Last news in Fakti

11 Септември, 2018 19:55 1 564 28

17 години от терора, променил света (СНИМКИ)

  • сащ-
  • терор-
  • 11 септември-
  • ню йорк-
  • доналд тръмп-
  • терористи-
  • кули

Възпоменателната церемония започна с минута мълчание

17 години от терора, променил света (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/ AP

Американците отбелязаха годишнината от атентатите от 11 септември 2001 година. Нюйоркчани се стекоха на мястото, на което се намираха двете кули на Световния търговски център, сринати от похитени от терористи самолети преди 17 години, предаде AP.

Възпоменателната церемония започна с минута мълчание и звън на камбани в 8,46 ч. местно време, когато първият похитен самолет се вряза в Северната кула на Световния търговски център. Ритуалът се повтори в 9,03 ч. местно време, когато вторият похитен самолет се вряза в Южната кула на центъра.

По традиция на церемонията бяха прочетени имената на близо 3000-те жертви на атентатите, извършени преди 17 години. На нея присъстваха кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, Руди Джулиани, който бе кмет по времето на атентатите, а днес е адвокат на Доналд Тръмп, Майкъл Блумбърг, кмет на Ню Йорк след Джулиани. Политически речи там не бяха произнесени.

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания почетоха паметта на жертвите на атентатите от 11 септември 2001 година в град Шанксвил в щата Пенсилвания, край който се разби един от четирите похитени пътнически самолета. Предполага се, че терористите са планирали да нанесат удар с похитения самолет срещу Белия дом или Конгреса, но пътниците се разбунтували и в крайна сметка той пада в поле край град Шанксвил.

„Скърбим заедно за всяка майка и всеки баща, сестра и брат, син и дъщеря, които ни бяха отнети в кулите-близнаци, Пентагона и тук на това поле в Пенсилвания. Почитаме жертвата им като обещаваме никога да не се плашим от лицето на злото и да направим каквото трябва, за да опазим Америка сигурна", заяви американският президент.

17 години от терора, променил света (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

17 години от терора, променил света (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

17 години от терора, променил света (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

17 години от терора, променил света (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

17 години от терора, променил света (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Курти

    17 11 Отговор
    Дано пак дава ударят арабелите ще е голям кеф.

    Коментиран от #27

  • 2 Борис

    16 4 Отговор
    Рано или късно всичко се връща.

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Реалист

    5 25 Отговор
    Факти за размисъл - американците изпратиха цял военен кораб с екипаж и барети за да спасят ЕДИН КАПИТАН от пиратите до Сомалия, орките изтровиха над невинни 200 човека в кинотеатър на центъра на масква за да убият 5-6 чеченци.
  • 4 сащ терористи

    32 6 Отговор
    Защо ни занимавате с тези касапи и агресори,света знае истината за тази кочина сащ....
  • 5 Терориста е все един и същ - Федерал рез

    21 3 Отговор
    ФЕДЕРАЛ ЗЕЗЪРВ ! ТОВА Е ТЕРОРИСТА ! ТЕРОРИСТА В САЩ Е С 22 ТРИЛИОНО ДЕФИЦИТ ! Сегатърсят - кой ми с.а в гащите ? Друг терорист няма !
  • 6 свободно мислещ

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Борис":

    Борисе.помисли-от загиналите над 3000човека.няма нито един евреин.те спретнаха този театър.соросоиди.сега Орбан го взеха на мушка.моля те помисли малко.трябваше да има враг.и това е исляма

    Коментиран от #7

  • 7 Борис

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "свободно мислещ":

    А ти какво мислиш съм написал.Колко невинни хора избиха американците за да живеят те добре.Докато небяха почнали с налагането на техните демокраций светъ беше стотици пъти по спокоен .
  • 8 Знаещ

    10 21 Отговор

    До коментар #2 от "Борис":

    Ако се връщаше, досега руската кочина изобщо да е изчезнала.

    Коментиран от #9

  • 9 Борис

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "Знаещ":

    Явно греховете на Русия са по малки в сравнение с американските.

    Коментиран от #10

  • 10 Знаещ

    7 13 Отговор

    До коментар #9 от "Борис":

    Само греховете и към България и страните от Балканите да бяха, досега не трябваше изобщо да я има.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 11 Знаещ

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Знаещ":

    Ей педро, недей писа от моите никове. Ша та и в лайното откъсано.
  • 12 Борис

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "Знаещ":

    Не ми се спори , но руското присъсвие не съм го усетил толкова явно както американското (в негативен план).

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Борис

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    Пълно е с мишоци , страх го е името да си напише.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Знаещ

    4 10 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    Свинята в кочината изпитва към господаря си само благодарност. Докато не дойде Коледа. Та и ти така да руското присъствие. Ако беше поне малко българин щеше да знаеш, какви са греховете на руската кочина към България. Любопитно ми е какво негативно от америте си усетил?

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Борис

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Знаещ":

    Мен ме интересуват нещата които касаят мен и семейството ми. А светъ аз и ти няма да оправим .Та за това ти казвам че лошо от руснаците не съм видял ,мога да го кажа и от името на хората с които общувам .Същото немога да го кажа за времето в което сме васали на американците.
  • 17 Борис

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Знаещ":

    А между другото господар няма как да имам защото съм БЪЛГАРИН, а не знаещ (мишок).

    Коментиран от #18

  • 18 Знаещ

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Борис":

    Българина защитава българските, а не чуждите интереси. А ти защитаваш руските, които са коренно противоположни на българските.

    Коментиран от #19

  • 19 Борис

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Знаещ":

    Грешно си ме разбрал защитавам МОИТЕ интереси ,а руснаците и новият ни господар са ми през ......... .Дали не си мислиш че и на едните и на другите им пука за теб и мен . Яд ме е че се говори че по онова време било диктатура .Е аджеба сега какво е ?Не диктуват ли отвън как и по какъв начин да живеем и да ни управляват ? Може би с тая разлика че по онова време нямаше компютри, и неможеше да пишеме глупости и да псуваме открито управляващите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 до знаещия

    7 2 Отговор
    Знаещ,греховете на Руската кочина са,че въобще съществува България и народ като българи,затова,не ни обвинявай,че сме русофили.Точно затова сме русофили,защото уважаваме този,който ни е спасил!А ти за какво уважаваш янките-че ти го начукаха целия ли?!Не сме ли на тоя хал благодарение на тях и техните мекерета,които 30 години ни разкатават мамата?!Я си помисли сега кой от нас обича България?Не си ти!

    Коментиран от #24, #28

  • 22 ХАСАН

    7 1 Отговор
    Скърбят за 3000 ,а кой ще скърби за милионите убити в афганистанци,иракчани,сирийци,либийци и мн други невинни жени и-деца
  • 23 ванката

    5 1 Отговор
    вчесто да се карате тук някой от вас замислял ли се е как миже да падне толкова огромна сграда от толкова малка щета който не е на ясно може да се допита до професионалист но тези две сгради немогат да рухнат до основи освен ако няма взирвое в основите им ... талибаните отвлекли самолетите са спонсорирани от американското правителство
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    5 0 Отговор
    Лицемери! Светът все по-трудно се държи в заблуда. С отслабване влиянието на политическите масмедий, следващи държавните политики, пропаганда и манипулации истината все повече добива гласност. Ще дойде време, което ще промени всеобщата наложена представа за много събития и ще покаже истинското лице на американската "нация" и кукловодите над нея.
  • 26 Kcaniba

    4 1 Отговор
    Империята на злото фащ!!!!
    Евреи в сградата - 0.
  • 27 !!!

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Курти":

    Да зарадвам майката отзад,пидор неграмотен !Шибаните рушняци трябва да ударят,та да ти е вътре до кайсиите,мършо!!!!
  • 28 !!!

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "до знаещия":

    ДО ЗНАЕЩИЯ,това,че сте русофили е ясно,Вижда се по липсата на мозък,Путин ви каза,че кирилицата е македонска,ама вас туй не ви интересува. Вие обичате.Русия нищо не е направила даром,а освобождението е струвало 40,3 тона злато плюс издръжката на войската.Оттам нататък никога не е била на българска страна,а винаги е била срещу.Била е против Съединението даже!Благодарение на Русия чрез руското мекере Георги Димитров е откъсната Македония от страната ни и е създадена една измислена нация!И като капак на всичко това дето го пишеш за тия,дето ви разкопават момата...Я се замисли малко кои са те?И не ми вкарват тъпи клишета за американски конспирации!През 89-та парите на държавата бяха в комунистите и е много тъпо да ми казваш,че друг ги е откраднал.Те не са ги дали на никого извън теехия кръг.Винаги оттогава само комунисти управляват,те ебаха майката на промишленост, селско стопанство, туризъм...А комунистите са руски възпитаници. ...ОТ Русия нищо хубаво никога не е дошло тук!Никога!