1 198 4

Заев: Гърция призна македонската идентичност

Признаха и езика ни, заяви македонският премиер

Заев: Гърция призна македонската идентичност
Снимка: БТА/ AP

С договора от Преспа Република Македония смени името си, но с него Гърция прие и призна македонската идентичност и македонския език. Това каза македонският премиер Зоран Заев в Свети Никола в рамките на кампанията за референдума на 30 септември, предаде агенция МИА.

Зоран Заев каза, че на 30 септември трябва да се осигури стъпването на Македония на пътя, по който вървят европейските страни. Той добави, че никой вече не оспорва Македония като страна, в която живее предимно македонски народ, признат от целия свят, и който говори предимно на македонски език, признат от целия свят.

Заев говори в Свети Никола на проява под наслов "Излез ЗА европейска Македония" в рамките на кампанията за референдума, на който гражданите трябва да отговорят на въпроса "Дали сте за членство в ЕС и НАТО с приемане на договора между Република Македония и Република Гърция". При положителни резултати, Скопие може да започне преговори с алианса за членство.

Северна Македония

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Салам Алеко
  Отговор
  1 12:52  11.09.18
  Чудесна новина! България ще бъде с две страни и два български езика в Европа!
 • 2 12:59  11.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • "македония" оод
  Отговор
  3 13:03  11.09.18
  Утере Заека пак, ще се извинява този път на Ципурата !
 • Ставрю
  Отговор
  4 13:06  11.09.18
  Бе тя Македония е център на света ако нрзнаете. От там изгрява слънцето и залязва. Всичко е започнало от Македония след големия взрив. Адам и Ева ако искате да знаете са македонци.

Напиши коментар:


Публикувай