15 Септември, 2018 10:50 38 192 79

НАТО зашлеви САЩ и подкрепи Турция

  • йенс столтенберг-
  • нато-
  • турция-
  • сащ-
  • русия-
  • ракети-
  • зашлеви

Алиансът застана на страната на Анкара

НАТО зашлеви САЩ и подкрепи Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг застана на страната на Турция по казуса с руските ракети, който предизвика високо напрежение между Турция и Съединените американски щати.

Анкара закупи от Москва руски зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“, които се очаква да бъдат доставени догодина. Това вбеси партньорите им от Вашингтон, които дори заплашиха да отменят доставката на стелт изтребителите Ф-35. Турските власти се аргументираха, че могат сами да решат как да осигурят националната си сигурност.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че покупката на руски зенитни комплекси от страна на Турция е „национално решение“, предаде „Хюриет дейли нюз“. По думите му „различните системи в НАТО могат да работят заедно“ - нещо, което е в противовес с тезата на американските сили.

Столтенберг подчерта, че Турция е изключително важен член на алианса, най-вече заради географското си положение, приносът за борба с джихадистката групировка „Ислямска държава“, както и с приемането на милиони сирийски бежанци. Шефът на НАТО посочи, че трябва да има диалог с Анкара, защото страната играе важна роля в алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    320 34 Отговор
    Опааааа...тук краварите вече ще разбутат НАТО--защо им е Алианса ,ако членовете му не защитават интересите на САЩ и отказват и американско оръжие да купуват-нали точно затова САЩ създадоха НАТО-да си прокарват техните интереси и да продават оръжията си...

    Коментиран от #17, #76

  • 2 бат Сали

    193 13 Отговор
    Юруш на руските ракетиии!
  • 3 Салам Алеко

    139 5 Отговор
    Опааа
  • 4 Реално

    199 15 Отговор
    Май Бай Дончо ще изпусне хептен "величието на САЩ" в канафката-натам отиват работите.
  • 5 Kcaniba

    195 19 Отговор
    Опааа!!
    Империята на злото фащ е ня колене!!
    Сороснята в траур!!!
    Къде е свещенният амерски монопол!??
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 112

    156 10 Отговор
    САЩ се леееко нагли и другите като видяха че вече не може да се разчита на тях обръщат аршина.
  • 9 Хасан

    129 18 Отговор
    Ще н смешно ако НАТО се откаже от американско оръжие и минн на по качествено руско...хахаза...да се въоръжи с руско оръжие против Русия

    Коментиран от #11

  • 10 ГосТ

    127 17 Отговор
    Само гледайте, когато Германия върне бойната си мощ. Очаквам с нетърпение старта на съвместните проекти за въоръжение на Франция-Германия-Швеция-Италия. ЕС е най мощната икономика в света и е далеч от разпад. Могат да играят и с Русия и с Китай и с Япония и с фащ. C'est pas problem. Англичаните дълбоко ще съжаляват, но от тях зависи колко дълбоко ще бъде. Може и да запазят териториална цялост,а може и да станат колкото Люксембург ;)

    Коментиран от #28, #30

  • 11 goni

    103 20 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Европа може сама да си произведе по-качествено оръжие и от Руското и от това на САЩ! Истината е че не и трябва! САЩ прави всичко по силите си да докаже че Русия е враг и че Европа трябва да хвърли много повече пари за оръжие! Е, да, ама не! Просто Европа знае че това не е така и не и се дават пари за глупости! Ако, не е САЩ досега Русия щеше да е в чакалнята на Еврозоната! Путин лично щеше да разхвалява предимствата от това Русия да е член на EU, а Германия щеше доволно да потрива ръце! Всички останали щяха да ръкопляскат! Нема да стане!

    Коментиран от #15, #16, #58, #79

  • 12 ЕВРОПЕЕЦ

    50 16 Отговор
    ДОБРО УТРООООООО
    MERHABALAR
    ПОВЕЧЕ ПРИКАЗКИ СА ИЗЛИШНИ
    NATO НЕ Е НА ТАТО
    УРААААААААААААААА
  • 13 аналитик

    50 4 Отговор

    До коментар #6 от "ха сега де":

    Не сме виновни ние за проблемите в ЕС, а комисариата и ЕП. САЩ поиска да плащат повече пафи чюенките в НАТО, за да плащат по-малко САЩ, тяхната вноска била много висока и заплашиха, че ще излязат от НАТО. Логически са прави, не е редно да плащаш обяда на друг! И ГО е така, плащаш, а някой кара дрогиран и ти губиш от тоя рекет. Но и САЩ правят каквото си искат и в Сирия и навред и не е редно другите просто да плащат за печалбата на малцина гиганти. Столтенберг отвръща на удара: Щичо тръмп получи ответен шамар.
  • 14 ха сега де

    29 2 Отговор
    до 13 аналитик
    Виж сега не ми се спори но си дойдохме на думата !!! Така е ли или не ЦК на ЕК и тя ли командва парада а ЕП е само за парлама ти какво ще анализираш така ли е или не ? И КОЙ ги избира ЦК-то и на кого те се отчитат за изхарчените средства на европейците пък било то и за отбрана ?

    Коментиран от #19

  • 15 Хасан

    49 10 Отговор

    До коментар #11 от "goni":

    Германия и Япония имат забрана за производство на военно оръжие и имат ограничения за въоръжаване...Германия може да произвежда само качествени технологични играчки...

    Коментиран от #20, #49

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Bubbles

    57 3 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Само дето сРащ вече нямат думата и все по-малко ще я имат в световен мащаб!
  • 18 Каубой

    27 11 Отговор
    Хасан , не си прав . Япония произвежда почти всичко от трите основни въоръжения - сухопътни , въздушни ,морски .Т.е. Танкове , изтребители , бойни вертолети , бойни кораби-разрушители и подводници.Най-новото е съвместна разработка и производство на F-35A. Вносът на американско оръжие е допълнително подсилване и осигуряване на японските сили за самоотбрана.
  • 19 аналитик

    42 10 Отговор

    До коментар #14 от "ха сега де":

    Нали това казвам, че от 8-9 века тук не е България. Болярите се оядоха и самопровъзгласиха за,, велики боляри,, патриции, възвеличиха се, закрадоха, после ония вандали цъфнаха от юг и 5 века регрес, после лапачите се караха и крадойа и от тъпотия внесоха и цар, които ни довършиха, после хитлеристите натресоха комисарски протекторат, после кукловодите смениха Гестапо с ЧК на ДС, после ни освободиха през 1989 г. и ни доограбиха местни и чужди, сега сме в нов ЕКомисариат. От едно робство в друго юдокомисариатско превъплъщение. Ти си прав и в ЕК си налагат кефа интерес. Спасение няма, защото самите хора са стаден манталитет и искат да бъдат управлявани. Затова и, след като има търсене на управляващи, ще има и предлагане... От какво се оплакват тогава хората?

    Коментиран от #21

  • 20 goni

    44 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Само до питам. Кои произвеждат eurofaiter, leopard и още един куп високотехнологични играчки! Знаеш ли BMW освен коли, какво друго може и е готов веднага да го пусне в производство?! Случайно да знаеш, кой са създателите на атомното и ядрено оръжие и дали сред тях е имало поне един, който да не е германец, или евреин?!:) Не пиши неподготвен!

    Коментиран от #23

  • 21 Ко праим ся

    4 15 Отговор

    До коментар #19 от "аналитик":

    Да ви зачеркнали вече ? Или да агонизирате още?

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хасан

    29 6 Отговор

    До коментар #20 от "goni":

    Знам ...едно е да можеш а друго е дали ще ти разрешат...основите на ракетостроението ,НАСА в Сащ са положени от хитлеристките физици.....и въпроса е дали светът ще разреши на Германия която е виновна за двете световни войни отново да се въоръжи№

    Коментиран от #29, #72

  • 24 аналитик

    5 14 Отговор

    До коментар #21 от "Ко праим ся":

    Няма нужда. Ако имаш едно НЛО продай ми го, аз сам ще се махна от тоя зверилник. Ако Бог имаше ум в гикват а е в червата си, не би създал такъв свят. Давай совалката и отпрашвам!???
  • 25 азазазаз

    23 7 Отговор
    коментирайте сега Турция... защо мълчите...

    Коментиран от #52

  • 26 onq s konq

    34 13 Отговор
    Има една категория "неразбиращи",с които човек няма смисъл да си губи времето.Малко по-надеждна от тях обаче е значително по-извисената категория "недоразбрали",затова и точно на тях ще обясня простичко,че в случая се разиграва театъра на "ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ".А ако някой си мисли че шефът на НАТО Столтенберг може да се опълчи НА РАБОТОДАТЕЛЯ СИ АМЕРИКА,КОЯТО ПОКРИВА 70% ОТ ИЗДРЪЖКАТА НА НАТО...просто ще ме разочарова.

    Коментиран от #71

  • 27 Бонбон

    42 9 Отговор
    Истината е,че не Путин клати Нато а Сащ си сами си вкарват автогол
  • 28 аналитик

    30 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГосТ":

    Германия вкара безпаспортни АлаАкба-чета и ще произвеждат заедно с Франция и Белгия, Дания, Холандия, Еспана,... милиони афроарабоевропейчета, които ще увдличат икономиката на ЕС компаниите. А за танкове и оръжия могат, но когл и от кого ще пазят? Меркел и Макрон и останалите ще ликвидкрат Европа по-добре от три армии.
  • 29 goni

    41 8 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Германия и Европа нямат нужда от разрешение! Не им е необходимо такова! В днешно време нещата не се решават по военен път! Нито Европа, нито Русия искат война! Русия е част от Европа! Русия е избрала европейският път още при ПетърI ! Няма да ги накарат да се обърнат към Азия!

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Румяна Костова

    32 6 Отговор

    До коментар #10 от "ГосТ":

    Оптимистични прогнози давате,Дай,Боже,ама надали, поне докато Германия е васал на САЩ и всяко политическо решение съгласува с тях.За да има мощна армия,това не зависи нито от генералите ,нито от избирателите,нито от гинеколожката,министър на отбраната на Германия.Нали знаете,че тя се обяви за участие на страната и във войната в Сирия,когато американците поискаха това.Както свирнат американците,така играе министърът им на отбраната.Добре ,че не тя взима решение за участие или пасуване на Германия в Сирия.
  • 31 гост

    34 3 Отговор

    До коментар #29 от "goni":

    Германците завладяха повече от половината европа барабар с турция, без да използват военна сила ,и станаха безспорно най добрите търговци, а еврейте на пук на това станаха най добрите войници.
  • 32 Хасан

    54 10 Отговор

    До коментар #29 от "goni":

    Какво е Европа????..няма таково нещо като европейска култура или цивилизация ....има колониализъм ....твоите деца да работят за моите ...твоята култура да западне да остане моята култура...твоя бизнес да пропадне да остане моя бизнес...Маргарет Тачер още навремето каза че не е справедливо Русия да има толкова голяма територия и такива подземни богатсва ...ама не отговори какъв го дири англичанина в Индия,Китай,Африка,Близкия изток..да краде

    Коментиран от #35, #36, #56

  • 33 Birkenau

    31 5 Отговор
    По американския въпрос крайното решение е взето.Урагани на изток, торнада в среден запад,земетресения и Ел Ниньо на запад.В Уайоминг котела ври.Не ви трябват пушка.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ganio

    21 11 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Пак се излагаш хАсене. Това са думи приписвани на Маделин Олбрайт, а не на Маргарет Тачер. Престани да ни заливаш с незнанието си. За Столипиново може и да си вървежен.
  • 36 ganio

    15 18 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Също така има обща европейска култура. Първо Европа по начало е християнска, второ има много народни поговорки, които са едни и същи в различните народи. Трето, повечето от езиците в Европа имат общ корен. А дори и традиционните народни дрехи не са толкова различни.

    Коментиран от #37

  • 37 Хасан

    26 7 Отговор

    До коментар #36 от "ganio":

    Абе ганьо..християнска но коя секта ?..католици и протестанти се мразят много повече от католици и мюсюлмани...католиците пък ненавиждат православните ...именно затова Европа стана секулярна атеистка..да няма Вартоломеева нощ

    Коментиран от #39

  • 38 Хасан

    26 17 Отговор
    Умните българи си заминаха и само материала остана тука да си пишем..
  • 39 ganio

    16 8 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Има страни, в които хората са все още религиозни. Явно не се бил в Сърбия, Румъния, Полша, Литва, Украйна. Може да не са от най-проспериращите страни, но все пак са европейски.

    Коментиран от #40

  • 40 свободно мислещ

    22 13 Отговор

    До коментар #39 от "ganio":

    Бай Ганьо знаеш ли колко чуждици има в българския.а за турцизми да не говорим

    Коментиран от #42, #47

  • 41 someone

    36 5 Отговор
    а така дойдохме си на думата , а какво ще кажем ние защо купуваме задължително натовско оръжие , а не допускаме всички в конкурса за изтребител ?

    Коментиран от #43, #46

  • 42 ganio

    16 8 Отговор

    До коментар #40 от "свободно мислещ":

    Зарежи чуждиците. Забелязал ли си че думи като брат, сестра, ден, нощ, хляб си приличат в различните европейски езици?
  • 43 ganio

    22 8 Отговор

    До коментар #41 от "someone":

    Също бих се зарадвал ако купиме експортната версия на 9K720 Iskander. Има обхват към 300км.
  • 44 Герб

    18 11 Отговор
    Сега е времето да си вложим оскъдните парици в най добрия изтребител Су35.Нато ще ни защити пред долните кравари. Може и да ни дадат безвъзместно пари 💰.

    Коментиран от #53

  • 45 ВСИЧКО ЩЕ ПРЕГЛЪТНАТ

    29 6 Отговор
    И НАТО И САЩ ! Те нямат друг шанс ! Ще омекват - защото се нуждаят от ЧУЖДИ ВОЙНИЦИ КОИТО ДА ПОЕМАТ ГОРЕЩИТЕ КЕСТЕНИ ! Балами и Керати са им нужни да мрат за техен интерес ! Докога ТУРЦИЯ ще я правят на завързана на ЮЛАР ? КОЛКО е ясно днес зазо Източно Европейците преди приемане в ЕС, ги натискат да ДА СТАНАТ ПЪРВО ЧЛЕНОВЕ НА НАТО ! БАЛАМИ, МАРУЛИ, МАГАРЕТА, ШЕРПИ, БАЛАМУРНИЦИ, ПАПЛАЧ ИМ Е НУЖНА да вадят горещи кестени !
  • 46 Трибуна

    23 5 Отговор

    До коментар #41 от "someone":

    Someone, каквото и да си говорим ние не харчим, кой знае какво за военна техника и слава Богу за това. Лично съм против всякакво финансиране от гледна точка на това че са грешно похарчени пари при положение че при една война и с техника и без нея ще ни превземат за 1 ден.

    Коментиран от #54

  • 47 сиктир гит

    14 18 Отговор

    До коментар #40 от "свободно мислещ":

    бай Реджо, то турски има ли? Даже азбука нямате и пишете на латински, ама иначе мразите Запада, хахаха.

    Коментиран от #48

  • 48 ganio

    17 7 Отговор

    До коментар #47 от "сиктир гит":

    Също така при създаването на съвременния турски език са използвани много казахстански и туркменистански заемки, тъй като турския език по време на османската империя е бил пълен с персииски и арабски думи.

    Коментиран от #70

  • 49 ГосТ

    19 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Армията на Япония е на едно от челните места по боеспособност. Всъщност след сащ, заедно с Франция имат най много самолетоносачи. Не говори глупости. Освен това, наскоро Германия гласува драстично увеличение на бюджета за отбрана,по горе видях че са те светнали и за немските танкове и самолети. Въпреки, че френските самолети са най-добрите от Европа, доколкото знам ;). Отдавна се говори за съвместен европейски изстребител 5то поколение,но не знам защо се бавят още. Не бях голям привърженик на харченето на средства за въоръжение,но като гледам наглостта на някои вчерашни "нации" , вече определено бих искал силна европейска армия.

    Коментиран от #50

  • 50 Хасан

    38 6 Отговор

    До коментар #49 от "ГосТ":

    САЩ няма да ти разреши силна европейска армия...Европа е една окупирана територия с най много американски бази срещу измислена заплаха от Русия..

    Коментиран от #55

  • 51 Анализатор

    7 24 Отговор
    Пълен олио.. н. Турция била важна, за какво да пази Европа от пещерни хора ли?
    Русия и Турция нямат място в Европейски стриктури просто защото всички ни е страх от тях и трябва да се пазим от тях. Да изброявам ли колко територии завзеха тези държави без да питат никого? Какво трябва да стане за да може тези тъпаци да го осъзнаят.
  • 52 свободно мислещ

    15 13 Отговор

    До коментар #25 от "азазазаз":

    Няма какво да се коментира.ЕВРОПА не може без ТУРЦИЯ.ЕВРОПА ОБИЧА СИЛНИТЕ.И СУЛТАНА Е ГОЛЯМ ДЪРЖАВНИК
  • 53 свободно мислещ

    19 3 Отговор

    До коментар #44 от "Герб":

    Герб.никой на никого даром нищо не дава.не го ли разбрахте-тинквуновци
  • 54 goni

    15 3 Отговор

    До коментар #46 от "Трибуна":

    Ти си оптимист!:) Да издържим 24 часа! Не ми се вярва! Най-важното е че няма на кого да разчитаме!
  • 55 goni

    8 10 Отговор

    До коментар #50 от "Хасан":

    Ти не разбра ли че не ни трябва армия! Трябва ни ум! Не е необходимо да си професор по история за да разбереш че с военна сила нещата не се решават!

    Коментиран от #57

  • 56 goni

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Ти си по-голям българин от мен. Ама, за какво ли се учудвам! Ако, не е имало такива като теб щяхме да изгубим всички войни, които сме спечели ли!
  • 57 Трибуна

    16 2 Отговор

    До коментар #55 от "goni":

    Абсолютно си прав!Без война Германия и Франция владеят доста държави. Силна икономика, която може да си позволи да дава кредити по удобни за тях условия, на по закъсали държави с което чисто си ги ограбва.
  • 58 Иван

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "goni":

    В ЕС никога не е имало планове Русия да бъде привличана в съюза. Съюзът е за европейски държави. Останалите държави по периферията на ЕС винаги са привличани като асоциирани партньори с техните по-добри условия на търговия и взаимодействие с ЕС, с техните преференции и отстъпки, но дотам - например Мароко, Алжир, Норвегия... При това Русия е твърде голяма, за да бъде приобщена нормално към ЕС, едни 150 млн. население, несигурни граници, висока престъпност, твърде различна икономика... Самите руснаци се изживяват като втори световен властелин по подобие на САЩ, да не мислиш, че ще приемат подчинено на Брюксел законодателство и вегетиране в орбита? Путин добре разбира тези неща и създаде Евразийски съюз, отвориха ШОС, направиха блок БРИКС и т.н. Но ще те зарадвам - такива планове в ЕС може да не са създавани, но американските мозъчни тръстове ги разискваха преди години, като американската политика трябваше да бъде насочена към това ЕС и Русия да са скарани, за да не се интегрират в един нов икономически (не политически!) блок, който ще се разположи върху 1/4 от сушата на Земното кълбо и ще има огромна стратегическа тежест със своите ресурси и висока производителност. Затова е целият лай и вой срещу "агресивната" Русия и настройването на цяла Европа против руснаците - ресурсите и мощта на Русия с технологиите и ноу-хау-то на Западна Европа ще направи американците не втора, ами трета цигулка в оркестъра...
  • 59 Мохамед Ахмед Шерафет Ал Абдул Сафет

    8 6 Отговор
    Да живее България...и всички драскачи и разбирачи ,всички КОМпетентно изказали се по поста .....
  • 60 Bahti

    16 6 Отговор
    Който е против България е против Мен. Кемал Ататьорк.

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Иван

    4 9 Отговор
    Всеки може да напише нещо и да изавди думи от контекста, а лапнишараните тука да се радват....
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Стоенчо

    9 0 Отговор
    Да не си в отпуска? Друг път пръв се изсираш под новините за Тюркие, а сега мълчиш и се ослушваш като пръднал в трамвая...
  • 65 Тоягата

    6 13 Отговор
    Глупава статия изключително изопачена. Много ми е интересно как може да те зашлеви някой на когото плащаш заплата???? Бюджета на Нато е 70% от САЩ Без САЩ няма нато, а Дръжте си Турция тогава. тука във факти е важно да се възхвалява колко велика е Турция реалността е изключително различна драги ми смехурко
  • 66 Тоягата

    5 10 Отговор
    Глупава статия изключително изопачена. Много ми е интересно как може да те зашлеви някой на когото плащаш заплата???? Бюджета на Нато е 70% от САЩ Без САЩ няма нато, а Дръжте си Турция тогава. тука във факти е важно да се възхвалява колко велика е Турция реалността е изключително различна драги ми смехурко

    Коментиран от #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 НАТО няма бюджет

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "Тоягата":

    Ама ти от де да го знаеш я....
  • 69 Тук си прав

    17 2 Отговор

    До коментар #67 от "стоян георгиев":

    Не НАТО, а Турция зашлеви шамар на САЩ.
  • 70 -123-

    5 11 Отговор

    До коментар #48 от "ganio":

    А ти използваш МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА и изповядваш ВИЗАНТИЙСКАТА ВЯРА. А когато говориш ползваш дори и турски думи. Всеки отвсякъде през годините е научил по нещо.
  • 71 Хахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Със създаването на обща европейска армия Европа няма да се нуждае от НАТО и първите признаци за това са налични.

    Коментиран от #73, #74

  • 72 Ввв

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Хасане,Хасане....не мисли като не ти се отдава
  • 73 свободно мислещ

    8 1 Отговор

    До коментар #71 от "Хахаха":

    Човече ти като пишеш мислиш ли?колко държави в ЕС.НЕ СА ЧЛЕНОВЕ НА"НАТО"БЕЗ ТУРЦИЯ НЕ МОЖЕЕЕЕЕЕЕ.Г-АКО
  • 74 Хаха

    3 5 Отговор

    До коментар #71 от "Хахаха":

    Обща европейска армия без САЩ са като цял клас първолаци срещу десетокласниците Русия и Турция
  • 75 До ГосТ

    4 3 Отговор
    Ес е най силната икономика в света????
    Ква икономика кви пет лева бре?
    Като всичко се внася от Русия....?
    Русия захранва половината свят ЕС имал силна икономика да да как не......
  • 76 Morgoth

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    НАТО изобщо не е създадено за да защитава само интересите на САЩ и да пробутва техните оръжия - то се превръща в такова впоследствие. А сега след като САЩ и Западна Европа започват да се отдалечават НАТО би могло да спре да бъде инструмент основно на САЩ.
  • 77 Хан Крум

    6 0 Отговор
    Нещата не са никак прости.След края на ВСВ на Германия и е ,,писано" да бъде Васал на САЩ за период от 150 ГОДИНИ.След капитулацията има подписан таен документ и една от клаузите гласи че ВСЕКИ КАНЦЛЕР ПРЕДИ ДА ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ ОТИВА ПЪРВО В САЩ И ПОДПИСВА ДРУГ ,,ДОКУМЕНТ"И МОЖЕ ДА ВСТЪПИ ВЪВ ДЛЪЖНОСТ.Това е част от мемоарите на бившия канцлер Хелмут Кол , той не е знаел нищо и е бил много ИЗНЕНАДАН:- ,,И ОТ ДРУГИТЕ ЛИ Е БИЛ ПОДПИСВАН"... .На Германия дота ,,неща" не са и ПОЗВОЛЕНИ.
  • 78 Хан Крум

    7 0 Отговор
    До коментар 123. Слушай УМНИК във часовете по ИСТОРИЯ ти си БЯГАЛ от час.За каква Македонска Азбука бълнуваш , когато не са имали дори и ДЪРЖАВА , чудя се как може на света да има толкова ниско интелигентни хора, най-лошото е че им се ,,дава възможност" да оплюват и ДА. СЕ ГАВРЯТ С ИСТОРИЯТА.А колкото до езика ни , аз съм слушал разговори на Турски, където голяма част от думите са БЪЛГАРСКИ.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: