Last news in Fakti

14 Септември, 2018 12:20 1 721 6

Орбан: Ще се борим с ЕС в съда

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • фронтекс-
  • мигранти

Унгарският премиер е един от най-твърдите опоненти на миграцията към Европа

Орбан: Ще се борим с ЕС в съда - 1
Снимки: БТА/АР

Унгарското правителство ще реши съвсем скоро какви правни мерки да предприеме, за да оспори решението на Европейския парламент срещу Будапеща, обвинена в пренебрегване на демократичните стандарти, заяви премиерът Виктор Орбан.

ЕП гласува в сряда за налагане на санкции срещу Унгария, обвинена в пренебрегване на правилата на ЕС за демокрацията, човешките права и корупцията. Орбан заяви пред държавното радио, че очаква решението да доведе до "сериозен правен дебат", предаде Reuters.

Унгарският премиер е един от най-твърдите опоненти на миграцията към ЕС.

Орбан каза, че предвид европейските избори догодина, дните на сегашния парламент са преброени. Той отправи критики и към германския канцлер Ангела Меркел, която призова страните от ЕС да гарантират, че граничната агенция Фронтекс има достатъчно правомощия, за да помогне за спиране на нелегалната миграция в съответствие с плановете на ЕК.

Орбан: Ще се борим с ЕС в съда

"Значи планът е, че щом Унгария не може да бъде принудена да допусне мигранти на своя територия, трябва да й се отнеме правото да защитава границите си", заяви Орбан.

"Те искат да изпратят тук наемници от Брюксел и да отнемат това право от унгарските синове, които защитават границите, посочи унгарският лидер и заяви, че унгарците не бива да хранят илюзии за Брюксел, който по думите му ще позволи мигранти да влязат в Унгария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 месара

    17 5 Отговор
    Г-н Орбан, не се борете в съда, напускайте измисления съюз! па дано и ние след време (дано не е много късно)! как ли сме оцелели без тоя "съюз"?!

    Коментиран от #4

  • 3 заза

    15 3 Отговор
    Източно европейските държави нямат място в ЕС
  • 4 Цецо

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "месара":

    Това предстои, ако тия келеши от Брюксел не се осъзнаят... а след Унгария ще си тръгнат и Полша, Италия...
  • 5 Маджар

    14 1 Отговор
    Явно Орбан все пак е голям идеалист. Умен човек е, няма как да не е разбрал, че една от основните стратегически цели на този съюз е размиването и заличаването на коренните национални европейски идентичности и подмяната им с хомогенен буламач от кол и въже. Въпросът е в това, че тези процеси се ръководят основно от извън Европа, а мнозинството от европейците не са в състояние да осъзнаят, че насочено се тласкат към собствената си гибел.
  • 6 ВОЛГИН

    3 4 Отговор
    В страните от ОИСР средният дял на заетите в публичния сектор е бил 21,3% през 2013 г. А в - Hungary 24.8% (2012), Singapore 32.0% (2014), South Korea 11.6% (2013), Finland 27.0% (2013), Greece 14.6% (2012) 11.2% (2013). France 28.0% (2013), Chile 14.0% (2013). Total general government expenditure on general public services, 2016: Унгария 16% от БВП, България 5,5%, Германия 11,7%, Естония 12,5%. Унгария имат и напълно безплатно здравеопазване и евтини лекарства. БСП трябва да изгори завинаги. И ЧАСТИЦА ДА НЯМА ОТ НЕЯ, И СПОМЕН ЗА 100ГОДИШНА ПАРТИЯ. Само защото не говорят за държавно здравеопазване. Други грехове, липсата на необлагаем минимум, пенсионна система където пенсионер с 60 лева от бисмарк системата, получава 120 лева от бюджетът - от ддс и акцизи - данъци, а работещ пенсионер взима 400 лева от бисмарк системата и от бюджетът на държавата още 500 лева. СОЛИДАРНОСТ КЪМ БОГАТИТЕ. Пенсии за милионери и работещи? Частните болници искат да имаш здравни осигуровки, не мож им плати колкото здр. каса. Жалват се политици, икономисти и журналисти, че парите до кога ще растат за здраве. А парите са два пъти под тези в германия, като процент от БВП на глава, и 13 пъти като пари. Държавното здравеопазване във Великобритания е два пъти по-евтино от САЩ. Държавните продукти са евтини и качествени. Частното прави качество за висока цена, или ниска цена за ниско качество.
Новини по държави: