Last news in Fakti

11 Септември, 2018 23:00 1 392 1

Сешоарът състарява хората

  • сешоар-
  • телевизор-
  • бял фонов шум

Белият фонов шум, например от сешоар или телевизор, може да увреди мозъка

Белият фонов шум, например от сешоара или телевизора, след като свърши програмата, може да уврежда мозъка, предупредиха американски учени, цитирани от в. Mail of Sunday.

Причината е, че белият шум разрушава някои химически сигнали и намалява способността на мозъка да се адаптира към идващата информация.

Белият шум е произволен сигнал с равна сила на различни честоти. Напоследък е модерно той да се използва за заспиване. С него успокояват дори бебета. Препоръчва се и на страдащи от тинит, за да замаскира шумовете в ушите им.

Тинитът се появява, когато мозъкът не може да филтрира различните звуци, улавяни от ушите.

Анализирайки изследвания с животни, учените от университета на Айова стигнаха до извода, че подобен механизъм се задейства и от белия шум, дори той да не е силен.

Ефектът от белия шум върху хора обаче още не е изследван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз и Аз

    2 0 Отговор
    Състарява хората с дълги коси, това са предимно жени. Моята коса е 1 см. и съхне 1 мин.