Last news in Fakti

17 Септември, 2018 16:08 2 220 4

Меркел уволнява шефа на контраразузнаването

  • ангела меркел-
  • разузнаване-
  • германия-
  • уволнение-
  • маасен-
  • кемниц

Заради намеса в политиката

Меркел уволнява шефа на контраразузнаването - 1
Снимка: БТА/ AP

Германският канцлер Ангела Меркел ще уволни шефа на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен. Това съобщава днес вестник „Ди Велт“, позовавайки се на източници от управляващата коалиция. Причината за това решение е, че Маасен се е намесил в политиката, въпреки че постът му го задължава да е надпартиен.

Съдбата на Ханс-Георг Маасен ще се реши официално на кризисната среща на голямата коалиция във вторник, но Меркел вече е взела своето решение, пише вестникът. Социалдемократите, както и част от християндемократите, настояват за оттеглянето на Маасен след негово интервю във вестник „Билд“, в което шефът на контраразузнаването изрази съмнение в автентичността на видео, показващо гонения на чужденци по улиците на Кемниц. Така той открито застана срещу канцлера Меркел, заявила само часове по-рано, че подобни гонения и расизъм в Германия са недопустими, предаде БНР.

Меркел смята, че намесата на Маасен в политиката прави оставането му на поста неприемливо. Опозицията и социалдемократите също посочиха многократно, че с изявленията си Маасен е нанесъл сериозни щети и е подкопал доверието в държавните институции на Германия. Според „Ди Велт“ Маасен е предупредил, че ако той падне от поста си, с него ще падне и министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Усмивката

    3 6 Отговор
    Ето така се спазват поети ангажименти от всички институции в държавното управление .За жалост, картинката в нашата родна Родина нещата отиват на зле. Към партокрация и автокрация.Тук никой не се усъмнява в полицейщина,въпреки широкият международен отзвук.Държавата срещу народа.
  • 3 МиГ 23

    17 0 Отговор
    Не ти върши работа, т.е. не участва в плана ти и затова го махаш а?
    А кога ще уволниш министърът на отбраната - асистент -гинеколог, който / която / е подигравка за всички военни по света?
  • 4 Дам

    22 0 Отговор
    Забележете заради какво уволняват шефа на контраразузнаването! Заради това, чесе усъмнил в автентичността на видео,с което се цели германски граждани в Кемниц да бъдат изкарани расисти и неонацисти,участващи в гонения на "горките бежанци"! Надявам се сега този човек, необвързан вече с лоялност към правителството на Меркел да излезе открито и да разкаже под какъв натиск работи контраразузнаването, за да прикрива от обществото зулумите на гоститена Меркел! Жалка картинка, а едно време контраразузнаването в Германия беше известно със страховитот име ГЕСТАПО!
Новини по държави: