10 Септември, 2018 12:31 1 615 5

САЩ готвят санкции и натиск срещу прокурори

  • сащ-
  • съдии-
  • прокурори-
  • натиск-
  • доналд тръмп-
  • израел

Няма да седим безучастно, посочиха от САЩ

САЩ готвят санкции и натиск срещу прокурори - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има намерение да закрие дипломатическото представителство на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) във Вашингтон и да заплаши със санкции Международния наказателен съд (МНС) заради разследванията му на действията на Израел, съобщава електронната версия на вестник „Уолстрийт джърнъл“.

Журналисти от изданието са се запознали с чернова на изявление на помощника на Тръмп по въпросите за национална сигурност Джон Болтън. В нея са твърди, че САЩ „винаги ще подкрепят“ своя „приятел и съюзник Израел“. „Администрацията на Тръмп не може да остави отворено представителството на ООП във време, в което палестинците отказват да започнат честни и значими преговори с Израел“, се казва още в текста.

От „Уолстрийт джърнъл“ твърдят, че Болтън ще отправи остро предупреждение към МНС, че САЩ са готови да въведат санкции срещу организацията, ако не престанат разследванията срещу САЩ и Израел. „В случай, че съдът води разследвания срещу нас, Израел или други наши съюзници, ние няма да седим безучастно“, се казва още в черновата на документа.

САЩ са в състояние да забранят на съдиите и прокурорите от МНС достъп до САЩ. „Ще наложим санкции на техните финансови средства, ще ги привлечем под отговорност в нашата съдебна система. Ще сторим същото и спрямо всяка компания или държава, която съдейства за разследванията на МНС“, се подчертава в заявлението, предаде Канал 3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    22 0 Отговор
    Ама не е само заради съюзниците !САЩ ще предприемат в понеделник агресивен подход срещу Международния наказателен съд в Хага (МНС), заплашвайки със санкции неговите съдии, ако продължат с разследването на предполагаемите военни престъпления, извършени от американци в Афганистан, предава Reuters . Май съюзниците са само за камуфлаж .Основното са техните престъпления. Защото започне ли веднъж за Афганистан - ще има и за Ирак , Сирия , Либия и т.н.
  • 3 Бачо Киро

    22 0 Отговор
    Алооо миндили.... За Милошевич беше свестен този съд, ма вас нямало право да ви разследва? Вие нормални ли сте?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Meganoob BG

    3 0 Отговор
    САЩ - Няма да седим безучастно!

    Русия - Ще си ядем чипс и ше пием водка.