Last news in Fakti

14 Септември, 2018 13:25 4 185 45

Ердоган: Това е долна атака срещу Турция

  • турция-
  • турска лира-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието
Ердоган: Това е долна атака срещу Турция - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му е изправена пред "долна икономическа атака" след изявления от страна на САЩ, предаде Reuters.

В реч пред окръжни управители на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара Ердоган каза още, че Турция ще види резултата от независимостта на централата банка след солидното увеличение на лихвените й проценти. Президентът, който обявява сам себе си за "враг на лихвите", заяви, че търпението му относно лихвените проценти има граници.

В четвъртък турската централна банка повиши силно водещата си лихва от 17,75 процента на 24 процента, за да овладее инфлацията и да подкрепи лирата след рязкото й поевтиняване тази година.

Ердоган: Това е долна атака срещу Турция

Ердоган призова още сънародниците си да обърнат в турски лири спестяванията си. По думите му частният сектор не бива да се отказва от производство и инвестиции.

Той съобщи също, че турските министерства преразглеждат инвестиционните си планове и не обмислят по-нататъшни нови капиталовложения, макар че тези, които са на 70-80 процента завършени, ще бъдат осъществени докрай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12344

    35 29 Отговор
    Ако България имаше такива проблеми както Турция, за 5 дена да е фалирала..
  • 2 оэо

    29 24 Отговор
    Да, ама България не се върти като пумпал за разлика от тези. Който много, много се врътка накрая ще го ... От два стола накрая ще падне на земята. Нещо много оклюмал ми се вижда, защо ли? Нали голям го вадеше.
  • 3 Реалист

    25 17 Отговор
    Хахахахахаха - стига бе, тъкмо се бях наточил за нов канал до Босфора, 2,3,4,5 атомни централи, 3 нови петролопровода, САМОЛЕТОНОСАЧ и т.н. и всичко взе че умре... Парасъ ЙОК... Що така бе султан ефенди? Ами кат поръчваш, идва време и да плащаш! Ти не знаеше ли? Айде бързо синан, осран, онан, орхан, хасан и сичкото друго ...АН да пурдават доларите и да ПЕЯТ - ДОЛАРИТЕ В ЛИРИ ОБЪРНИ, ЗА ПАЛЦИТЕ НА КРАКАТА СЕ ПОСЛЕ ХВАНИ... Чабук, чабук спасявайте се - ердо има нови планове.. Хахахахаха

    Коментиран от #20

  • 4 Цецо

    20 14 Отговор
    Ердоган се прави на ербап, но ще чуем каква песен ще запее след като се срещне с Тръмп и Меркел... :)

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    13 12 Отговор

    До коментар #4 от "Цецо":

    Ами, ще пее - по скоро ще подсмърча :):):)
  • 6 Аналензатор

    21 12 Отговор
    Лошо, лошо, много лошо. Турция ще фалира. Насадиха султана на пачи яйца. Ама пак обикновенните хорица ще духат супата. Щото тоя се е запил като кърлеж. Няма махане.

    Коментиран от #7

  • 7 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Аналензатор":

    Хахахахаха - ника - хахахахахаха….
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Свободно падане

    13 9 Отговор
    Турската икомика навлиза в спирала... Нито режеп... Нито аллах може да им помогне... Лихвата ще се вдига инфлацията също... Тръгне ли язовир никой не може да го спре... Мерките на режеп още повече надценяват лирата засилват инфлацията и губи стойност.
  • 11 оэо

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Самогон":

    Няма да може зает е с майка ти.
  • 12 999

    3 2 Отговор
    Междувременно стана ясно, че Ердоган ще се срещне с руския си колега Владимир Путин в понеделник в контекста на нарастващата международна тревога заради задаващото се настъпление на сирийското правителство в провинция Идлиб.

    Коментиран от #13

  • 13 M. A. G. A.

    8 9 Отговор

    До коментар #12 от "999":

    Крайно време е да разбере падишаха че трябва да избере страна, или ще е натовец, или ще е с Путин. Иначе така ще си се среща с едните и с другите, а накрая ще го отсвирят от всякъде Значи подло било да го атакува Тръмп, а не било подло той да се заиграва с Иран и Русия против НАТО.

    Коментиран от #14

  • 14 999

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "M. A. G. A.":

    Как да избере стана, като Русия продава оръжия на Турция, когато Сащ им отказваха, Турция има нужда от многото руски туристи, Турция има нужда от Турски поток, Турция има нужда от АЕЦ " Аккую", има нужда от C-400. Русия дава на Турция това, което Сащ не даваха. Русия подкрепи Турция във Африн, Турция изнася много за Русия. И Турция караше САЩ да избира между Турция и кюрдите, но САЩ играят по средата.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 месара

    6 9 Отговор
    кво ти пука бе ердогане, нали икономиката ти расте и е силна?! СМЕШНИК!
  • 16 Реалист

    5 8 Отговор

    До коментар #14 от "999":

    След толкова много изложени от теб фактори "за" съюза с раша решението е просто - съюзявате се с орките и се примирявате с откъсването на анадола и независим Кюрдистан.
  • 17 M. A. G. A.

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "999":

    Щом е така да отиде в БРИКС и да забравя НАТО. Иначе е като фурнаджийска лопата.
  • 18 Бесилка

    10 4 Отговор
    Може би неговото търпение ще бъде изчерпано, когато лихвените проценти достигнат 60% и дойде МВФ, както в Аржентина. Всеки ден в окупирания Кипър има демонстрации и протести, защото те вече не могат да живеят и настояват Турция да ги остави да приемат еврото с помощта на свободните кипърци.

    Коментиран от #19

  • 19 Хасан

    7 10 Отговор

    До коментар #18 от "Бесилка":

    Кипър не е е окупиран а е освободен от гръцките фашисти ..

    Коментиран от #21, #30

  • 20 Хасан

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Виж българино какво е народ,какво е защита на своите интереси ..

    Коментиран от #23

  • 21 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Абе нямаше да е зле такива като тебе да освободят България от присъствието си , ама то не е късно , ще стане !!!!
  • 22 Хасан

    6 7 Отговор
    Родени сме на тая земя и имаме същото право като тебе...едно време са живели македонци,тракийци,славяни,прабългари,византийци,османлии.....а сега българи,турци,помаци,роми ....и занапред все някой ще живее

    Коментиран от #24, #37

  • 23 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Неее , ти гледай каква "защита" ще спретне народа на любимеца ти само след два три месеца , щото истинските санкции тепърва започват , Дони ще ви сурвака с три пъти по-тежки през октомври , таман за начало на зимата !!! И тепърва почват падежите на кредитите , дето 90% от фирмите вече не могат да ги плащат !!!! И Ердо ще има само два избора , или да фалира две три банки и да потъне в хиперинфлация , или да удари челото , ама до кръв пред Дони и да го назначи за президент на Турция , а себе си за негова секретарка , а честито !!!!!

    Коментиран от #26

  • 24 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Имаш право САМО И ЕДИНСТВЕНО да защитаваш името и интересите на БЪЛГАРИЯ , като всеки истински БЪЛГАРСКИ гражданин !!!! Мекерета дето ша ми обясняват колко е хубаво в Турция и още повече пък да сме ставали като нея , АЙ СИКТИР !!!!!!!

    Коментиран от #25, #28

  • 25 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    България няма интереси а е само придатък на на други интереси....българските политици не си защитават българския аз ще защитавам!..виж ги само...правят пари и си продължават живота си в чужбуна

    Коментиран от #27

  • 26 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Кредитите не са на турски банки ами на европейски банки,затова на Ердоган му е широко около врата..ако не рефинансират частните фирми кредитори ,банките ще са собственици на молове и небостъргачи....и никоя банка не иска такъв актив..така че умело турската дългова може да се експортира в Европа ..както направи Сащ с мортгейджа

    Коментиран от #29

  • 27 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Ти ли ще ми казваш какви са интересите на България , бе , дето не знаеш къв си и за какво си се пръкнал или не ти изнася , че не са като на султана ти ??!! Еми няма и да му изнасят , забрави я тая , а пък най-малко искаме акъл от такива като тебе и любимците ти , айде заминавай си при любимците , додето не са те прибрали на топло да ти дойде акъла !!
  • 28 Yavuz

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    От както ни гоните българи не останаха в България.Ти ми кажи след като България е много зле икономически ,че по малките населени места са пълна трагедия,пълен феодализъм какво да пишем,че е много добре.
  • 29 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    На европейски са кога ма няма , това ли са новите опорки на султана , хаххахахха !!!! Ти да не мислиш , че в Европа са абдали като пишман бизнесмените от анадола , дето чакат султана да ги "защитава" от лошите банки , хахахха !!! Ти за застраховки , за провизии , за хеджиране чувал ли си или това при султана са глупости , а ??!! А случайно чувал ли си , че "европейските" , дето всъщност отдавна са световни банки имат обороти по 10-15 ТРИЛИОНА годишно само от валутни пазари , за кредитиране да не говорим !!!! И ти ша ги "събаряш" с некакви умрели 200-300 милиарда , хахаххаха ??!!!! Дребни сте , ама мноооооого , душко "невинна" , вчера излезнахте от феодализма , тръгнал да учи на бизнес хората дето са го измислили , ееех , смяяяяях , ама и жалки напъни , айде ходи мислете други опорки със султана , хахахха !!!!

