Last news in Fakti

16 Септември, 2018 10:43 1 796 5

Тръмп удря Китай с нови мита

  • мита-
  • сащ-
  • китай-
  • доналд тръмп-
  • санкции-
  • търговия

Тръмп настоява Китай да намали своя търговски излишък

Тръмп удря Китай с нови мита - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да обяви до понеделник нови мита на стойност около 200 милиарда долара върху внос от Китай, писа вчера "Уолстрийт джърнал", цитиран от Ройтерс и АП. Нивото на тарифите ще бъде вероятно около 10 процента, под 25-те на сто, които неговата администрация бе обявила за този кръг от повишение, твърди вестникът, като се позовава на информирани източници.

Съобщението идва, след като Белият дом покани Китай за нови преговори по спора им за нивата на митата. Досега двете правителства са си наложили взаимно мита за внос на стоки за по 50 милиарда долара. Пекин е огласил списък с американски стоки, които ще бъдат обложени с мита за 60 милиарда долара, ако Вашингтон качи още повече тарифите си.

Администрацията на Тръмп настоява Китай да намали своя търговски излишък от 375 милиарда долара със САЩ, както и да прекрати политиката да придобива американски технологии и интелектуална собственост, за да си спестява промишлени инвестиции във високите технологии, отбелязват агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а кога

    16 1 Отговор
    ще имаме европейски политик защитаващ по същият начин интересите на европоейските работници а не такива лобиращи за либерална търговия позволяваща изнасяне на производства извън европа и затваряща си очите за дъмпинга на китайците
  • 2 Четящ

    6 3 Отговор
    То в Европа няма работници. Който иска работи.
  • 3 гост

    11 5 Отговор
    Една държава трябва да я управлява бизнесмен
    в противен случай фалира,
  • 4 стоян

    8 8 Отговор
    Браво за Тръмп -политик който работи за народа
  • 5 Барчо

    3 1 Отговор
    Търговски излишък на Китай спрямо Америка в размер на 375 милиарда!!!?! Сметай че америте изнасят само суровини, а внасят техника. Били крали технологии? Щото краварите не крадът! Крадът и още как. И то по много. Да не говорим че са най-големия фалшификатор на пари в света. Долара няма никакво златно покритие и на практика е една хартийка. Просто е приета за измерителна единица и това я крепи на някакво положение.