13 Септември, 2018 13:26 1 826 3

Германия и Италия се разбраха за бежанците

  • германия-
  • италия-
  • бежанци-
  • разбраха-
  • мигранти-
  • хорст зеехофер

Имаме сделка с Рим, обявиха от Берлин

Германия и Италия се разбраха за бежанците - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи, че федералната република е постигнала споразумение с Италия за връщане от германската граница на мигранти, които вече са подали молби за убежище на Апенините, и каза, че очаква то скоро да бъде подписано, предаде Ройтерс.

"Току-що научих, че е постигната сделка и с Италия", каза Зеехофер в Бундестага. "Трябват ни само двата подписа - на италианския колега и моя", каза Зеехофер и добави, че това вероятно ще отнеме няколко дни.

През август германското правителство се договори с Гърция и Испания да им изпраща обратно мигранти в рамките на 48 часа, ако те вече са подали молби за убежище там. Така канцлерът Ангела Меркел избегна разпадане на коалицията с Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер. Споразуменията са част от компромиса между християндемократите на Меркел и баварския ХСС на Зеехофер, които изглежда ще разрешат спора за връщането на мигранти. Той доведе почти до разпадане на коалицията между ХДС и ХСС и до оставка на правителството.

Над 1,6 млн. мигранти пристигнаха в Германия от средата на 2014 година, което предизвика напрежение в страната и вкара партията "Алтернатива за Германия" във федералния парламент. Меркел многократно защити решението си от 2015 година да приеме стотици хиляди мигранти по хуманитарни причини, но след това обеща да не допусне повторение на този наплив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ай стига бе

    12 2 Отговор
    дааа, сега да напълнят и другите държави с мигранти(не че те не са пълни вече)Немците чатнаха че няма да стане тъй както си я мислеха в началото и сега гледат да се отърват от навлеците ама пък никой не ги ще.
  • 2 Българина

    9 0 Отговор
    Сделката е макаци срещу пари.... От ЕЦБ! Уникален съюз е тоя ес. Че едно време в СИВ нещата бяха по уредени и ясни, и никой не просеше от другия рубли или злоти. Всеки си знаеше отговорностите. Сега като на истанбулската чаршия
  • 3 чалма тв

    0 0 Отговор
    Вижте на снимката ,това са бъдещи убийци на Европа, но са поканени от Шмеркел за работа, но тези освен да спят с кози друго не могат.Горките животни, за хора вече късно.
Новини по държави: