Last news in Fakti

7 Септември, 2018 17:15 11 188 5

Зловеща гледка! Откриха масов гроб

  • гроб-
  • масов-
  • мексико-
  • черепи-
  • картели-
  • банди

Жертви на войната между картелите

Зловеща гледка! Откриха масов гроб - 1
Снимка: БТА/ AP

Мексиканските власти обявиха, че са открили зловеща гледка – масов гроб със 168 човешки черепа, съобщи „Ню Йорк Таймс“. Той се намира в източната провинция Веракрус.

Гробът напомни за хилядите изчезнали хора в страната, която е разкъсвана от война между наркокартелите. Останките сочат, че е възможно жертвите да са били убити преди две години. По всяка вероятност членове на организираната престъпност стоят зад клането.

Намерени са и дрехи и лични вещи. Това е един от най-големите масови гробове, открити в Мексико през последните години. По официални данни над 30 000 души се водят за безследно изчезнали в страната, но според правозащитни организации броят им е много по-голям.

Много семейства се опасяват, че полицаите работят в сътрудничество с наркобандите и не подават сигнали за изчезналите си роднини в службите. Масовият гроб във Веракрус е бил намерен на 8 август, но от съображения за сигурност властите едва сега разкриват пред медиите за съществуването му. Разследването продължава. В региона има силно присъствие на криминални банди.

Зловеща гледка! Откриха масов гроб
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Toielud

    42 5 Отговор
    Питам аз къде са "спасителите"-САЩ?Защо не се намесват?Защото им е изгодно и печелят.Зашото ще вземат бежанска вълна като цунами.Къде са подкрепящите на хранилка.Или гледаме само на другата страна.
  • 2 ванката

    15 3 Отговор
    публикувано във факти: останките сочат че е възможно жертвите да са били убити преди двете години... кои са тия две години ?!?
  • 3 охлюв

    24 0 Отговор
    Там не са само наркотиците там и търговията с органи е много вървежна!!!

    Коментиран от #5

  • 4 плевен

    6 0 Отговор
    Хайде да поговорим за лошия Дуарте. Защо той нарече Обама "кучи син" ? Защото Демокрацията е безсилна.
  • 5 фжр

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "охлюв":

    То и в Украйна е много популярна, покрай войната с ДНР и ЛНР. Всичките им психодиспансери се изпразниха за 1 вечер, а арабите рязко намалиха нуждата си от органи...
Новини по държави: