12 Септември, 2018 14:20 1 770 2

Скандална книга за Тръмп е на път да взриви статуквото

  • страх: тръмп в белия дом-
  • доналд тръмп

Бивши сътрудници на президента побързаха да се изкажат против "Страх: Тръмп в Белия дом"

Скандална книга за Тръмп е на път да взриви статуквото - 1
Снимки: БТА/АР

Новата книга на журналиста Боб Удуърд "Страх: Тръмп в Белия дом" официално беше пусната в продажба, а няколко бивши президентски сътрудници се изказаха против нея, предаде АР.

Книгата, представяща Белия дом при президентството на Доналд Тръмп като обхванат от хаос, е на челно място в сайта за електронна търговия Amazon, откакто преди седмица за първи път се появиха съдържащи се в нея разкрития.

Издателство "Саймън енд Шустър" обяви, че ще бъдат отпечатани 1 милион екземпляра, но дори Amazon - най-големият търговец на книги в САЩ, не може да се справи с търсенето. Сайтът заяви, че книгата е изчерпана и ще бъде налична за доставка след една до три седмици.

Бившият секретар на Белия дом, отговарящ за персонала, Роб Портър и бившият икономически съветник Гари Кон се разграничиха от описаното в книгата, разказваща как сътрудници са се отнасяли пренебрежително към президента и са се опитвали да му пречат да взема катастрофални решения.

Скандална книга за Тръмп е на път да взриви статуквото

Никой от двамата не отрече пряко подробностите в нея, но Портър заяви, че тя представя "избирателна и често заблуждаваща картина", а Кон каза, че "книгата не описва вярно неговия опит в Белия дом".

Тръмп похвали изказванията на бившите си сътрудници и отново определи книгата като "измислица".

Сред разкритията в книгата е това, че Кон махнал от бюрото на Тръмп документ, който щял да сложи край на търговска сделка с Южна Корея.

Скандална книга за Тръмп е на път да взриви статуквото

Според Портър намеците, че материали са били "откраднати" от бюрото на президента, за да му бъде попречено да предприеме действия, представляват "неразбиране за това как работи процесът за преглеждане на документи в Белия дом". Той каза, че е имал за задача да гарантира, че "са оценени доводите за и против" по политически предложения и други решения. Според него това не прави някого "част от съпротива".

Кон не уточни своите оплаквания от книгата, а заяви, че е "горд от службата си в правителството на Тръмп и продължава да подкрепя президента и неговата икономическа програма".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    1 0 Отговор
    кАжи честно!
  • 2 Реалист1

    0 0 Отговор
    Май Тръмпи е на@кан много