13 Септември, 2018 12:00 5 731 21

Русия покрива Башар Асад

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Джон Кери заяви, че Башар Асад има още химическо оръжие

Администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама е разполагала с информация, че Сирия не е унищожила всичките си запаси с химическо оръжие. Това обяви бившият американски държавен секретар Джон Кери, цитиран от Fox News.

В момента сирийските правителствени сили са обсадили провинцията Идлиб. САЩ вече обявиха, че са против офанзива в региона.

Според Кери в момента има условия, при които употребата на сила би била оправдана. Все пак той смята за недостатъчни положените до сега дипломатически усилия.

„Ние казахме, че ще унищожим 100% от декларираното химическо оръжие. Това е, което може да се проследи от Организацията за забрана на химическите оръжия. Знаехме, че сирийският президент Башар Асад е запазил някаква част и опитахме да изнесем това в Съвета за сигурност на ООН. Тогава обаче Русия започна с игрите си“, заяви Кери.

Западът вече обяви, че е готов да удари Сирия при употреба на химическо оръжие. Русия обаче твърди, че се готвят инсценировки за употреба на такова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    51 4 Отговор
    Тури си стария памперс на главата и не се обаждай през дупките шекелов слугинаж!!
  • 2 говедааааа

    55 5 Отговор
    Сега ли се сетиха говедата - след 7 години война - че има неунищожено оръжие???

    Коментиран от #21

  • 3 СссереМ

    8 60 Отговор
    Терористи терорист прикрива,русия отново се доказва като най-големия терорист и наркопласьор(кораба с кокаина в Холандия),какво още чака Тръмп че не ги ликвидира завинаги,жалко че не е Рейган той досега щеше да ги направи криви,както през 80-те.

    Коментиран от #5, #6, #18

  • 4 балама

    37 1 Отговор
    Да бе - като Садам.
  • 5 говедаааааа

    44 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Айде първо фалиралата кочина да си унищожи химоръжията и тогава да квичи.
  • 6 отегчен

    31 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Ти и господарчетата ти, ако бяхте нормални, отдавна щяхте да осъзнаете, че не фърфиш с простотиите си.
  • 7 не на украйна и русия

    11 6 Отговор
    не знам кого покрива русия но руснаците май се готвят да окупират украйна и молдова и няма да е зле това действие защото украинците са изключително глупави хора които нападат и атакуват тези които ги подкрепят с две думи сбирщина от 150 националности през вековете а на всичкото отгоре се мислят и за националисти а това е невъзможно един ден тръгнем ли да провеждаме ''мащабно военно учение'' на руска територия задължително трябва да пометем по пътя си и украинската сган ако не са го направили руснаците преди нас натовците писна ми България да обеднява от 4 години насам да налагаме санкции на основния си търговски партньор а наглите украинци забогатяха за тези 4 години на наш гръб и на цяла Европа няма европейска страна която да не загуби от тези санкции помитаме и руснаците и украинците ако не се оправят нещата съотношението на военните сили е 11 към 1 за нас така че и надутите руснаци да не се мислят за много силни въпреки че са по добродушни и печени от тъпите и студенокръвни украинци и молдовци

    Коментиран от #10

  • 8 Пешо

    41 0 Отговор
    Те имаха информация и за Ирак, че има химическо оръжие, но след като разсипаха страната се оказа, че няма такова. Има ли още идиоти освен соросоидите да им вярват?
  • 9 Бай Благой

    39 0 Отговор
    То и в Ирак имаше ядрено и химическо оръжие...ама като влезнахте се оказа че всичко е измислица....
    Ши*ани наглосаксонци!!
  • 10 goni

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "не на украйна и русия":

    Ако, не си на хапчета трябва да започнеш! Мога да ти препоръчам добър психиатър!
  • 11 Хи их хи

    27 1 Отговор
    Дааа, още химическо оръжие, като онова в Ирак! После sorry, и пак бум, тряс, гръм!
  • 12 Руските свине

    1 30 Отговор
    Винаги са покривали всички негодници и мерзавци, първо защото приличат на тях и второ, защото могат да ги използват за свои цели срещу цивилизования свят.
  • 13 Dorian

    26 1 Отговор
    Тази информация е получена по директна сателитна връзка с планетата Занзибар.
  • 14 Nnn

    23 1 Отговор
    Как да се вярва на лъжци-като се започне от убийството на папата, химическото оръжие на Саддам и не дотам добре конструираната история със Скрипал.И още нещо- кой уби лейди Даяна?

    Коментиран от #16

  • 15 Факт

    12 0 Отговор
    Такава лъжа за хми.оръжие имаш и за Ирак...даже американците го показваха в ООН...И после лъсна лицемерието им--а това струваше живота на половин милион иракски деца....---защо сега да им вярваме на американците??? Като реално са кръвопийци-как да им вярваш...
  • 16 Сссерем

    0 14 Отговор

    До коментар #14 от "Nnn":

    Доколкото знам убит папа няма в близките 100 години,Американски и иракски военни са открили в периода 2004-2011 г. в Ирак около 5000 единици химическо оръжие, включително с бойни глави, заредени с отровни вещества, както и снаряди и авиационни бомби, съобщи снощи в електронната си версия в. "Ню Йорк таймс"-така че и това е ясно,за Скрипал истината вече излезе наяве,а лейди Даяна умря в катастрофа,ТАКА ЧЕ СИ ПРОВЕРИ И ПРИ НУЖДА СМЕНИ ОПОРНИТЕ СИ ТОЧКИ ЗАЩОТО ИЗДИШАТ.
  • 17 Разбирач

    14 0 Отговор
    Това с химическото оръжие са инсинуации и театър за пред публиката,за да си намират повод и оправдание.Асад няма да направи подобна глупост,при положение че има подкрепата на мощни военни държави като Русия и Иран.
  • 18 Абе

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Абе идиот
  • 19 Хей луди млади

    6 0 Отговор
    Това, което виждаме е захвърляни варели с хлор! За какви химически оръжия бълнувате! "Загиналите" са не повече от 80. Вие знаете ли колко ще загинат при употреба на БОВ? - десетки хиляди само при една атака.
  • 20 димитър георгиев

    1 0 Отговор
    хайде дайте доказателства,де...какво само подхвърляте глупости
    защо трябва асад да хвърля хлор,при положение,че без него ще превземе по-лесно идлиб
    кой е толкова луд да ползва хлор когато неговите войници ще минават оттам
    много ми прилича на една приказка,когато двама приятели си говорели и единия казал"много обичам да правя секс на ски",а другия попитал"как,не е ли много трудно?"А първия отговорил-"обичам да ми е трудно"
    Е,така ли да разбирам и асад?
    че е глупав?или путин?или всички,които искат да ме убедят в това?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.