14 Септември, 2018 16:45 1 671 10

В Европа се появиха малки мусолинчета

  • пиер московиси-
  • матео салвини-
  • ес

Пиер Московиси ядоса Матео Салвини

В Европа може да се появят малки мусолинчета. Това заяви заместник - председателят на Европейската комисия Пиер Московиси, което предизвика недоволството на властите в Италия, съобщи „Гардиън“.

Мoсковиси обяви, че в момента популистки и крайно десни сили са във възход в много държави. Той сравни политическата ситуация с тази от края на 30-те години.

„За щастие няма звук от военни ботуши. Все пак има малки мусолинчета тук и там“, заяви Московиси.

Изявлението беше коментирано от Матео Салвини. Той е лидер на крайно дясната партия „Лига“ и вътрешен министър на Италия.

„Той трябва да измие устата си, преди да обижда Италия, италианците и тяхното легитимно правителство. Защо той не коментира своята Франция, която отхвърля имигранти и бомбардира Либия? Те нарушиха европейските изисквания за бюджетния дефицит. Вместо това се занимава с Италия“, заяви Салвини.

Московиси призова Италия да намали разточителните си разходи. Според него страната трябва да стимулира растежа и производителността. ЕС настоява за по-стабилни финанси на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евреинът Сорос

    19 1 Отговор
    Сорос да го духа заедно с левите либерални партии, на които е родоначалник по света.
  • 2 преводач от еврогейски

    21 2 Отговор
    "крайнодесни" - хора, които не желаят касапи и канибали ислямисти от по света и у нас, да бият, изнасилват, колят, газят, взривяват... децата им, жените им, тях самите... у дома им, докато им плащат "социални помощи".
  • 3 Иван Пишман

    14 1 Отговор
    Гад до гада, мръсник до мръсника в ЕК и ЕП.
  • 4 Българина

    18 2 Отговор
    Малките мусолинчета мислят за хората си. Лошото е че има дърти юдейчета които мислят как да смажат и дезинтегрират бялото население. А юдейчетата стават повече и все на ключови позиции точно като 1933 в германия. Хитлер ги е подкарал защото кризата в германия е била по тяхна вина. Все пак 45 процента от немската икономика тогава е била еврейска собственост през банките...
  • 5 Аналитик

    4 3 Отговор
    Да се готвят за конвейра: Адолфчета, Сталинчета, Живковчета, Бушчета, Ердоганчета, Тръмпчета, Меркелки, Борисовчета и други!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХанкоБрат

    7 1 Отговор
    Много ми се иска да му тегля една мазна каруцарска на този, но ще ми изтрият сексуалните мераци. Дано наистина се пръкне едно Мусолинче и да ви изгори на клада, както са правели в средновековието и без това мерака ви е да върнете Европа в онова време.
  • 8 Пешо

    9 0 Отговор
    Малки мусолинчета няма да свършат работа, ще трябват големи.
  • 9 плевен

    4 0 Отговор
    Бенито Мусолини! Единствения политик извил врата на Мафията. Недемократично и с желязна ръка.
  • 10 no name no face no number

    5 0 Отговор
    Дуче има и мнооого положителни изяви и действия. ЕС е пълна с л...а и сама не знае как да си пидмие смърдящият г..з. Евала на политици като Орбан и въпрвки, че партиите ще изчезнат, моментното бъдеще ще е за тях. На хората им писна от измислена солидарност покриваща ужасно лицемерие. Приемат бежанци, а развъждат терористи. Бориме се за евростандарти, а бомбардират Сирия с фосфорни бомби Сърбия и Либия с обеднен уран. Да ви е...а ценностите
Новини по държави: