Last news in Fakti

12 Септември, 2018 09:43 1 827 20

Москва: Американските санкции са обречени

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • сергей лавров

Вашингтон не може да разчита, че със санкции ще постигне дългосрочен успех, заяви Сергей Лавров 

Москва: Американските санкции са обречени - 1
Снимки: БТА/АР

Използвайки политика на санкционен натиск, САЩ не могат да разчитат на дългосрочен успех. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров пред Форума на младите дипломати от страните в Азиатско-Тихоокеанския регион, който протича в рамките на четвъртия Източен икономически форум, предаде ТАСС.

"Има такъв лозунг - "Америка е номер едно". Той заслужава уважение, американците са големи патриоти и това е достойно. Щом обаче този лозунг мине в стадий на практическа употреба, той влиза понякога в противоречие с необходимостта да се търсят компромиси и договаряне", каза първият дипломат на Москва.

Ето например - "Вашингтон прави предложение, а техният партньор предлага преговори. САЩ в повечето случаи не влизат в преговори много-много, те първо налагат санкции, после пак санкции, а чак тогава преговори", отбеляза Лавров, като напомни за мерките спрямо Северна Корея, ЕС и за плановете да бъде санкциониран Китай заради ситуацията около мюсюлманското малцинство уйгури.

Москва: Американските санкции са обречени

"Това стана вече постоянен маниер - малко нещо да не им хареса, обявяват мерки за принудително въздействие. С тази политика едва ли могат да разчитат на дългосрочен успех", добави руският външен министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    14 30 Отговор
    Не се бой другари ! Нашия велик вожд другаря Путкин ще им покаже на ФАЩ че не сме безсилни и ще им наложи спешни контра-санкции ! Ще спре износа към САЩ на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави американците на колене !
  • 2 Kcaniba

    11 24 Отговор
    Тоя кога изтрезня,кога започна да ръси мозък.....?То се вижда докъде стигна СССР Русия в момента!Рублата потъва ,като ударен от овцевоз руски суперкораб, пенсиите и заплатите също....Някой вярва ли въобще на режима в Кремъл?
  • 3 Рубладжийче

    19 8 Отговор
    Санкциите единствено укрепват руската икономика и я правят по-силна! Колкото повече санкции, толкова по-просперираща икономически Русия и по-богат руски народ!

    Коментиран от #19

  • 4 изсерсерсем

    6 15 Отговор
    Политика на висшия политически пилотаж на хвърчила, сделано России
  • 5 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    5 13 Отговор
    По-скоро санкциите трябва да се насочат към ниските слоеве, за да имат ефект.Те санкционират богатите.Бунтовете и метежите ги правят мишките, а не котките...Когато започне корабът да се пълни с вода първи мишките се развърчават и стигат до капитана

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Знаещ

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Ниските слоеве ги засягат контрасанкциите на джуджето, които засягат храни, лекарства и т.н.
  • 7 onq s konq

    8 14 Отговор
    Лавров добре заявява че СЕГАШНИТЕ амер. санкции не могат да разчитат на дълготраен успек,но не анализира РЕЗУЛТАТА ОТ СЛЕДВАЩИТЕ И...ПО-СЛЕДВАЩИТЕ САНКЦИИ!В общи линии изказването му цели да увери Света,че въпреки всичко Русия е все още жива И МЪРДА.Въпросът обаче е - ДОКОГА?!
  • 8 Borislav Popov

    11 6 Отговор
    Русия и Китай се готвят да намалят използването на щатския долар в търговията по между си, пише Deutsche Welle. Русия и Китай възнамеряват да използват собствените си валути по-често в търговските сделки, тъй като отношенията със Запада намаляват.

    "Руската и китайската страна потвърдиха интереса си към по-активно използване на национални валути при реципрочни плащания", каза Путин на съвместния брифинг с китайския лидер Си Дзинпин след разговори по време на Източния икономически форум в руския град Владивосток. Путин заяви, че това ще "увеличи стабилността на обслужването на банките при операции по износ и внос, докато има непрекъснати рискове на световните пазари".

    Коментиран от #14

  • 9 empire strikes back

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Така е, но краварите нямат нито уменията, нито времето за да постигнат такъв ефект срещу "мишките". Те са вече бита карта, ситуацията е такава че могат само да загубят, целия свят им е набрал а обединените Русия и Китай са прекалено силни във военно и икономическо отношение и малко по малко затягат обръча. Регионалните сили Иран и Турция също са против тях, а една малка С. Корея ги направи смешни. Съюзници са им все разни ненадеждни джендъри - тъпите островитяни и лигавите франсета, останалите в НАТО няма да си мръднат и пръста срещу сила като Русия. Още след първите жертви французите ще врътнат дупарата и ще се предадат, англичаните и те са гола вода но и двете нации имат нужда от един здрав руски бой да им държи дълго време. САЩ просто ще бъде разделена на отделни щати без централно управление и институции и това ще им бъде краят.
  • 10 Димитър

    3 1 Отговор
    Тролажа днес много активен :)
  • 11 среднощен

    3 1 Отговор
    Два са основните механизми за провеждане на политики преди военните действия...! Икономически /санкции или данъчни облекчения/ и дипломатически. Като накрая и двете целят едно..., обслужване на "велики" държавнически интереси...!?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Реалист

    6 5 Отговор
    Тоя цървул може да счупи 10 тъпомера, ако ще да се намират от обратната страна на Земята. Нещо като Бай Тошо, но със Зазка и квас.
  • 14 русия е джудже

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Рублата няма как да се използва при търговия на това ниво.Рублата върши само за тоалетна хартия ,защото никой не би рискувал да търгува с валута на икономическо джудже ,каквото е Рашастан.
  • 15 724

    5 5 Отговор
    Тоя пияница още не е изтрезнял.Санкциите не само ,че са успешни ,ами руските гниди се гърчат от тях.
  • 16 Факти

    5 2 Отговор
    1 щатски долар = 69.42 руски рубли
  • 17 още Факти

    4 2 Отговор
    Средна заплата в САЩ 3000$ , средна заплата в Расия 500$ ...
  • 18 гост

    1 2 Отговор
    Боже вижте му снимката на тоя алкохолик..
  • 19 Батката-Баш майстора

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рубладжийче":

    Откакто са в санкции рашките качиха 20 места в класацията на най-големите икономики и сега са трети след САЩ и Китай. Догодина минават Китай, а 2020 стават най-голямата икономика в света.Това го казаха по Первьй канал и по НТВ. По Новости съобщиха, че в Америка има бунтове срещу пенсионирането, доларът се е обезценил спрямо основните валути - руска рубла, турска лира и венецуелски боливат. Германия е кандидатствала в евразийски съюз, а Франция е приета в ОНД. След отказа на Япония да подпише мирен договор, руснаците им наложили санкции и вече не могат да внасят компютри, машинно оборудване и коли.
  • 20 реялист

    0 0 Отговор
    нали на това разчитаха на продажници като горби и елцин и разбиха ссср но стова не свършва а тепърва се започва истинският зблъсък.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания