Last news in Fakti

15 Септември, 2018 17:15 2 322 26

Полша копнее за американски военни бази

  • полша-
  • русия-
  • сащ-
  • бази-
  • военни-
  • заплаха-
  • мариуш блашчак

Полша иска сигурност

Полша копнее за американски военни бази - 1
Снимка: Shutterstock

Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак смята за напълно възможно разполагането в страната на американски военни на постоянна основа, съобщи ТАСС.

Според министъра съществува „конкретен, реален шанс“ за постоянно присъствие на американски войски в Полша. „Ако нямаше подобен шанс, преговорите, които сега се водят с Пентагона, щяха да приключат на равнище общи обсъждания, а ние говорим за детайли”, посочи той.

Блашчак не разкри конкретни срокове и детайли. Известно е единствено, че Полша още веднъж е заявила на Вашингтон, че е готова да създаде на своя сметка необходимата инфраструктура за приемането на американски войници. На 18 септември това ще бъде обсъдено по време на официалното посещение в САЩ на полския президент Анджей Дуда.

С разполагането на американски бази Варшава иска да се защити от бъдеща руска офанзива. В момента в Полша на ротационна основа се разполага американска танкова бригада с около 3500 военнослужещи. На територията на страната е разположен и многонационален батальон на НАТО, наброяваща около 1000 военнослужещи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фактите

    13 42 Отговор
    хората искат сигурност ,а не путин и крамълските фашаги и бандити.Полша имат минимална работна заплата от 520 евро ,а русия 148 евро.
  • 2 Руските свине

    10 32 Отговор
    Пък за какво "КОПНЕЯТ"? За свят без НАТО и за съседи, които не членуват в него, за да се правят с тях каквото си искат. Подобно на Украйна и Грузия.

    Коментиран от #6

  • 3 Хахаха

    31 3 Отговор
    На руско-германската граница нищо ново!
  • 4 Барчо

    34 5 Отговор
    Каква ирония!!! Тези, които имат вече американски военни бази на територията си и вече не разполагат с държавата си "копнеят" за момента когато базите ще се махнат и ще могат сами да решават съдбата си най-вече в своя полза. Когато печелиш не знаеш какво губиш и когато губиш, не знаеш какво печелиш. Това преди да се случат нещата де.

    Коментиран от #5

  • 5 Рубладжийче

    7 30 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Лъжеш по русофилски. В Полша няма военни бази, нито американски, нито на други държави. Съдра се да лъжеш, това навик ли ти е?

    Коментиран от #7

  • 6 Барчо

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "Руските свине":

    Ако говориш за военната офанзива на Грузия срещу независима Южна Осетия и навременната намеса на Русия. Да. Ако тогава не се бяха намесили за да предотвратят окупация, там щеше да е непрекъсната война. Проблема за тази земя там не е от вчера. А за ситуацията в Украйна са виновни единствено украинците с преврата, който направиха, знае се с коя помощ. Те сами си разцепиха държавата, която ако четеш история е изкуствено създадена и по тази причина не може да просъществува без строг контрол по-отгоре.

    Коментиран от #8, #18, #19

  • 7 Барчо

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Чети по-внимателно. Естествено че в момента няма и аз не съм казвал че има. Но в Германия има 117 американски военни бази с над 100 крилати ракети носители с възможност за ядрени глави. Инджирлихт е американска военно-въздушна база в Турция и т.н.
  • 8 Руските свине

    6 22 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Винаги са невинни и са принудени да се отбраняват, нали? И не нападат а спасяват и освобождават! Тия тъпи митове за добрата Русия ги разправяй пред пенсиите в русофилския клуб.

    Коментиран от #9

  • 9 Барчо

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Руските свине":

    Аз единствено цитирам историята, която вече се е случила. Чети историческите факти.
  • 10 Мек Член

    15 0 Отговор
    То и АЗИС копнее за един голям черен на задната врата.Ама това значи ли,че и аз трябва да копнея за това.
  • 11 Trump

    3 5 Отговор
    Изобщо чрез отбрана и над 100 националности в Руската федерация сега заема 17млн кв.км
  • 12 СеСеСере

    6 23 Отговор
    Американски и натовски бази и в България, колкото може повече, руската кочина по-далеч от нас!

    Коментиран от #22

  • 13 РЕПУБЛИКАНЕЦ

    2 8 Отговор
    Сега особено щом републиканец е на власт, САЩ е в полза на Европа в момента, за разлика от демократите ако бяха.....
  • 14 червената чума

    5 20 Отговор
    Само в три войни Русия се е защитавала.Срещу Наполеон, Хитлер и Япония.Всички други войни са агресия срещу съседи мисля, че бяха 16 нападателни и завоевателни войни.Финландия, Швеция, Украйна, Грузия и т.н
  • 15 Ауууууу

    15 4 Отговор
    Забравили са да добавят в заглавието "като вдовица за к..."!
  • 16 Kcaniba

    16 5 Отговор
    паляците копнеят да бъдат отново газени, като през 1939. Тогава 7ъщите ковренски номера въртяха.
  • 17 чук-чук Чичо Доктор 42 там ли си

    4 0 Отговор
    заглавието е послание сиреч
  • 18 Вили

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Руснаците нападнаха Украйна защото не иска да играе по свирката им. Украинците искат да бъдат към Европа и света, а не да бъдат управлявани от руски пълномощник от типа на Лукашенко.
  • 19 Иван

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Ти си бил в Украйна? На колко места? С украинци си говорил? С колко?

    Тъп народ сме българите в масовата си част..много жалко...
  • 20 тангра

    7 0 Отговор
    каква украйна такова няма
  • 21 До Вили 18

    4 0 Отговор
    😏 бая си в грешка украйна прие гмо , Русия не беше за приема се 😔та
    чула си от тук там за версията камасутра
    но не си разбрала кой я пусна в практика , е ,не беше Сталин Кадафи да го знаеш
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Аз ли съм - или не съм аз ? Денис Джамбазов по горе е написал в последните две изречения: "В момента в Полша ..... се разполага американска танкова бригада с около 3500 военнослужещи" И после, че има там батальон на НАТО с около 1000 убийци. Не бива да спорите помежду си, че и да се обиждате -можете да оспорвате написаното от автора, ако смятате , че имате право. Друго ми е интересно - знае ли някой, колко съветски войници имаше на територията на Полша преди 30 години ?? Такива имаше и в Унгария, Чехия и ГДР - бройката не знам, но съм ги виждал с очите си. Знам, че всички съветски войски се изтеглиха от Европа - на това също ли му се казва "агресия"?? Е да, взема си Русия Крим - защото си е неин и там е главната им военна база - Севастопол. Но не бомбардира суверенна държава без санкции на Съвета за сигурност при ООН като САЩ и /обърнете внимание/ Германия и да създадат военна база-държава като Косово . Никого не защитавам просто факти и съпоставям .......
  • 24 Елка

    0 0 Отговор
    Чак пък да копнее..
  • 25 емо

    1 0 Отговор
    е и преди 78 години " копнееха" заедно с А.Хитлер да разделят огромната Съветска империя . Края на войната бяха убити около 5.800 милиона поляци немците щяха да изравнят Варшава от напълно със земята ( специално Хитлер бе наредил всичко да се разруши до основи -първия път почти бе разрушен края на войната поляците бяха въстанали във Варшава ) благодарение на Маршал Жуков Варшава бе спасена и Полша с цената на 600.000 хил Съветски воини. Нека да копнеят да се надяват тоя път на" Господа" да ги спаси .
  • 26 емо

    1 0 Отговор
    Те и преди 78 години " копнееха" заедно с А.Хитлер да разделят огромната територия и земните богаства на Съветска империя . Края на войната бяха убити около 5.800 милиона поляци немците щяха да изравнят Варшава със земята ( специално Хитлер бе наредил всичко да се разруши до основи -първия път почти бе разрушен края на войната поляците бяха въстанали във Варшава известното в историята " Варшовско въстание " ) благодарение на Маршал Жуков Варшава бе спасена и Полша с цената на 600.000 хил Съветски воини. Нека да копнеят да се надяват тоя път на" Господа" да ги спаси .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания