9 Септември, 2018 20:11 12 547 21

Странен полет над Европа

  • летище-
  • берлин-
  • цюрих-
  • полет

Близо 200 пътници на авиокомпанията Easyjet изживяха странно преживяване. В петък вечерта те е трябвало да излетят от Берлин за Цюрих. По разписание полетът е бил с час на излитане 21.20 ч. Оказва се обаче, че самолет липсва. От нискотарифния авиопревозвач успяват да намерят машина едва след 23.00 ч. Airbus A320 излита от летище „Тегел”, но се оказва, че ще кацнат в Цюрих, когато летището вече е затворено.

По средата на пътя командирът на самолета уведомява пътниците, че въпреки това има разрешение да кацне в швейцарския град. Малко по-късно обаче се оказва, че той не бил разбрал и дефакто пътниците няма да кацнат в Цюрих. Екипажът взема решение да се върне в Берлин.

Възниква обаче нов проблем – летище „Тегел” също вече е затворено. Все пак самолетът успява да кацне на летище „Шьонефелд”. Така разстоянието от двете летища, което е 30 км е изминато за 1.20 ч. със самолет.

Премеждията на пътниците обаче не приключват с благополучното кацане. Оказва се, че на летище „Шьонефелд” има само 5 таксита, които трябва да обслужат близо 200-те пътници от въпросния полет, който хем се е състоял, хем – не е.

Причината да се стигне до куриозната ситуация са ограниченията, които се налагат за летища, които са в близост до града с цел намаляване на шума. При тях е забранено излитането и кацането в периода от 22.00 ч. до 6.00 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Джентълменът русофил

    39 15 Отговор
    Мдааа, за съжаление човешкият фактор не е от значение за изкуственият интелект, който на практика вече управлява планетата. Уви, човечеството, ще осъзнае твърде късно реалността, а по-скоро няма и да я осъзнае. Всичко е една голяма компютърна програма мили хора, а ние хората сме абсолютно никои в тази игра. Целта е програмата да се оптимизира за сметка на човешкият фактор. Русия е последната надежда на човечеството.

    Коментиран от #6, #11, #20

  • 3 Джентълменът русофил

    33 25 Отговор
    Русия е последната надежда на човечеството. Ако Русия падне, светът бързо, ще се превърне в еднополюсен. Тоест западният изкуствен интелект, ще властва над цялото човечество.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Немски дебили

    20 3 Отговор
    тъпанарщина
  • 5 Ясно

    11 19 Отговор

    До коментар #3 от "Джентълменът русофил":

    А ако Навални стане президент пак ли Русия ще е последната надежда за човечеството , само питам ?
  • 6 Гост

    17 23 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Значи според теб ,за да сме добре трябва да сме като ушанките??? Пияни от сутринта и да не изтрезняваме 365 дни в годината,жените ни да са прости...ки и да се продават на всеки който не е пия,защото на мъжете не им става от пиене на боряшник. Не благодаря!!! Предпочитам да съм си българин !!!!!!

    Коментиран от #9, #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Джентълменът русофил

    15 8 Отговор
    Отговора на този въпрос е невъзможен, защото Навални никога няма да стане президент.
  • 9 Дивуй

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    От опит ли знаеш ,че не им става?

    Коментиран от #19

  • 10 Джентълменът русофил

    19 10 Отговор
    В западният свят единственото важно нещо са интересите на бизнеса и големите корпорации. Човешкият фактор там не е от значение за никой. Вижте конкретният пример: авиокомпанията ще направи всичко, само и само да не бъде осъдена да заплати обезщетение на пътниците. В крайна сметка пътниците са ощетени, но авиокомпанията е спазила правилата и няма да бъде осъдена. Всичко на Запад е една система, която експлоатира човека. Аз имам наблюдения върху живота в България и в Англия, и ще Ви кажа, че българите са едни галеници на съдбата. На Запад ти плащат, но и те изцежда до дупка. Тук работната атмосфера е изключително спокойна все още, поне това са моите наблюдения. В Англия е невъзможно да си намерите работа в която да няма стрес. Това просто не е възможно. Там се работи на изключително високи обороти, а това неминуемо съсипва здравето с годините. И всичко е в услуга на системата и в ущърб на човешкото здраве.

    Коментиран от #13

  • 11 юрист

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Пълни русофилски глупости! ЧОВЕКЪТ задава програмата на машината, МАШИНАТА НЕ МОЖЕ САМА ДА МИСЛИ И ДА ИЗМЕСТИ ЧОВЕКА в областта на мисловните процеси. Да- машината МОЖЕ да извършва милиарди операции едновременно, но пък ЧОВЕКЪТ е този, който я контролира- дори при квантовите компютри. Но на твоята технологично изостанала русия все й се привиждат псиборги, защото няма шанс да се състезава с новите изобретения на “гадния“ за руснаците “Запад“...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 юрист

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Джентълменът русофил":

    “...Публикувано във факти.бг: На Запад ти плащат, но и те изцежда до дупка....“ Виж сега, кой ти е крив, че не си инвестирал в собственото си образование, за да не те “изстискват до дупка“ в “гадния“ Ю.К.?:) И аз не харесвам англичаните като нация, но пък и ти да беше подписал поне един договор с тях, а не да им бачкаш като паки или индиец, щеше да е много по-добре...Опс- забравих, че не си ЕС гражданин и не се ползваш от ЕС гражданството;) Впрочем- по думите на 1 руски програмист, никой руски гражданин не може да стане външен ИТ консултант в държава извън русия, ако не се съгласи да стане сътрудник на фсб/ гру. Що ли ми се струва, че този руснак този път не излъга за това обстоятелство?;)

    Коментиран от #17

  • 14 попо

    1 0 Отговор
    A 320 доколкото знам няма конфигурация за 200 пътника, няма как да стане такова нещо. Дори и А 321 който е малко по дълъг няма да събере 200 човека.

    Коментиран от #15

  • 15 Попа

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "попо":

    А 320-мсксимална конфигурация 180 места, А320-220 места! Разлика в дължината на фюзелажа, малко над 7 метра!
  • 16 Lethal Scorp

    0 0 Отговор
    А какво ще кажеш русофиле за руската поговорка Навсякъде е хубаво идобре, там където нас ни няма.
  • 17 Джентълменът русофил

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Чета ви и се на глупостите, които пишете. Аз съм чист българин,, не съм руснак. ЧЕТЕЙКИ ви се опасявам, че трудно, ще вникнете в понятието Изкуствен Интелект.
    Изкуственият интелект не е машина, нито е компютърен компонент. Изкуственият интелект представлява сложните връзки между всичко, което ни заобикаля. Институциите, корпорациите, микро и макро икономиката. Всички това контролира живота ни. Вземете за пример една Германия. Немският народ не иска бежанци, но немската икономика се нуждае от евтина работна ръка. В крайна сметка икономиката решава, а не обикновеният немски гражданин.
  • 18 Lethal Scorp

    0 0 Отговор
    Хората имат икономика а ние пародия на такава, защото такова наследство ни завещаха руските братя,не че те не са на същия хал-тотален батак. Отам с другаря Путин никога няма да възкръснат.
  • 19 Куренага

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дивуй":

    от опит с жените им :) :) :)
  • 20 Бъзик

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Поредният рисофил, който дрънка глупости. И поредният такъв, които е бачкал в гадния капиталистически свят, вместо в любимата му Раша и строя ѝ, където на воля може да си жули лосион за баня, вместо уиски, примерно 😁😂 Социалнаичеака изофрения!
    Относно бройката пътници. А320: 180-186 места и А321: 220-240 места, като бройката зависи от конфигурацията на авиокомпанията.
  • 21 Идиот

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Кога ли си бил в Русия, А за рускиня можеш само за се облизваше. Хлапака си е хлапак.