6 Септември, 2018 12:11 2 438 8

Букурещ: Не, не искаме да унищожим ЕС!

  • румъния-
  • ес-
  • гюнтер йотингер-
  • теодор мелешкану

Министърът на външните работи на Румъния отхвърли обвиненията на Брюксел

Букурещ: Не, не искаме да унищожим ЕС! - 1
Снимка: БТА/АР

Изявлението на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер, че Румъния иска да унищожи ЕС, "противоречи на конструктивната позиция на еврокомисар" и "не се основава на действителността", написа в профила си във Facebook румънският министър на външните работи Теодор Мелешкану, цитиран от ТАСС.

В сряда изданието Politico цитира Йотингер, който е заявил: "Според мен проектът (за Европейския съюз) се намира в смъртна опасност. Някои в Европа искат да го отслабят или даже да го унищожат - Полша, Унгария, Румъния, правителството на Италия".

"Изразяваме съжаление, че член на Европейската комисия с такъв опит като господин Йотингер прави изявления, които не се основават на действителността", пише Мелешкану.

"Публичните твърдения на комисаря Йотингер противоречат на конструктивната и балансирана позиция, която трябва да заема един еврокомисар по отношение на страна - пълноправен член", се казва в съобщението на румънския министър на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 толерантен

    20 6 Отговор
    Еврогейския съюз трябва да бъде унищожен и заменен с някакъв нормален.

    Коментиран от #7

  • 3 Порно

    14 3 Отговор
    С годините се утвърди мнението в ЕС че съюза е просто придатък на Германия, да и осигурява квалифицирана работна ръка и пазари за продукцията

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мрете комуноиди

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Порно":

    Ами то и СИВ беше същото за Русия - технологии, хора и пазар за продукцията. Само дето сега имаме западни стоки, а преди руски - всеки може да си направи сметката кое предпочита. Също така преди се стреляше на границата, сега хората пътуват свободно и могат да избират къде да живеят, да плащат данъци, да се пенсионират и тнт. Преди ти даваха (без право на избор) да изплащаш панелка за 30 години, сега можеш да си позволиш и нормално жилище където пожелаеш, къща, вила - естествено зависи с какви пари и потребности разполагаш. Изобщо има ли смисъл да сравняваме уродливия режим който ни управляваше преди и ЕС? Проблемите които имаме в момента не произтичат от ЕС, напротив, същите проблеми са които имахме и през комунизма - една разбойническа шайка ни управлява и приема всичко в държавата за бащиния. Добре поне, че като част от ЕС имаме право на избор.
  • 7 Шоо

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "толерантен":

    Да, нали. Със Съветския...
  • 8 пак ли

    1 0 Отговор
    Каква Европа ,какви 5 лева, с тази политика на отворени врати за чалми и бурки превърнахте континента в кенеф и място за кланета.Не разбрахте ли че тези племена -да не изброявам всички ислямски държави,но почти няма изключение ,само носят смърт.Те почитат повече куче от жена,какво да очакваш от примитивни същества.Всеки ден чуваш само новини за убити от тези така наречените горките беженци- МехмедАхмедРеджебХасан......
Новини по държави: