7 Септември, 2018 17:52 1 114 1

Австрия приветства споразумението между Македония и Гърция

  • македония-
  • австрия-
  • гърция

Себастиан Курц иска Западните Балкани в ЕС

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че приветства споразумението за името на Македония между Скопие и Гърция, съобщи 21 ТВ.

В момента Курц е на посещение в Македония, като лидер на страната, която е ротационен председател на ЕС.

„Австрия е голям приятел на Македония. Като председател на ЕС мога да кажа, че той ще бъде завършен, когато Западните Балкани станат част от него. Аз приветствам договорът с Гърция и искам да приканя гражданите на Македония да участват в референдума“, заяви Курц.

Македонският премиер Зоран Заев изрази увереност в успеха на референдума. Ако гражданите признаят смяната на името, тогава пред Македония ще се открият всички пътища за членство в ЕС.

Според Заев всички чакат с оптимизъм предстоящото гласуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LeeannDickson

    0 2 Отговор
    Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.

    Това е мястото, където започнах..>> Ecash10.COM
Новини по държави: