21 917 55

САЩ хвърлят F-35 срещу Су-57

Разполагат изтребители от пето поколение в Сирия

САЩ може да използват изтребителите от пето поколение F-35 в Сирия, съобщи „Правда“.

F-35 са единствените корабно базирани изтребители в Близкия Изток. Само те могат да участват в мисии на територията на Сирия, Ирак и Афганистан.

Припомня се, че тези изтребители до сега не са участвали в бойни действия до този момент.. На този етап това са единствените достъпни изтребители за ВМС и пехотинците в региона.

В момента американските въоръжени сили и техните пехотинци имат достъп само до F-35.
САЩ имат сравнително спокойствие във въздушното пространство над Афганистан и Ирак, но не и над Сирия.

Изтребителите може да бъдат разположени в район, където Русия е разположила Су-57 и ПВО системи.

Според експерти F-35 ще достигне пълната си мощност след разработки през следващите 10 години. Те смятат, че той няма да е достатъчни ефективен при сблъсък със СУ-57. САЩ се опитват да блокират офанзива на сирийската опозиция в Идлиб.

САЩ
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Bahti

  139 25 Отговор
  Кацнии миии да ти го Турим! Краварите изгубиха.
 • 2 Санчо

  22 66 Отговор
  Защо мьлчи С400, ами затова.хи хи

  Коментиран от #31

 • 3 Рубладжийче

  69 79 Отговор
  Стига вече с измислени и фалшиви новини. СУ 57 са 5 бройки, които дори не са влезли в серийно производство и руските специалисти казват, че имат още за доработване.

  Коментиран от #9, #17, #26, #34

 • 4 ШОП

  68 7 Отговор
  Абе росенче, стига си хвърля самолети, войници, флота и незнам си още кво. Спри да ги играеш тея стратегии компютърни че ти влияат зле.
 • 5 Реалист

  23 30 Отговор
  Аз се чудя защо кюрдите още не са получили "Стингър". След това и орки и пуйки ще изчезнат от хоризонта.

  Коментиран от #12

 • 6 M. A. G. A.

  43 13 Отговор
  Неграмотно написано! САЩ разполагат с изтребители на ВМС f-18E,а f-35 са все още малцинство в ВМС. Плюс това вече са участвали в операции (f-35) с израелските ВВС. От друга страна за завоюване на въздушно превъзходство САЩ си имат F-22a , 35-ците имат съвсем друга роля, те трябва да преодолява т ПВО.

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 hh88

  86 7 Отговор
  Публикувано във факти.бг: САЩ хвърлят F-35 срещу Су-57 Що ги "хвърлят", се очаква да започната да падат. Това си е закон от физиката.
 • 9 Джудже

  37 7 Отговор

  До коментар #3 от "Рубладжийче":

  И това е разликата с F 35, които вече са вллязли в серийно производство, но имат много за доработване.

  Коментиран от #13, #14

 • 10 Инкогнито

  75 19 Отговор
  Ще хвърчът чаркове с надпис madein USA в сирийското небе много скоро така се очертава картинката руската 57мица е недостижим!!!

  Коментиран от #15

 • 11 моторко

  27 12 Отговор
  Да те ще са ефективни по времето на СУ 2027 хахахахах.
 • 12 икем

  46 9 Отговор

  До коментар #5 от "Реалист":

  Щот ако получат - ще заиграят "Град" и "Буратино" и така ще ги изпържат, че кьорав кюрд няма да остане. Пък и "Стингър" не са това, което бяха.

  Коментиран от #53

 • 13 Пища Хуфангел

  56 12 Отговор

  До коментар #9 от "Джудже":

  Руските ракети земя въздух и су -57 ще доработат в движение амерското корито
 • 14 Рубладжийче

  22 31 Отговор

  До коментар #9 от "Джудже":

  Вярно, че се доработва, но е приет на въоръжение, дори се изнася, докато Су-то е съвсем суров модел, дори на двигател още не са се спрели. така, че всички подобни писания за "хвърляне" и прочие ефектни заглавия са за малоумници и за генериране на трафик.

  Коментиран от #20

 • 15 M. A. G. A.

  18 33 Отговор

  До коментар #10 от "Инкогнито":

  Толкова е недостижим че и руските военни не го искат! Прочети анализа на индийците, които го изследваха защото щяха да го произвеждат съвместно с Русия и ще ти стане ясно колко точно е недостижим!

  Коментиран от #18, #19, #21, #44

 • 16 Барчо

  46 2 Отговор
  Пишем си тук едни срещу други самолет и прочие. Работата ще започне и ще приключи с ПВОтата. Работата обаче е нищо подобно да не започва, защото едва ли ще се ограничи само на сирийска територия.
 • 17 Цанко

  10 33 Отговор

  До коментар #3 от "Рубладжийче":

  Няма и да влязат, денег нет, но вьi там держитесь! Както и захлебнулото им недоразумение армата- стои си на 14 броя и толкова!
 • 18 аналитик

  41 6 Отговор

  До коментар #15 от "M. A. G. A.":

  Индийците са се отказали, защото са искали конструкторски разработки по този проект Стелт от преди на общата им работа а руснаците са отказали. Това означава на практика всички разработки по Стелт технологията. Руснаците не боха ги дали та това е десетилетия труд. И индийците се отказват от проекта. Не защото не е добър самолета, а ти споделих... Проекта е за 6-то поколение и е по-добър от СУ-57. Далеч по_добър. Загова и руснаците не бързат със СУ-57 масово производство. Ти би ли си купил стара кола, ако имаш пари за нова по-хубава?
 • 19 аналитик

  34 6 Отговор

  До коментар #15 от "M. A. G. A.":

  Всички казват старите коли по-добри... А в оръжието не е така. И при автомобилите не винаги е така. Всички хвалят Голф 2. А аз съм карал Бийтли, първи модел не от войната а по-късно, Голф 1, Голф 2, Голф 3, Голф 4, Голф 5. Всеки следващ вози по-хубаво, по-стабилен е, по-икономичен. На до Голф 3 харесвам, че нямат електроника. Иначе новите са по-хубави. При оръжията новите са все по-добри от предните, там компромиси няма... Дали СУ-57 или Ф-35 би победил в двубой зависи от много фактори. Умения на пилотите, РЕБ, локация, въоръжение, състояние на пилота, терен, защото ако се гонят над пясъците е едно, а в каньоните е друго. Не бих обиждал ничие оръжие, защото и с прашка можеш да свалиш вертолет, стига да знаеш как...

  Коментиран от #40

 • 20 Джудже

  28 6 Отговор

  До коментар #14 от "Рубладжийче":

  За статията до голяма стеоен си прав. Що се отнася до Су 57, настоящето и бъдещето му са обвити в мъгла. Това е самолет, който премина бойни изпитания в Сирия, но Русия не бърза с вкарването му в серийно производство, което може би означава, че не е толкова нужен за руските ВКС. Русия разполага с Су 35, който не е стелт, но се отличава с много добра авионика.

  Коментиран от #22, #43

 • 21 аналитик

  18 1 Отговор

  До коментар #15 от "M. A. G. A.":

  Това, от което са се отказали индийците, след като не са им дали руснаците достъп до дългогодишните си разработки, а и с право, това е секретна работа, може да се появи като Миг-41. Описва се като изключителна машина. Но какво ще направят ще видим в бъдеще? Не бих спорил за Ф и Су като умения. Само тестов пилот карал и двете машини на макс можд да каже...
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор

 • 24 ШАФИОРА И КОН ДУКТУРКАТА

  17 1 Отговор
  А ние като сложиме колани и каски в автобусите , че ни видите на куково лято
 • 25 Джудже

  7 12 Отговор

  До коментар #22 от "руски самовар":

  Използването на тролски клилета е признак, че "самоварът" ти е лишен от съдържание. Трява да раполагаш с достатъчно съдържание, което да е "уврело" в "самовара", че да разясняваш.
 • 26 Много

  8 6 Отговор

  До коментар #3 от "Рубладжийче":

  Много повече от 5 са

  Коментиран от #33

 • 27 Този коментар е премахнат от модератор

 • 28 МА ТРОСКОФ

  6 19 Отговор
  Мноооогобтролчета тук , аз се отказвам от коментати. Па нека да се срещнат и да видим кои ще паднат у земята първи. Само знам че. F 35 има свръх радар , руския самолет бил много маневрен , е дали ще излъже ракетата с маневри? Я дайте ги в сирия да ги изпробваме и мисля че Ф 35 има повече шансове. Това е само предположение .

  Коментиран от #35, #48

 • 29 гост

  7 16 Отговор
  Какви са тея глупости ? Двата самолета няма шанс да се срещнат. СУ-57 е на прага на прекратените проекти,като дори не е във въоръжение и е изтребител от 4-то поколение с най-лошия стелт правен някога ,а двигателите му са също за 4-то поколение.Да не говорим и ,че Ф-35 не е за въздушно превъзходство,а другия дори пак казвам ,не е във въоръжение и най-вероятно ще е прекратен проект с 5 прототипа.
 • 30 Анонимен

  8 8 Отговор
  Да, това е доста измислена новина, и не защото просто такива самолети Су-57, няма на въоръжение в руските ВВС и в следващите 10-15 г няма да има, а защото двете армии изобщо няма да влязат в директен сблъсък.
 • 31 ееф

  1 3 Отговор

  До коментар #2 от "Санчо":

  Толкова е бръз че еските не го стигат
 • 32 българче

  10 3 Отговор
  Наистина ги хвърлят. Или по- точно - ИЗХВЪРЛЯТ.
 • 33 Д-р Дулитъл

  8 12 Отговор

  До коментар #26 от "Много":

  Колко много повече са ? 7 седем са. Но само 2 биха могли евентуално да участват в бойни действия. Шансовете им с/у Ф 35 са мизерни

  Коментиран от #38

 • 34 Анти-джендър

  16 9 Отговор

  До коментар #3 от "Рубладжийче":

  Абе "кравар", набий в соросоидната си кратуна, че по-добро оръжие от руското НЯМА!
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор

 • 36 хаха

  12 15 Отговор
  ама Су 57 не са приети на въораение След фиаското миналата година спряха разработката В момента от двата останали нито един не лети Това е като новината за невидимите ракети, който нанасят безопасни невидими поражения
 • 37 ИСД

  18 2 Отговор
  Фъ-35 има страхотна аеродинамика, по-добра даже и от тухла четворка...
 • 38 Бачо Киро

  4 1 Отговор

  До коментар #33 от "Д-р Дулитъл":

  Тамън, израелците имат 6 Ф35, единствени ползвани в реални условия, ако да мяташ по разни чалми се води за истински тестове се. Другите Ф35 просто си се возят за тренировка американците... От израелските също по два пускат принципно, та идеално да си спретнат един пердах, белким идиотите по коментарите, невероятни специалисти по всичко, разберат кой е по най най и мирясат ...
 • 39 Kcaniba

  9 6 Отговор
  От както се разбра, че стелт технологията е невидима само за коуегите от нато, ще се разбере, че и Фъ 35 е най върховното фърчило, но само за коуегите от нато... Сега ке срещне бато, и на нато е у лево резбато!!!
 • 40 гост

  2 2 Отговор

  До коментар #19 от "аналитик":

  не е съвсем така - и съвременните оръжия се правят едно към гьотере, да се усвоят едни пари.Казвам това от опит, виждал съм как и при какви условия се правят.
 • 41 Georg

  10 15 Отговор
  Израелците използват успешно Ф 35 в Сирия срещу Хизбула и сириски складове. Този рубладжийски текст е силно манипулативен. СУ 57 е спрян от разработка и производство. А Ф 35 има много модификации, за които пропагандата няма информация и фантазия.
 • 42 Този коментар е премахнат от модератор

 • 43 Този коментар е премахнат от модератор

 • 44 Иванов

  6 5 Отговор

  До коментар #15 от "M. A. G. A.":

  До всички соросоиди. Отговорете си на въпроса защо Русия ще разработва самолет , който няма да превъзхожда 30 годишния Ф22? Дайте едно логично обяснение без да политизирате, а чисто експертно. По въпроса за Индия. Индийците шантажираха Русия за по ниска цена и за предоставяне на повече технологии. Русия отстъпи и разработката на 5 поколение беше потвърдена на срещата Путин Моди. Т57 се разглежда като платформа за отработване на елементите за поколение 6. Не се предвижда производство на голям брой самолети. В много напреднала фаза е разработката на радара за 6 поколение. Радиофотонен радар, способен от 500 км да разгледа даже вътрешността на самолета и лицето на пилота. Разработката на радара се извършва под личния контрол на Путин. Оръжията на самолета ще са хиперзвук.
 • 45 Този коментар е премахнат от модератор

 • 46 Този коментар е премахнат от модератор

 • 47 МЪРА

  5 2 Отговор
  САЩ,ДЕЙСТВИТЕЛНО ЩЕ ХВЪРЛИ Ф-35,АКО ГО ИЗПРАВИ ДОРИ СРЕЩУ СУ-35,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СУ-57.

 • 48 Петър

  4 0 Отговор

  До коментар #28 от "МА ТРОСКОФ":

  Не си прав,пич и ще ти кажа защо..! Свръхманеврен самолет като Су-35 и Су-57 има много по-голяма вероятност да избегне ракета от Ф-35 защото Ф-а е с нулева аеродинамика и маневреност. В въздуха го държи компютърна програма уж за устойчивост. Та изтреля ли се ракета въздух-въздух,тя така или иначе настига самолета,защото кинетичната енергия им е по-голяма. Но точно това „предимство” на ракетите се превръща в техен недостатък ако следва свръхманеврен самолет. Просто няма как тя да повтори маньовъра на самолета ако той направи завой на 180градуса например. Но виж ситуацията при Ф-35 е съвсем различна,там е доказано със симулации че в 85% от случаите ракетата го унищожава.

  Коментиран от #54

 • 49 тангра

  4 0 Отговор
  що се дърляте от брежнево време ръшките са турили атомни бомби в тихоокеанския разлом ако треснат ще катурнат цяла северна америка другото е само пушилка и изписване на пари
 • 50 Morgoth

  4 1 Отговор
  Всъщност няма никакво значение дали ще ползват най-модерните или най-старите си самолети. Никой, който има възможността да стреля по самолет няма да посмее да стреля по американските, включително Асад. Единствено може някой да падне поради авария или глупост от страна на пилота. Но ще ползват Ф35 за да ги тестват в бойни условия, ако ритането на умряло куче може да се нарече бой.
 • 51 Цанко

  2 6 Отговор
  Американските изтребители имат на разположение информационно поле осигурявано от десетки източници и информация в реално време за бойната обстановка, осигурявана по многоканални източници! Педеруските таралясници имат само един гол радар и един пиян мужик зад щурвала!

  Коментиран от #55

 • 52 Щурчо

  0 1 Отговор
  Много е лесно да се зъбиш, на някой които не може да се зъби ..., ама я се озъби на някой, които може и да хапе ....
 • 53 факти

  2 0 Отговор

  До коментар #12 от "икем":

  Ще заиграят ако имат цел.Колкото заиграха в Афганистан.Седи една чалма и чака някъде из планината и като мине хеликоптера довиждане. После иди го търси а и да го убиеш той е убил поне двама твои унищожил е техника за милиони с ракета за 10000 долара. Просто американците не им дават оръжие защото уж турците са съюзници, но това може да се промени.
 • 54 някой

  0 0 Отговор

  До коментар #48 от "Петър":

  С новите ракети няма измъкване.Това с маневрите беше преди 30 години.Сега ако ракетата не дефектира си пътник. Близък въздушен бой се е водил във Виетнам,дори в Ирак не е имало.
 • 55 Коко

  1 0 Отговор

  До коментар #51 от "Цанко":

  Видяхме ги какви самолети имат Америка нците със старото руско пво оборудване им свалиха невидимия стелт сега горко на нашите пилоти дето ще им пилотират летливите ф за което още няма построен завод не знаем колко самолета ще вземем и колко ще плащаме и докато разберем туковиш те минали две войни

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.