от Русия.

"Това не може да бъде клане", подчерта Тръмп за Идлиб и добави: "Ако е клане, светът ще се ядоса много, а САЩ също ще се ядосат много."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VS Pizda

    22 0 Отговор
    Не му вярвам на този на нито една дума лъже като келнерка от Луизиана
  • 2 Onq s konq

    9 9 Отговор
    Тръмп за какъв го имате , ТОЙ Е БИЗНЕСМЕН не е убиец и е голям пич , харесвам го даже бих му се отдал да ме обладае

    Коментиран от #3

  • 3 Рубладжийче

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Onq s konq":

    Ще хвърляме чоп кой да е първи
  • 4 Веселяк

    9 0 Отговор
    Хайде на полиграфа!
  • 5 До #2 и #3 : Вече ви е

    3 0 Отговор
    обладал и двамата, а и не само той - цялото околовръстно ви познава.
  • 6 емо

    3 0 Отговор
    Тръмп може действително да не обсъждал но със сигурност ЦРУ колко ли пъти се е опитвал и правил планове Както знаете срещу Ф.Кастро повече от 500 опита за убийство бе подготвил ЦРУ това е техния стил по цели свят отвличане на хора под всякъкъв предлог изтезания убийства за тях е нормално явление.