Last news in Fakti

15 Септември, 2018 10:10 2 140 17

Русия: Британците използваха Скрипал заради Брекзит

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • великобритания-
  • хайко маас-
  • новичок-
  • сергей лавров-
  • брекзит

Принципът "много вероятно" не е приложим в този случай

Русия: Британците използваха Скрипал заради Брекзит - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Великобритания използва случая с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, за да сплоти европейските си партньори зад себе си във време, когато Брекзит изолира Лондон, предаде Ройтерс.

Лавров отвърна на удара от Лондон, които обявиха, че интервюто на двамата руснаци, обвинени от кралската прокуратура за отравянето на Скрипал, е "увъртане и лъжи". "Няма никакви факти, които да можем да обмислим съдържателно", каза Лавров след среща с германския си колега Хайко Маас. "Безсмислено е да обсъждаме това и потвърдихме пред нашите германски партньори, че не виждаме никакви доказателства", допълни той.

Лавров добави, че принципът "много вероятно" не е приложим в този случай. Руският външен министър посочи още, че се съмнява, че доказателствата по случая, изпратени от Лондон на партньорите му, са убедителни. Това веднага предизвика порицание от страна на Маас. "Естествено, че получихме информация от Великобритания и няма причина да поставяме под съмнение тази информация", каза германският външен министър и призова "всеки да допринесе за изясняване на всичко това", включително чрез споделяне на информация за двамата руски граждани, които Лондон идентифицира по случая.

Според Лавров обаче не е ясно защо страна, която се хвали със спазването на закона и се представя като еталон на правовата система, се държи изцяло извън полето на правото и се опитва да се занимава с нещо, с което е вредно да се занимава - "мегафонна дипломация", предаде ТАСС. Освен това Лондон е идентифицирал Александър Петров и Руслан Боширов още през април, каза още Лавров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 22 Отговор
    Коня предъвква на празна ясла и се опитва с голи думи да се оправдава. Германеца е ясен - "доказателства има и те са неопровержими но не са за вас. Ако ви ги покажем, ще разберете как сме ги получили." Трай коньо за зелена трева!

    Коментиран от #2, #13

  • 2 аналитик

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Съмнява ме да са отровили двамата бизнесмена-туристи Скрипалите. Не изглеждат глупави. Ако бяха българи щях да повярвам, понеже под ръководството на гения чудо Винету и мафия, тук читави и нормални не оастанаха - читавите измряха и емигрираха... Но тия двамца рашън мужици биха убили Скрипал ако се скарат на Покер, но не приличат на агенти дори на НАП, камо ли на ГРУ и ФСБ. Ония са хитри като дяволи, а тия са се разхождали като кифли в бар? Логиката отрича тия да са отровителите. Нека Скотланд Ярд да запише на видео самите Скрипал и Юлия и да чуем какво са преживели! Проста работа, но не искат? Лъжат по случая Скрипал яко.
  • 3 ТАС

    18 2 Отговор
    На всяка империя и трябва външен враг или се разпада. За Великобритания това беше и е русия в момент. Случая Скрипал е поредната постановка на британско разузнаване, както химическите оръжия в Ирак. Удобен и познат враг пред никакъв е много обединяващо за народа и удобно за политиците. Някой да си спомня, че имаше желание за излизане от Обиденото кралство на Шотландия и Северна Ирландия. Всичко се отече.
  • 4 Евстати

    19 1 Отговор
    Ингилизите търсят под вола теле но ха да видим какво ще намерят там ! И когато вола риел с копито земята под себе си го хвърлял чак на гърба си.И спициалистите им го казаха / но кой да чуе/ че ако е имало някакво отравяне с Новичок живи нямаше да има а техните "специалисти" друго мъдруват !Ми руснаците ако искаха да го няма Скрипал отдавна никой нямаше да знае за него лежал е в техен затвор !Ма как става така че тия работи все там на този мъглив остров стават ей го на, и с нишия чадър който още не могат да открият КОЙ ей мнооого филми гледат ве че карат и света да им ги гледа !
  • 5 Kcaniba

    20 2 Отговор
    Има нещо гнило на джендър острова...
  • 6 Демократ

    15 2 Отговор
    Коментарите са не нужни лавров е прав .де да имахме и ние такъв политик

    Коментиран от #12

  • 7 Румяна Костова

    19 2 Отговор
    Яков Кедми, бившият шеф на израелските специално служби каза,,Ми-6 сбъркаха руските разузнавателни служби с тези на Зимбабве".Човекът разясни,че при операция по ликвидация се използуват съвсем други прийоми. Агентите не ходят в посолствата ,за да попълват анкети,не отсядат в хотел, не се движат с обществен транспорт.Знаят за всички камери по маршрута си и ги заобикалят или изваждат от строя. Използуват се квартири ,регистрирани на хора от други държави и т.н и т.н.
  • 8 Желев

    8 5 Отговор
    до 7 Румяна Костова
    Руми, ми те може да работят още с похватите на Шерлок Холмс, знае ли човек ?:) Може технологиите при тях да пристигат по късно да са се загубили из мъгливия Албион :) !!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Румяна Костова

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Желев":

    В Ми-6 съвсем не работят глупави хора.И съвсем не се правят на клоуни по своя воля,но си имат началници,които също си имат началници.Половин година ни занимават с този фарс.Недотровен шпионин предател .Е и какво?Убиха човека,открил фалшификация на размаханата епруветка в ООН по повод на химическите оръжия в Ирак.И нищо.Нито търсят убиеца,нито налагат санкции.Тони Блеър се извини 2015 и се направи на глупак, че не е знаел.Горката Англия,все такива незнаещи премиери и се падат.Искам да кажа, че вниманието ни се концентрира с помощта на световните медии само на определени събития.,освещаването на които са изгодни за определени хора.Не казвам нищо ново, само обобщавам. По света убиват наистина достойни хора,така,че фалшивото състрадание към шпиона предател и неговата дъщеря,които са си живи,вече започна да ми писва.
  • 10 Желев

    5 4 Отговор
    до 9 Румяна Костова
    Писах ти малко иронично но явно си много сериозна,и не ме разбра но нейсе . Разбира се че в МИ -6 не работят глупави хора, разбира се че и те имат началници и т.н но темата е голяма а и ние с теб няма да я решим !
  • 11 Kcaniba

    3 3 Отговор
    Пенсионерът - новият враг на Русия
    Пенсионната реформа в Русия се оказа по-страшна дори от войната в Сирия. Но сега Путин потвърди: пенсионната възраст ще се покачи. Защото пари няма. Новият държавен враг са недоволните пенсионери.

    Коментиран от #14

  • 12 аналитик

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Демократ":

    И ние имаме няколко прилични политика: Румен Радев, Магдалена Ташева, Ташев, Джамбазки и др., но са малко. По-лошото е, че повечето ни политици, един път са на страната на доброто, а друг път на злото ни. Като краен резуштат я духаме...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румяна Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Че какво и е страшното на пенсионната реформа,като още не е започнала?И като влезе в сила някъде към 2025-2030 година, пак руснаците ще се пенсионира по-ранот от нас.Не искам и да се замислям сериозно ,далече са ми тези години и мисля,че още ще нарастват.

    Коментиран от #15

  • 15 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Помниш ли как яростно защитаваше версията, че на снимката са двама английски актьори? Сега имаш лице да защитаваш коренно различна позиция. Някога имала ли си лично мнение, различно от това на господарите ти?
  • 16 патриотъ

    2 4 Отговор
    Тоя кон не се умори да лъже!
  • 17 асддса

    2 0 Отговор
    Те тия агенти много глупави бе. Със истинските си паспорти пътуват и със същите прически и бради. Ми че то ако е толкова еУементарно и аз мога да стана агент ? На самолета, новичока и обратно.
Новини по държави: