7 Септември, 2018 07:35 2 932 7

Намушкаха с нож кандидат за президент (СНИМКИ)

  • бразилия-
  • жаир болсонаро-
  • избори-
  • президент

Бразилeцът Жаир Болсонаро е в тежко, но стабилно състояние

Намушкаха с нож кандидат за президент (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Водещият кандидат за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е в тежко, но стабилно състояние, след като беше намушкан с нож по време на предизборна проява, предаде АР, като се позова на здравни служители.

Лекари казаха, че пълното възстановяване на Болсонаро може да отнеме два месеца, а той ще прекара в болница поне седмица

По думите им първоначално е имало риск за живота му, но сега неговото състояние е "сериозно, но стабилно".

Намушкаха с нож кандидат за президент (СНИМКИ)

Полицията в град Жуиз ди Фора, където Болсонаро е бил намушкан с нож в корема, заяви, че е задържала заподозрян за нападението. Според нея арестуваният мъж има психически проблеми.

Нападението срещу крайнодесния кандидат, който води в социологическите проучвания, е драматичен обрат в най-непредсказуемите избори в Бразилия от възстановяването на демокрацията преди 30 години.

Разследвания за корупция вкараха в затвора мнозина влиятелни бизнесмени и политици през последните години и отчуждиха разгневените избиратели.

Намушкаха с нож кандидат за президент (СНИМКИ)

Съгласно бразилското законодателство малката коалиция на Болсонаро няма почти никакво време в регулираните от държавата предизборни рекламни блокове по телевизията и радиото. Това означава, че той разчита главно на социалните медии и предизборните прояви из страната, за да събира подкрепа. Ако Болсонаро не е в състояние да ходи на такива събирания, това може да застраши кампанията му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    13 0 Отговор
    Напоследък т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност" упорито обявяват нормалните хора за "крайнодесни".

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ицо справката

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "нормален":

    Преди месец, месец и нещо за пръв път разбрах че в Бразилия има такъв политик. Жаир Болсонаро (63г) е противник на гей-браковете, нелегалната миграция, корупцията, престъпността, легализирането на марихуаната и канабиса. Той е политик със силно консервативно-религиозни до националистически възгледи. Дано да се оправи и да победи. Заслужава го.
  • 6 Чудомир Радков

    3 0 Отговор
    Смятам, че този който е поръчал опита за убийство вреди само на тоя дето му е платил да го направи, а и на себе си. Вместо да го затрият, ще го направят мъченик. Той наистина е мъченик, защото е различен и нормален политик. Стига вече с тая толерастия и либерастия. Привърженикът на военната диктатура, трябва да установи управлението на твърдата ръка.
  • 7 Ники Отворкото

    2 0 Отговор
    Истински мъж. Такива лидери трябват в света. В Европа такива са Путин,Орбан,Бабиш,Курц, Салвини и Вучич. В Азия са Си Дзин Пин, Шиндзо Абе, Нарендра Моди, Ким, Мун Дже Ин, Родриго Дутерте, Башар Асад. В Африка е Абдел Фатах Ас-Сиси. В Южна Америка са Пинера в Чили, Макри в Аржентина, Иван Дуке в Колумбия и Марио Абдо в Парагвай. В Северна Америка са Тръмп и Андрес Лопес Обрадор в Мексико.
Новини по държави: