Last news in Fakti

6 Септември, 2018 18:49 2 339 13

НАТО: Няма членство за Македония без договор за името

  • нато-
  • македония-
  • йенс столтенберг-
  • зоран заев-
  • гърция

Вратата ни е отворена, използвайте шанса на 30 септември, заяви в Скопие Йенс Столтенберг

НАТО: Няма членство за Македония без договор за името - 1
Снимка: НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в Скопие, че алиансът няма да приеме Република Македония без финализиране на договора със съседна Гърция за промяна на името на бившата югославска република, предаде АР.

Столтенберг се срещна с македонския премиер Зоран Заев и му засвидетелства подкрепа за неговата кампания за предстоящия референдум за името на 30 септември.

"Вратата на НАТО е отворена, използвайте шанса на 30 септември", заяви Столтенберг на пресконференция със Заев. Генералният секретар призова македонците да излязат масово да гласуват "за членство в международната общност с всички предимства, което то дава на страната", предаде агенция МИА.

"Ако приемете споразумението за името, ние ще можем да подпишем протокола за присъединяване още тази зима. Ще имаме министерска среща през февруари и на нея вашият министър на отбраната ще може да седи на масата наравно с всички останали", заяви датчанинът.

НАТО: Няма членство за Македония без договор за името
Снимка: БТА/АР

Според постигнатото споразумение с Атина бившата югославска република ще се преименува на Република Северна Македония, за да разсее притесненията на съседите си, че има претенции за територията на едноименната гръцка област или за античното наследство на Атина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манчо

    12 6 Отговор
    Не ви е отворена вратата, а са ви отворени задниците за още едни глупаци, плащащи ви 2% от БВП.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кръстете я

    6 0 Отговор
    Нека е Макелада или Макадона. Така гърците ще получат оргазъм от кеф.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Македония

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Манчо":

    Само Бакански икономически и стратегически съюз със православни принципи. Няма друг изход.

    Коментиран от #8

  • 6 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Манчо":

    Коя държава според теб в Европа отделя въпросните 2% предложени от САЩ?България ли?Или ГЕРМАНИЯ с около 1,3% в момента и "обещания" за достигане на 1,5 % след "няколко години"?Истината е,че МАКЕДОНИЯ ЩЕ ПОЛУЧИ ЕДНА АБСОЛЮТНА СИГУРНОСТ НА ГРАНИЦИТЕ СИ срещу "символична" натовска вноска,която пък ЩЕ БЪДЕ КОМПЕНСИРАНА 10-ТОКРАТНО ОТ ЕВРОФОНДОВЕ ПО ЛИНИЯ НА ЧЛЕНСТВО В ЕС!

    Коментиран от #9

  • 7 политически

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Манчо":

    Манчо ли си Мунчо ли си ако искаш да възстановим СИВ и Варшавския защото там не плащахме!!!
  • 8 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Македония":

    Вие избягахте от един балкански съюз в Югославия.Какви големи благинки са ви обещали от НАТО? И не чухте ли,Тръмпи увеличи членския внос от 2 на 4 процента.И за новите членове също се отнася.
  • 9 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Задръжте малко Еврофондовете за Македония.Няма в близките 20-тина години да приемат нови членове.Първо ще решават кризата с имигрантите.Че кой иска да напада и завоюва Македония и сега НАТО ще го спре?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Първо:Македония е БЕНЕФИЦИЕНТ на 1,3 МИЛИАРДА ЕВРО до 2020г като предприсъединителна Помощ за страна-КАНДИДАТ ЧЛЕНКА в ЕС.Второ:Нека НЕ СЕ ОЧУДВАМЕ ИЗКУСТВЕНО чрез възклицания "Че кой иска да напада и завоюва Македония",щото и "щурчетата в полето" знаят,че РУСИЯ БЕШЕ НА КРАЧКА ДОСКОРО да установи ПОЛИТИЧЕСКА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ КАТО В СЪРБИЯ чрез македонския Президент,трябваше й само и Премиера.От там нататък РУСКИТЕ БАЗИ щяха да изникнат НА МИГА,а целите на ракетите им щяха да са ВСИЧКИ НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.Та ЕТО ТОВА СПРЯ НАТО.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ставрю

    0 1 Отговор
    Много жалко. Браво на нашите братя. Това да им е проблема. Времето ще покаже какво ги чака.
Новини по държави: