3 641 12

Арестуваха мъж, защото закусвал с жена

Зад решетките

Арестуваха мъж, защото закусвал с жена

Египтянин беше арестуван в Саудитска Арабия, след като в интернет беше разпространено видео как закусва с жена, предаде Би Би Си. Наглед невинната случка го вкара в затвора.

Мъжът, който закусва и разговаря с жена, покрила лицето си с хиджаб, е нарушил законите в консервативното кралство. Там е забранено в заведения като „Старбъкс“ и „Макдоналдс“ семействата и ергените да стоят в едно помещение. Жените също трябва да стоят отделени от ергените в тези заведения.

Жените реално нямат много права и трябва да бъдат придружавани от свои настойници – в повечето случаи съпруг, брат или баща. Саудитското министерство на труда и социалното развитие обвини египтянина, че извършил „няколко нарушения“.

В разпространеното видео с продължителност половин минута мъжът и жената се шегуват за това, че се хранят заедно. Кадрите обаче предизвикаха буря и разнопосочни реакции в социалните мрежи. Много саудитци се чудят защо е бил арестуван мъжът, а не дамата. В Египет пък хората недоумяват как човек може да бъде задържан за толкова невинно действие. Саудитска Арабия е консервативна мюсюлманска страна, в която правата на жените не са на пиедестал.

Саудитска Арабия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • патриотъ
  Отговор
  1 14:13  11.09.18
  Скоро и в Европа ще бъде така!
 • Перър
  Отговор
  2 14:16  11.09.18
  Абе хора аз помислих че нея ядял че го арестували пак те хората си хапвали най нормално.
 • Биде
  Отговор
  3 14:27  11.09.18
  Язък им за милионите и всичко останало по- което младите момичета точат лиги!!! Такъв фанатизъм не е нормален за 21 век, и то страна която уж иска да промени имиджа си!!!

 • ПЕЕВ
  Отговор
  4 14:40  11.09.18
  ТАЛИБАНИ -НЯМА ОПРАВЯНЕ.
 • гост
  Отговор
  5 14:41  11.09.18
  Ама като прескочат до Европа и започват да пощипват европейките по дупетата. На това му се вика фалшив морал.
 • Хайхой
  Отговор
  6 14:48  11.09.18
  То таз черна нинджа може и да е мъжко ! Докато не набара кайсиите може да си фантазира че е с Джей Ло ;)
 • ванката
  Отговор
  7 14:56  11.09.18
  това се казва психично болна нация тези примати нямат място сред нормалните хора трябва да се изселят на някой от полюсите цялата сган до последния примат!!!

  Коментиран от #8


 • Съдник
  Отговор
  8 15:14  11.09.18

  До коментар #7 от "ванката":

  Никой не си спомня, че не трябва да съдим другите ... че си спазват традициите, дори да са различни от нас. Така и нашите традиции в Брюксел искаха да ги забранят: ракията, шкебето, нестинарите ... ама не може да седиш в другия край на света и да казваш, кое е нормално според теб иили не. Не ги защитавам саудитците, просто не може всеки човек с достъп до интернет да е съдник.

  Коментиран от #10

 • Да ви хххххх. Ххххххх
  Отговор
  9 15:16  11.09.18
  Бах ти правилото
 • гост
  Отговор
  10 15:29  11.09.18

  До коментар #8 от "Съдник":

  Индианците навремето са правили жертвопринушения, ама това трябва ли да се топерира бидейки тяхна традиция? Там, при същите моралисти, доста бели женици са били изнасилени само защото са носили пола, а според съда това се приема като покана и насилника не може да се подведе под отговрност. Или ако жената даде да бъде насилена, то и 10 човека да й се изредят то тя е виносна, защото го е допуснала и семейството се отказва от нея чрез прогонване. Това ли трябва да се толерира?
 • koпа
  Отговор
  11 19:11  11.09.18
  Къде са краварите който докарват демокрация по цял свят или това са само приказки за децата ,когато става въпрос за изгода,пари,петрол за краварите ,то може и да не се иска демокрация па дори може да е диктатура както Саудитска Арабия.
 • чалма тв
  Отговор
  12 13:29  14.09.18
  ако беше я заклал,щял да се отърве затвора, ама да закусваш това вече зле.

Напиши коментар:


Публикувай