    Коментиран от #33

  • 30 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    И само да ти припомня , че не Кипър , ами цяла Турция е била гръцка ДЕСЕТ ПЪТИ повече време и когато гърците са са създали шедьоврите световната култура и цивилизация , турците са горели камилски фъшкии да си сготвят по дивата Азия в нещо като палатки , да не кажа , че кога България е станала държава , такава нация турци НЕ Е ИМАЛО !!!

    Коментиран от #32

  • 31 ХЕРДОМАН

    1 4 Отговор
    ЕРДО ЩО НЕ ГО БЕСИ ОНЗИ ФАШЛИФ ПАСТОР???
    Да видиш как перчема ще трепери , или го дай на иран, там много хуманно ги вдигат с автокран да висят на качествено хамериканско въже.
  • 32 Хасан

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Ами имало е и Римска империя,Монголска и др...Турция си е бил империя и пак трябва да бъде глобална сила..имаме желаниетои визията..от сто години само войни ,хаос и насилие..на света му трябва балансьор между Изтока и Запада

    Коментиран от #35

  • 33 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    В генотипа на капитализма се крие кризата...само една искрица и всичките тия финансови пирамиди рухват..трильоните стават хартийки..Маркс го е казал ..кризите ще докарат края на капитализма
  • 34 Имам Байлди

    3 1 Отговор
    Лихвените проценти се покачват, проектите спират, а мерките за строги икономии идват. Мачкай Ердо, мачкай тъпите мюсули!
  • 35 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Имате визията как да станете пак камилари , това имате и с тоя "водач" ще стане много по-скоро , отколкото можеш да си представиш даже !! А за империята не ме разсмивай , че и без това си умирам от смях от напъните ти !! Кога вие бяхте уж "империя" и със сто зора едвам удържахте арабския полуостров и балканите , европейците завладяха и колонизираха двете Америки , Австралия и две трети от Азия !!!!! Умрялата Русия даже успя да вземе десет пъти повече територия в Сибир и средна Азия , Дания дето не се вижда на картата все още е 100% суверен на Гренландия , дето е два ПЪТИ колкото Турция и с десет ПЪТИ повече природни залежи , хахаххахах ," империалисти" наакани !!!! И кой ще "колонизирате" бе ербап , братята араби от Саудитска арабия или Иран , хахаххахах ???!!!! Турция я има заради запада , май забрави кой ви направи държава след войните и защо !!!!! И заради запада няма да е държава скоро , та да се сетите кой ви даде хляб и кого сте тръгнали да лаете !!!!

    Коментиран от #36

  • 36 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Влез на брояча на населението за България и виж своята визия за бъдещето..70 хиляди на година намаляш

    Коментиран от #38

  • 37 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Тази земя се казва България.Имало я е преди турци и османлии и ако искаш да си гражданин на тази държава се дръж като такъв.Ако искаш да се правиш на турчин прав ти път до Анадола е близо.

    Коментиран от #39

  • 38 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Сериозно ??? Това успя да измислиш след всичките напъни за "визии" , "империи" и тем подобни ?? От смешен ставаш направо жалък !!! А като се сетя , че поне половината от тия 40 000 ( щото са толкова ) са такива като тебе , направо се радвам да ти кажа и дано да продължавате да намалявате , хахахха !!!!

    Коментиран от #40

  • 39 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Щом има германофили и русофили българи трябва да има и туркофили българи...примири се вече с това
  • 40 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    ЕС не е ли германската или френската визия за империя ?..Русия не е ли руската визия за империя?..Сащ е американската...ще трябва да има и турска..

    Коментиран от #42

  • 41 Бацее

    2 0 Отговор
    Стига рева бе фес нали бяхте комбина.
  • 42 Император

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Алоооо... асан - империята събуди се.... Вече не същото.... Има мобилни телефони....
  • 43 депресиран турчин

    2 0 Отговор
    с лъжи човек не се храни
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Mozuk

    3 0 Отговор
    Сега първо, представете си годината е 1997 и Жан Виденов дава изявление: марките в левове???Това по повод "Публикувано във факти.бг: Ердоган призова още сънародниците си да обърнат в турски лири спестяванията си."
    И второ, когато Ердо се отдалечи достатъчно от НАТО, сибирските хищници ще го хванат яко за топките и няма да има мърдане.Сега просто му пеят приспивна песничка с обещания за ракети.Естествено мустака неможе да се усети и "Жужи" ще го е.не.
Новини по държави: