7 Септември, 2018 12:27 2 055 6

Скрипал шпионирал и за Испания

  • испания-
  • сергей скрипал-
  • русия

Руският двоен агент предавал данни от руското разузнаване

Бившият двоен руски агент Сергей Скрипал е работил и за испанското разузнаване, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Според източници от испанските служби, Скрипал е бил вербуван от разузнавателната централа в Мадрид през 90-те. По това време той е бил резидент на ГРУ в Испания.

Скрипал е предоставял информация на испанските служби за руската шпионска дейност и бизнеса на представители на организираната престъпност в страната.

Той е работил с Испания до ареста си през 2004 г. След освобождаването си през 2010 г., Скрипал е продължил да си сътрудничи с испанските служби.

Скрипал беше отровен с новичок в началото на тази година. Британските власти обвиниха Русия за атаката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АУДИттрс420

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ShellyGarcia":

    Не мога да повярвам каква е тази истинска оферта. Как може да съм живял до сега без нея. Направо промени живота ми. От беден станах по-беден.
  • 3 Заглавието

    2 7 Отговор
    И част от написаното са крайно подвеждащи. Да се надяваме, че не е преднамерена а от неграмотност. Скрипал е консултира испанците как да се борят с руската мафия пуснала пипала в Испания. Миналата година бяха задържани редица руски мафиоти и им повдигнаха обвинениа. Това е истината, а не написаните измислици.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фалшиви новини

    2 0 Отговор
    пука ми за тези продажни скрипали, надали новичок ги порази, защото досега от него нямаше спасени,значи фалшиви новини от Запада за идиоти..
  • 6 Димитър Кънев

    3 1 Отговор
    Англичаните ни надуха главите.Скрипал та Скрипал.Защо не кажат какво правят с техните си предатели.С масло ли ги показват,а след това тихомълком ги подпалват или какво.Да кажат а не да лаят Русия та Русия.Да кажат какво правят с техните предатели.
Новини по държави: