Last news in Fakti

17 Септември, 2018 18:48 2 973 10

Кока-Kола обмисля напитка с канабис

  • кока-кола-
  • канабис-
  • напитка-
  • канабидиол
Кока-Kола обмисля напитка с канабис - 1

Американският концерн Кока-Кола проучва възможността да пусне напитка на основата на канабис, за което преговаря с канадския производител на коноп Аурора, съобщи Bloomberg.

По данни на агенцията Кока-Кола разглежда планове да разработи напитка с добавка на канабидиол - КБД (CBD) - вещество от групата на канабиноидите, съдържащи се в конопа. Канабидиолът няма психоактивно действие, не оказва влияние върху психиката и не води до изменение на съзнанието за разлика от другата съставка на конопа - тетрахидроканабидиол (THC), която предизвиква наркотично опиянение при употребата на марихуана.

"Внимателно следим увеличаващата се роля на не-психоактивната съставка канабидиол като добавка на функционални уелнес напитки", посочва говорител на компанията.

"Тази сфера се развива бързо. За момента не може да бъде взето решение", допълва той.

Евентуалният набег на Кока-Кола в "марихуанения сектор" идва на фона на опитите на производителите на напитки да включат канабиса като модна съставка в продуктите си, докато традиционният им бизнес се забавя.

Кока-Кола вече диверсифицира бизнеса си, тъй като потреблението на газирани напитки продължава да намалява. В края на август тя обяви, че ще придобие веригата кафенета Коста за 5,1 млрд. долара, а през последното десетилетие разшири дейността до напитки като плодов сок, чай и минерална вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    14 17 Отговор
    еми те цял живот я правят с кокаин сега е ред и на марихуаната все пак това са най-употребяваните вещества в целия свят ...

    Коментиран от #2

  • 2 Гришата

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Ване, пиян си, лягай си!

    Коментиран от #3

  • 3 Писане му е номерът

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гришата":

    Авторът да пише материали, не коментари...
  • 4 САП

    10 8 Отговор
    Връщане към оригиналната рецепта. Тя е с канабис. Със сигурност няма да им отказали се от нея. Законно дрогиране и пристрастяване на това се вика американски бизнес модел. Хванат ли те няма пускане.
  • 5 тъпи

    15 5 Отговор
    И децата ще стават наркомани ?
  • 6 ФАЩ

    18 3 Отговор
    В оправдаване на печалбата тия имат ли спиране?!
  • 7 дрогарчета

    7 8 Отговор
    Ми то и енергийните напитки кво са? Като друснеш две и литваш. Освен това, има и водка "Мери Джейн". Сега ще ни дрогират и с Кока Кола! Ха честито!
  • 8 Сипер😂

    9 1 Отговор
    има лютеница с пчелен прашец и кока с кока и тютюн с без тютюн и кафе без кофеин и ябълки ,грозде ,диня...без семки и свинкодомати и животночушки 🤣😂🤣 какво ли вече няма 🧐 съвест няма еволюиралия маймунец на Дарвин
    🐒🙊🙉🙈🐵
  • 9 Поп Андрей

    5 1 Отговор
    Че, то името и не напразно е "Кока"
  • 10 гнида

    6 2 Отговор
    ААААА , те са новатори , кока колата в бг е дори без захар ! Отдавна не съм им фен !