Last news in Fakti

7 Септември, 2018 08:50 3 278 4

Опасен вирус пътува през океана

  • грип-
  • самолет-
  • филаделфия-
  • american airlines-
  • бил де блазио

Пасажери от два полета, пристигнали от Европа в САЩ, са показали признаци на тежък грип

Опасен вирус пътува през океана - 1
Снимка: Shutterstock

Пътниците и екипажите на два полета, пристигнали от Европа в американския град Филаделфия, бяха прегледани от медицински екипи, след като 12 човека на борда на самолетите са получили болестни симптоми, наподобяващи грип, предаде Reuters.

Всички 250 души от двата полета на авиокомпания American airlines, пътували от Мюнхен и Париж, са били задържани за медицински преглед като предпазна мярка, а за случая са уведомени американските здравни власти, заяви говорителка на международното летище във Филаделфия.

"Дванайсет пътници от двата полета са съобщили за болно гърло и кашлица, при никого не е установена треска. Никой от пътниците не е тежко болен и те ще бъдат пуснати и информирани за резултатите от изследванията до 24 часа", каза представител на здравните власти.

По думите му останалите пътници от двата полета, пристигнали във Филаделфия, са били пуснати да си вървят.

Говорител на American airlines каза, че никой, пътувал в който и да е от двата самолета, не е бил поставен под карантина.

В сряда най-малко 19 души от полет на авиокомпания Emirates от Дубай бяха потвърдени като болни след кацането на самолета в Ню Йорк. Десет от тях бяха приети на лечение в местна болница.

Пресслужбата на кмета на Ню Йорк Бил де Блазио каза, че резултатите от изследванията са потвърдили, че става дума за грип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AMERICA

    7 1 Отговор
    Какъв е точно "ОПАСНИЯ" вирус???
    Защото сте написали "Публикувано във факти.бг: болно гърло и кашлица, при никого не е установена треска".
    Та как се казва опасния вирус?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 логичен завършек

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "AMERICA":

    Тайна колега,тайна.На когото му се живее да си плаща за ''тайното лекарство''.Тая измет дето приижда в Европа нали се досещаш как ще приключи.Лошото е,че и ние заминаваме с нея.Някой е решил да направи ''оборка на района''.На никого не му трябват мангалия и продажни комунисти.''Аушвиц''-един вид.Сега някои мераклии ще запеят,че майсторят Америка,но истината е на другия край на света.
  • 4 Вирусолог

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Опасен вирус пътува през океана - Той "вирусът" отдавна е тук и е тръшнал държавността ни на смъртно ложе.