9 Септември, 2018 11:02 2 563 9

Протести и сблъсъци в Солун

  • солун-
  • протест-
  • гърция

Недоволство срещу споразумението с Македония

Сблъсъци избухнаха в Солун тази нощ между гръцката полиция и протестиращи срещу споразумението за новото име на Македония. Според органите на реда в демонстрацията са участвали над 15 000 души. Полицията опита да разпръсне протестиращите и използва сълзотворен газ, съобщи Nova.

Най-малко един човек е задържан, а няколко души са се оплакали от проблеми с дишането заради сълзотворния газ. Според местните медии малка група маскирани мъже нападнала полицията с камъни и предмети, като специалните полицейски сили са отговорили със светошумови гранати и сълзотворен газ. В резултат на това страстите се успокоили, но протестите са продължили, като на няколко пъти е имало нови инциденти.

Около 5500 полицаи, подкрепени от агенти на ФБР, се грижеха за безопасността в северната гръцка столица, включително 67 взвода на спецчастите.

Солун е централен град на гръцката провинция Македония и затова в региона има опасения, че ако Атина признае новото име на Република Македония, ще последват териториални претенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    12 4 Отговор
    Ей ТОВА е.....НАРОД!!БРАВО НА ГЪРЦИТЕ.....
    А тук ..........КОГААААААА.........
    Как мислите........възможни ли са КАРИКАТУРИ като.....ГРОБ....ТИКВАТА....РЪПОНЯ....ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА.....ТОЛУП ВОЙВОДА......ВАЛЕРКА ТИШИНАТА......И ТАК ДАЛЕЕ..........
    ...........В ДРЕВНА ЕЛАДА.........
    Който мисли, че НЕ СА.......да ми чукне.....“+“
    МНОГО МОЛЯ ДЕЖУРНИЯ ДНЕС ДЕТО МИ ТРИЕ КОМЕНТАРИТЕ .....да изчака поне до.....обяд........
  • 2 ivan4o

    2 1 Отговор
    Ххаахахахахахахах.всичко с реда си
  • 3 неориентиран македонец

    8 1 Отговор
    абе последно къ са казваме

    Коментиран от #5

  • 4 ШОП

    4 1 Отговор
    Договора за добро съседство е безсмислено нещо без никакви описани последствия за неизпълняващата го страна. Отворен е за различни тълкования и няма никаква юридическа стойност. Когато се подписваше ни казаха че ще има работни групи по история за изчистване на несъгласия та по отношение. На историята. КЪДЕ СА ТЕЗИ ГРУПИ ПИТАМ...
  • 5 ТАКА СА КАЗВАТЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "неориентиран македонец":

    ''АСАНАРИЯ''-
    http://www.trt.net.tr/bulgarian/riegionalni/2014/12/22/praznik-na-turtsitie-v-makiedoniia-155556
  • 6 Руските свине

    3 3 Отговор
    Няма да престанат с опитите си да саботират членството на Македония в НАТО и ЕС.
  • 7 Гост

    1 2 Отговор
    Евала на гърците. Пичаги са отвсякъде. Щом и затова могат да се дърлят на власта, представете си ги на нашия хал и пресметнете оставащите минутите на Ципрас и компания при това положение?!
  • 8 копи пейст

    0 0 Отговор
    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
  • 9 abv

    0 0 Отговор
    Дори при име Северна Македония, което е явно в тяхна полза, пак не са съгласни, а ние си траем за името въпреки , че то е в наш ущърб.
    Каква е логиката:
    Самото име Северна Македония логично показва че Македония е част от Гърция и е нейна северна провинция, губерния, област и т.н.
    Нашите политици са п-.....ки.
Новини по държави: