12 Септември, 2018 17:08 2 435 20

Биха турци. Помислиха ги за македонци

  • гърция-
  • македонци-
  • бой-
  • турция-
  • турци-
  • солун-
  • националисти

Неприятен инцидент в големия гръцки град

Биха турци. Помислиха ги за македонци - 1
Снимка: БТА/ AP

Турско семейство, пристигнало за почивните дни в Солун, е било нападнато от група гръцки ултранационалисти, които си помислили, че те са македонци, пише вестник „Хюриет“, предава македонският ежедневник „Вечер“.

Турският гражданин Мехмет Озерен пристигнал в Солун на 8 септември със съпругата и двете си деца. След като паркирал колата на улица „Цимиски“, тръгнал да се поразходи по брега и изведнъж се оказал по средата на протестен марш на пет хиляди ултранационалисти, които викали „Македония е гръцка“.

Групата, която започнала да троши близките коли и търговски обекти и се била с полицията, също така нападнала и турското семейство. Според Озерен, един от демонстрантите викнал „тези са от Скопие“ преди нападението, съобщи „Фокус“.

„Бягахме, за да си спасим живота“, е заявил Озерен, като обяснил, че семейството се скрило в сграда с охрана от преследващите ги националисти. Един от охранителите се противопоставил на нападателите, които се опитали да разбият вратата и отвел турското семейство в своята кабина, а по-късно и в турското консулство в Солун. Автомобилът на Озерен е изпотрошен в хода на нападението, но семейство напуска Гърция невредимо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аналитик

    37 14 Отговор
    Ето до какви вандализми води криворразбраният патриотизъм и национализъм... Все страдат и умират невинни.

    Коментиран от #2

  • 2 Пешо

    28 13 Отговор

    До коментар #1 от "аналитик":

    Кой е умрял? Според теб трябва всички, като соросоидите да продават страната си? Патриотите трябва да се гордеят, че са такива, а не джендари, като нашите от Патриотично - идиотичния фронт.

    Коментиран от #3

  • 3 аналитик

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Напротив, аз не харесвам Соросоидите. Никак даже, те оплескаха много хубави неща. Но и не харесвам вандализма. Гръцките сбърканяци искат Македония. Сърбите ни наричат шопи били сме сърби. Османски тикви искат неща дето не са техни. Боко и мафия искат задължителна ГО, но не гарантираха че пуснатите от тях Олимпик на пазара няма да ни окрадат... Всеки иска нещо дето не му принадлежи. Ротшийлдови ни обсебиха ресурсите, а Винету и предните им ги подариха. Държавата иска да снасяме застраховки рекет, а оставя частни да ни оберат? Що за свят сте създали? Грам справедливост няма. Аз искам утре като се събудя, да няма нищо от това, което става.... Впрочем турчина е пострадал невинен, бил е турист, а те го бият? Това са лумпени. Биячите бих ги разстрелял. Аз не харесвам гадинките. Врабщетата са светци. Тия са добитък.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петре

    11 11 Отговор
    Преди скоро време един турски генерал уф Охрид казва оти на турскиот аскер му треба 7 дена да стигне и заземе Солун. Може и за 5 ако побрзат -)

    Коментиран от #13

  • 6 Салам Алеко

    16 11 Отговор
    Автомобила с "македонска" регистрация ли е бил! По 20 пъти на ден турски самолети влизат в гръцкото въздушно пространство! Това се тръби всекидневно в Гърция! "Нормално" е да го набият!

    Коментиран от #7, #11, #18

  • 7 файлед

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Салам Алеко":

    Взели са ги за макета. Братята макета ще ядат пердах от гръцките нацисти, какво посрещане им устройват... Исусе Христе, ти ли криво каза, аз ли криво те разбрах, че хората сме били братя? Брат да те бие.... Искам на Плеядите, тия са луди и умора нямат....
  • 8 onq s konq

    10 9 Отговор
    Има ли все още някой който да оспорва,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО ОТ НАЙ-СПОКОЙНИТЕ МЕСТА В ЕВРОПА,А И НЕ САМО?А трябва ли да напомням думите на висш Полски функционер "Ако стане война,тичайте да се спасявате в България"?И нека не омаловажаваме случая-не само в Солун-В ЦЯЛА ГЪРЦИЯ ИЗОБИЛСТВА ОТ ЕКСЦЕСИИ И ИСТИНСКИ БИТКИ С ПОЛИЦИЯТА!А как е положението В РУМЪНИЯ?А в ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ?За Турция няма да говорим....така както и за МАСОВИТЕ НАПАДЕНИЯ С НОЖОВЕ И ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ И ВРЯЗВАНЕ НА КОЛИ В ТЪЛПАТА В ЗАПАДНА ЕВРОПА.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хитър Петър

    20 4 Отговор
    То пък голям героизъм и патриотизъм да се съберат и да бият семейство с деца! Независимо турци ли са или макета.
  • 11 ivan4o

    9 11 Отговор

    До коментар #6 от "Салам Алеко":

    Ей кренвирш малко им остана и на гърците

    Коментиран от #14

  • 12 Усмивката

    11 4 Отговор
    В такъв случай ,видим ли грък и семейство,взимаме ги за сърби и бой и е...ан
  • 13 ЙОРГО ТАЛАРАС

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Петре":

    Петреее..Петре...верно че ако тръгнат сутринта,на обед са в София...ама до Солун и две години няма да им стигнат....хахаха..те с едни кюрдеци не могат 40 г да се оправят...та до Тесалоники много има да драпат...може да си сигурен в това....я виж колко бързо върнаха войничетата (не без помоща на Тиквата- което си е верно-верно е)...и защо ли козарите ги втриса,като чуят за оста Атина-Белград -София...

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 аналитик

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "ЙОРГО ТАЛАРАС":

    То кой не е тръгнал той не е минал през София. Само, че ние имаме 360000 елитни тигрици, освен това София Прайд с неизвестен брой членове и членки, ще дойдат и тигриците от ЕС и армията ни става милион и половина елитни жрици и тигри.... И който ги нападне поне 24 часа ще е в арест. Ето и англичаните ни плюха, плюха, а сега не можеш ги спря за секс туризъм? Ние имаме и адвокат Цецка Цачева, която само ако им цитира европейските и местни членове и алинеи, ще им се пръснат тиквите от мислене.... И 2 терабайта хард не ги ообира. Нашата номенклатура е толкова могъща, че затри цялата ни армия за два дни. Чак и генерала на летците, за да не стане пехотинец, прие да е президент. Ние сме по-издръжливи от турците, щом сме оцелели от войната на местните Лапачи, срещу нас, 8 века, вероятно ще оцелеем още време. С армия не ни плаши! Ние се плашим шосече от ЛАПАЧИТЕ и Гражданска отговорност!

    Коментиран от #16

  • 16 историк

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "аналитик":

    В голяма грешка си, София никога (повтарям Никога) не е била превземана от чужда войска. Докато ние сме влизали в Солун, Белград, Букурещ!

    Коментиран от #19

  • 17 историк

    2 4 Отговор
    а османците те не са ли влизали в софия
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 аналитик

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "историк":

    Заблуждаваш се. Коб не е минал, той не ни е превзел. Ето и Соросоидите ни нападнаха с Отворено общество и София прайд и Трети пол и сега сме тотално третополови. Но има нещо, което от 8 века никой не може ни отне - СЛАГАЧЕСТВОТО. Още с раждането си, бебегата са готови да емигфират, да се оьу. ят на всеки чужденец от политиците до мацките, че и мъжеге вече... Все чуждото е по-хубаво, другите са по-важни. Голямо дуп.. не е тук. Така, че келнерската психика вече ни е манталитет генетично. Бием се в гърдите, а все наду. ени. Ето, даже вдликия Боце е все над.. пен пред ЕК, Меркел, Уошингтън, Ердо, Заев..... Само пред нас се праскат като герои. Аз вече наричам Боце,, Мастър Джадай,
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: