11 Септември, 2018 16:05 1 921 13

Протести по руски! Вижте колко са арестуваните

  • русия-
  • протести-
  • пенсии-
  • реформа-
  • арестувани-
  • затвор

Огромен брой задържани в Русия

Протести по руски! Вижте колко са арестуваните - 1
Снимка: БТА/ AP

Стана ясен броят на арестуваните протестиращи, излезли по улиците на Русия в антиправителствени демонстрации. Те бяха насочени срещу увеличаването на пенсионната възраст. Задържаните лица са над 1000.

В Санкт Петербург са били арестувани 452 души. В социалните мрежи бяха разпространи кадри от сблъсъците между протестиращи и полицаи. Стотици демонстранти там бяха тикнати в затвора, съобщи „Индипендънт“. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че силите на реда са следвали закона.

Протести имаше в близо 80 населени места. Опозиционер номер едно срещу Владимир Путин – Алексей Навални организира протестите. Дни преди това той беше арестуван пред дома си в столицата Москва. Народното недоволство се зароди заради плановете на правителството да увеличи възрастта за пенсиониране на руснаците.

Планът на правителството е възрастта за пенсиониране за мъжете да бъде увеличена до 65 години, а за жените – 60 години. Средната продължително на живота на мъжете в Русия е 66 години. На практика властите искат да спестят плащане на пенсии за руснаците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gradski

    23 3 Отговор
    "На практика властите искат да спестят плащане на пенсии за руснаците." Хахахха Въпрос - тук в ЕС на колко се пенсионираме и колко е средната продължителност на живот на мъже и жени?
  • 2 балама

    16 8 Отговор
    Соросоидиоти от всички страни обединете се, за майдан в Русия!
    Носете си тенекиените гащи.
  • 3 Идиот

    21 7 Отговор
    ПЕТЕРБУРГ е колкото БЪЛГАРИЯ- ТАКА ЧЕ ЗА НЕРАЗРЕШЕН МИТИНГ АРЕСТУВАНИТЕ СА МАЛКО
  • 4 ЕХА

    18 3 Отговор
    Всеки в Бг да погледне роднините си и да каже колко живот имали те след пенсионирането и да направи сметка каква пенсия има в момента, после ще смятаме как живеят в други държави и на каква възраст се пенсионират.
  • 5 бббббб

    19 3 Отговор
    До колкото знам в момента там жените се пенсионират на 55г.При нас увеличението стана по времето но ГРОБ преди няколко години,но никой не мрънкаше.И нека някой да каже колко е при нас сега ?!?!? По препоръки на ЕС. Затова да гледаме нашето канче,а не чуждото.
  • 6 goni

    15 4 Отговор
    Прави впечатление че реформата е 65 г. за мъжете, но 60 за жените! Случайно да знаете на колко години и трудов стаж се пенсионират хората не само в България, а и в Германия?!:)
  • 7 Импотентен русофил

    7 9 Отговор
    Това са сороси. Само такива биха протестирали срещу г-н Путин. И то защото са мързеливи наркомани, които по цял ден само се шлаят. Не искат да работят, а да се дрогират. От друга страна, ние истинските руснаци путинофили сме работливи и сме готови да работим цял живот, за да може нашият водач г-н Путин и олигарсите му да стават все по-богати. Не ни трябва пенсия, не ни трябва нищо. Ние сме истински православни мъже и сме много корави. 300 долара заплата ни е предостатъчно, щом имаме бойряшник. Г-н Путин вече е трилионер, но заслужава още. Той е като бог за мен.

    Коментиран от #9

  • 8 Румяна Костова

    11 3 Отговор
    Стотици задържани в Петербург,митингуващите едва ли са били и хиляда.Гледах,протестиращите бяха 90 процента на възраст от 14 до 18 години. Някои от тях държаха плакати,,Къде са нашите пари?".Каква ирония,откъде да знаем къде са отишли вашите джобни, мили деца, които родителите ви дават!За дискотека, видео игри,закуска може би.Доколкото разбрах,митинга е бил разрешен,но мястото на последователите на Навални не им се е понравило и те са се опитвали да го устроят на място по собствен вкус,за което и са били арестувани.Една тетка се вайкаше , ,Они же дети".Да ,полицаите наистина тикаха пред себе си момче около 13-14 години.Че то искрено се е за грижило за годините си за пенсия,не съм толкова наивна до повярвам.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Румяна Костова

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Импотентен русофил":

    Ех,какви спроси? !Това са деца в пубертета,погледнете митинга на YouTube.
  • 10 Барчо

    2 0 Отговор
    Не знам от къде е преписана статията, но средната продължителност на живота е над 72 години или ако се направи средно между жените и мъжете, то значи че пенсия ще се взима средно 10 години, а няма да са лишени. Нахални пак се изказва неподготвен. Пенсионната реформа ако не се направи сега, то след 20 години няма да има изобщо пенсии. Тогава президента Путин няма да е президент предполагам, но ще бъде обвинен, че не я е направил сега. Държавника предпочита сега да го винят, а после да го благославят и му благодарят. Пенсионната реформа е резултат от няколко години анализи и изчисления от екипи специалисти в тази сфера. Тя зависи много компоненти и натрупвания. Едни от тях са прираста на населението, заети в трудовата сфера не само в този момент, но и в последващите години, средна възраст, съотношение мъже - жени и много други. Много си мислят, че човек, който в момента се пенсионира взема пенсията, която сам той си е изработил в трудовите си години. Няма такова нещо и това ще ви го каже всеки специалист. Тази реформа е животоспасяваща за бъдещите пенсионери и те го съзнават. За съжаление такива като нахални се възползват и искат да подхлъзнат общественото мнение. Няма да му се получи.
  • 11 Барчо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Техните пари, скъпа Румяно явно нахални и ги е обещал, но не ги е дал, защото ги е присвоил. Да си ги искат от него, а не от Путин.
  • 12 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    ауууу ама в русия хората протестират!!!ти да видиш!!!при тоя справедлив лидер със 12020201% удобрение!!!!тия протестиращите са тинеджъри за това трябва да бъдат претрепани в полицията ,нали другарко костова?после с твоята падруга да се посмеете,като при захарченко !!!!може и останалите ватници да пратите писмо до другаря путин направо да ги разстрелва на площада тия тинеджъри ,джендъри с джендъри!!!!
  • 13 Барчо

    1 0 Отговор
    66 години продължителност беше при елциново време и то не 66, а 64. Справка - официална статистика. Откакто Путин идва на власт средната продължителност се е повишила с около 8 години. Дори по времето на СССР средната продължителност е около 67 години. А сега стига 72. Естествено че реформа трябва да има, още повече, че раждаемостта между 1990 г и 2009 г е катастрофална. Ми направете си сметка, че сега точно тези неродени трябва да "заработват" за пенсионния фонд.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания