14 Септември, 2018 15:40 1 897 7

САЩ търсят търговски преговори с Китай

  • сащ-
  • преговори-
  • китай

Американксият бизнес недоволен от митата на Доналд Тръмп

Американски официални лица са изпратили покана до китайски представители за нови търговски преговори, съобщи Fox News.

Поканата е била инициирана от американския министър на финансите Ситвън Мнучин. Сред поканените китайски представители е и китайският вицепремиер Лиу Хе.

Подобна среща между делегации на двете страни вече имаше на 22-ри август, но тогава не беше постигнато споразумение. Според експерти среща на ниво изпълнителна власт би могла да успокои тревогите на пазарите.

САЩ започнаха да налагат търговски мита срещу Китай от началото на годината. До този мита двете страни са си наложили взаимни санкции на стойност $ 50 млрд.

През миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да наложи допълнителни санкции. В момента недоволството на американския бизнес към действията на Тръмп нараства.

60 индустриални групи се обединиха, за да накарат президента и неговата администрация да потърсят алтернатива на митата. Вече се търсят нови преговори с Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    12 1 Отговор
    Стига бе!!! Не ми се вярва краварите да се фащат за палците на краката. Непремерените движения получават отговори винаги, кои се усещат по-рано, кои по-късно, но се усещат.
  • 2 onq s konq

    7 3 Отговор
    Мааамка ви американска,КАЦНАХТЕ ЛИ НА КИТАЙСКИЯ?!Това в кръга на шегата-истината е ,че янките търсят среща с Китай за да ги обрусят ОЩЕ ПО-ЯКО.
  • 3 смях

    14 1 Отговор
    "Голямата сила"САЩ искат преговори?!но го пазят в тайна!?
  • 4 Румяна Костова

    11 1 Отговор
    Срещата на китайските и руските бизнесмени във Владивосток ги е пришпорила да бързат още повече американците.
  • 5 коки

    8 0 Отговор
    когато китайците ходиха в Америка за преговори американците се правиха на отворени,сега късно е либе за китка,да си сърбат попарата,която тръмпчо им надроби
  • 6 Стамат

    8 1 Отговор
    Тотално деградиралото общество на ФАЩ нямаше как да не си избере толкова слаб президент.Сега бизнеса циври от големия кор. А алтернативата му беше Килари която пък ако беше избрана третата световна война вече щеше да е минала.
  • 7 Аз от народа

    4 1 Отговор
    Абе...къде е батко....ссссрем,оня с коня и останалата чета?