Last news in Fakti

9 Септември, 2018 12:57 3 435 2

Откриха древно съкровище край езерото Комо

  • италия-
  • съкровище-
  • езерото комо

Открити са монети от епохата на Древен Рим

Откриха древно съкровище край езерото Комо - 1
Снимка: Shutterstock

Съкровище от златни монети беше открито край езерото Комо, съобщи MICEtimes.

Находката е била открита при разкопки в центъра на град Комо. Открити са били няколкостотин монети от епохата на късната Римска империя. Вероятно те са по-стари от 1500 години.

Монетите са били открити в съд с уникална форма. Експерти вече са извадили 27 монети от амфората и са ги изпратили за проучване в Милано.

Все още не е оценена реалната историческа и културна значимост на откритието. Предполага се, че в съда може да има монети от различни епохи.

От Италианското министерство на културните дейности, културното наследство и туризма определиха находката като изключително важна. Очаква се монетите да имат висока стойност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    14 0 Отговор
    Древен Рим, росинчо предполага вековете преди Христа, когато все още Рим е бил република, а не годините в, които римската империя се разпада.
  • 2 competition

    0 0 Отговор
    Единственото доказателство за научната историческа ахрелогическа находка, са 4 пъти спам маркирани думи "монети" с нескопосна досадна реклама на сайт за продажба на употребявани вещи :) много сте оригинални и креативни хахахах
Новини по държави: