17 Септември, 2018 20:04 25 111 121

Полша: Не искаме да сме като България, а богати като Германия

  • ярослав качински-
  • полша-
  • право и справедливост
Полша: Не искаме да сме като България, а богати като Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Лидерът на управляващата в Полша дясна националистическа партия "Право и справедливост" Ярослав Качински заяви намерението на сегашните власти да издигнат благосъстоянието на полските граждани до показателите на Германия.

Новината предаде ТАСС, цитирайки негово радио интервю.

"Всички ние искаме Полша по-бързо да съкращава разрива, който все още съществува между нас и страните от Западна Европа, макар че той все повече намалява. Говорим даже не за средноевропейските показатели, защото в тези граници влизат и страни, които са значително по-бедни от Полша, като например България", отбеляза Качински.

"Нашата цел е в Полша да се живее отначало поне като в Италия, после - като във Франция, а в крайна сметка - като в Германия", заяви той, като добави, че в бъдеще е възможно страната да достигне дори равнището на Холандия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    330 23 Отговор
    Вече ни дават за пример като за лошо! както едно време ние си говорехме за банановите републики и то поляците ни сочат с пръст!!! Къде отиде времето когато на България и казваха малката Швейцария?

    Коментиран от #4, #6, #51, #117

  • 2 ivanov

    164 35 Отговор
    ЗНАМ 4Е ПОЛСКИТЕ ЯБАЛКИ,ДОМАТИ , КАРТОФИ КОИТО НИ ПРЕДЛАГАТ ПО МАГАЗИНИТЕ СА МЕНТЕ, ТАКА 4Е НЕ КОПУВАИТЕ ТЕЗИ ЗЕЛЕНЧУЦИ, ЗАСТОТО СА МЕНТЕТА И НЕ СА ПОЛЕЗНИ ЗА ЗДРАВЕТО КАКАТО И НЕ СА ВКУСНИ.

    Коментиран от #5, #14, #22, #59

  • 3 1994

    225 13 Отговор
    Сега да се появи пак вожда по тв и да ни говори как държавата просперира и ставаме по-богати.
  • 4 СссереМ

    93 157 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Ами ако не бяха комунистите наистина щяха да не викат така.

    Коментиран от #19, #120

  • 5 Софиянеца

    103 36 Отговор

    До коментар #2 от "ivanov":

    Ти наред ли си? Ако оставиме на Андрешко да ни храни с родно производство очаквайте 10 лв.крастаеици и домати Август месец!!!
  • 6 Бат Саше

    106 106 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Това за малката Швейцария нещо съм го пропуснал. Комунистическа България има общо с Швейцария, колкото аз с английската кралица.

    Коментиран от #24

  • 7 БЪЛГАРИН

    30 13 Отговор
    КО КО КАЗАЗВА ТОЯ???
  • 8 Ксaniba

    55 60 Отговор
    абре, полски мишки!!!
    к..те на Европа!!
    давайте допарата на чичо Сам, за некой цент, може и да станете като България!!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    184 38 Отговор
    Поляците забраниха комунистическата партия със закон веднага след техните събития. Унгария направиха същото,за това са по-напред от нас.Какво се случи в България ? Комунистие в частност ДС раздадоха куфарчета с кинти на определени хора и изкупиха България.Сега всичко продължава по старому ,но комунистите - ДС вече са бизнесмени. Та как искате да сме добре след като едни и същи хайдуци ни управляват вече 29 години.

    Коментиран от #15, #48

  • 10 Гост

    33 76 Отговор

    До коментар #8 от "Ксaniba":

    Ходи на правиш сви.ки на Путин,че да изкараш някоя рубла. Днес не си заработил нищо.
  • 11 onq s konq

    32 61 Отговор
    Явно човекът иска да се задържи във властта и трябва да каже нещо на народа си за да му вдъхне самочувствие.Огромна и ХЛАДНА Полша/и не само те/ винаги са завиждали на малка и КЛИМАТИЧНО ТОПЛА И С ОТЛИЧНИ ГЕОГРАФСКИ ДАДЕНОСТИ България.Затова и МЕХАНИЧНО СТАТИСТИЧЕСКИ погледнато на нещата ОТ ВЪПРОСНИЯ ПОЛЯК,ние сме на ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕС ПО МРЗ,макар и мааалко след Румъния.На практика обаче...НИЕ СМЕ НОМ.1 в същата тая ЕС по ПРОЦЕНТ СИВА ИКОНОМИКА,което верно че ощетява хазната със всички последствия относно помощи,пенсии и т.н.,но пък в джоба на българина влизат едни ДОСТА ВНУШИТЕЛНИ БЕЗОТЧЕТНИ СРЕДСТВА!В потвърждение на това наскоро имаше публикувано проучване,според което Българинът оставя далеч зад себеси ПО ПРЕДВИДЕНИТЕ ЗА ПОЧИВКА СРЕДСТВА 4 ДЪРЖАВИ ОТ ЕС,между КОИТО РУМЪНИЯ,ЧЕХИЯ,другите 2 ги забравих.Накрая искам да предпазя несагласните с мен че аргументът ми звучи "несериозно".Нямате дори бегла представа КАКВИ МОЩНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФАКТОРИ бушуват под повърхността дори примерно за 1 МИЖАВ МЕСЕЦ РАЗЛИКА при сравнение на СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТ в 2 държави!

    Коментиран от #111

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мизирабъл

    113 12 Отговор
    Колко жалко, но колко вярно ние сме кенефа на ЕВРОПА ,а Тиквата познайте: най начетения и ерудиран премиер в Европа, вдига 200 от лежанка!
  • 14 Гурман

    109 9 Отговор

    До коментар #2 от "ivanov":

    Не им знам ябълките и картофите, но им знам колбасите. Та колбасите им са просто чудесни, на едно от първите, ако не и на първо място в европа по вкусови качества. Любимото ми нещо като отида в полша е да си напазарувам наденички и да се отдам на насладата, която оставя вкусът им! Сериозно, страхотни са! Нашите леки меки екомеси и прочие народни салами, са просто отвратителни, не знам как българина успя да си промени толкова вкуса и да забрави истинския вкус на колбасите, тъжно е!

    Коментиран от #73

  • 15 Мизирабъл

    60 33 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ти прост ли си или си вярваш. Наистина ли мислиш че поляците са добре щото забранили ком. партията?
  • 16 Росен Марков

    105 2 Отговор
    Естествено ,че не искат - всъщност думата българин отдавна е нарицателно за беден човек доста европейци я използват ,като синоним за бедност .Няма ,какво да им се сърдим - факта си е факт ----- геноцида е налице харесва ли ни или не !
  • 17 Чочо

    70 4 Отговор
    Не само бедни а и много корумпирани това е пропуснал човека.Кск сега ще обяснят нашите управляващи доброто уж благосъстояние на българите.Можеби те мислят че всички са като тях със заплати от по 10000 лв. е сега им казаха истината а тя е бедност.мизерия,корупция,кражби на всякакви видове фондове,и лъжи. Да ни е честита истината казана и от чужди политици.
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    27 4 Отговор
    Докато МОЧА се пъчи насред София няма да се оправим!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    31 47 Отговор
    Така е, но българина иска да е с Русия/над 50 % гласували в анкетата на Факти/,а Полша не иска да е с Русия и прави всичко да е далеч от нея,включително да се въоръжава срещу агресивни съседи.

    Коментиран от #28

  • 21 Фен на България

    40 16 Отговор
    Да си е....т майката всички които ни плюват,особено тези пияници.Тия ако са нашето място ще са по зле и от Сирия.Майната им на всички гадове от всякъкв вид и религия.Не стига ,че секса продължава 29 години ,то и тия искат да се вкючат.Ще дойде време РАЗДЕЛНО и пак ще казват ,че сме варвари.А ВЕРВАЙТЕ МИ то ще дойде.

    Коментиран от #31

  • 22 АМАН ЗАМАН

    60 6 Отговор

    До коментар #2 от "ivanov":

    Напротив, Полша след като се скапа нашето земеделие си направиха собствени бази за производство на домати , които ти оставят зелено като ги береш и имат аромата на доматите, които ние имахме.
    Повечето от поляците държат на вкуса, докато ние на количеството и цената да е ниска, защото сме шкартото на Европа.
    /ШКАРТО е фъстъка който не става за нищо/.
    Ние се оказахме най проподналата държава от целото СОЦ.
    Молове , апартаменти, луксове, но без работеща ИКОНОМИКА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО.
    ТОВА ,ЧЕ НИ ИЗРИСУВАХА 2007 КАТО НУЖНИК СИ Е САМАТА ИСТИНА.
    ЕНТРОПА 2007.
    Бедният иска милиони, а богатия идеи.
  • 23 и къде излъга човека

    45 17 Отговор
    най-богатата държава в Европа сме, с най-бедното население... ма вие продължавайте да си гласувате за боковци разни ;)

    Коментиран от #25, #29

  • 24 Историк

    53 21 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Саше":

    “Малката Швейцария” не е израз от времето на Бай Тошова България, а от времена, когато Златния български лев е бил конвертируема европейска валута.
    Комунистическа България е черен исторически период

    Коментиран от #35

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сссерем

    27 31 Отговор

    До коментар #19 от "883":

    Вместо да ме съветваш как да си живея живота(а го живея доста добре благодарение на уменията ми,повярвай ми),намери смислен довод и ми отговори на въпроса-как преди 44-та България има излаз на беломорието,македония е част от нас,както и западните покрайнини,имаме икономика на първо място на балканите и железница от 70 години,а после ти си отговори...а имаме и 30 тона злато което изчева някъде си през 50-те.

    Коментиран от #30, #37, #104

  • 28 395

    17 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Що бре, Германия пак ли ще ги напада.
  • 29 РЕАЛИСТ

    28 4 Отговор

    До коментар #23 от "и къде излъга човека":

    Какъв Боко бе изборите от години са манипулирани - ти още ли вярваш в добрата фея
  • 30 883

    18 6 Отговор

    До коментар #27 от "Сссерем":

    Чети бе пич! - Чети!
    Има едни книги наречени Статистически Годишник, История на Икономиката и все от този сорт където можеш да видиш, част от икономическите показатели, които дават картина за състоянието на страната преди и сега! - Стига разбира се да разбираш от статистика, икономика и анализ, но като ти чета творенията, разбирам че си далеч- далеч от изброеното. В тази връзка ще ти дам съвет да не влизаш в теми по икономика при уславие, че не си икономист. - Що се хващаш за неща от които не разбираш не ми е много ясно. - Обикновено така гастролират тъпите шопи. Впускат се в нещо за което нямат никаква идея! от 1878 до към 1960 година България е аграрна страна, която основно води войни. За периода за който говориш макар, че като гледам не си дал някакви уточнения за годините ще ти дам няколко източника на данни : Източник:
    БВП 1887-1924: Иванов, М. Брутният вътрешен продукт на България 1870-1945 г. С., "Сиела", 2012.
    БВП 1925-1945: Преизчислени данни от Чакалов, Ас. Националният доход и разход на България 1924-1945. С., "Книпеграф", 1946.
    Население: Статистически годишник, различни годишнини
    Активно население: Ivanov, M. and Stanev, K. 'Bulgarian Occupational Structure, 1887-2010', in Saito, O. and L. Shaw-Taylor (eds.) Occupational structure, industrialization and economic growth in a comparative perspective. (forthcoming).

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пенчо

    23 8 Отговор
    Комунист, к'ви глупости говориш бе? Това за "малката Швейцария" и в най-розовите сънища не сме го сънували.
    Поне Качински не е заплашил поляците, както Ципрас гърците: "Внимавайте в картинката, че да не станем всички бедни като в българите.
  • 33 Яд ме е АНДРЕШКО

    23 2 Отговор
    Когато видях за първи път КЛЕКАЛО върху картата на родината ми , стана ми много мъчно.
    Признавам си, защо още сме в дъното? А и защо не го забелязваме и си признаем че сме най зле в европа.
    Защо не ги последваме тези европейци в икономиката, а все още се занимаваме с евразиатска пропаганда и промиваме мозъците на хората че парите разтят по дърветата и че партията ще ни храни .
    Икономика нямамели в държавата, почват комунистически лозунги и викаме неволята да ни оправи.
    Ами дайте по европейски правила бе, не пречи на бизнеса и толерирай развитието на бизнеса . Дай им безлихвени заеми, а не както сега фалират фирмите пускат кепенцета и се изнизват от българя. КВО СТАВА? Комунизма ли иде пак ?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Отечествен фронт

    21 10 Отговор

    До коментар #24 от "Историк":

    Ти кого си мислиш че лъжеш бе? Когато е имало златен лев първо са били точно 5 златни лева в хазната а народа не е могъл да дойде зимата до София зщото калта е била толкова лепкава че не могло да се ходи!!
  • 36 Курти

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "883":

    Хахаха
  • 37 883

    14 5 Отговор

    До коментар #27 от "Сссерем":

    Има и още няколко чежди изследвания само, че ще трябва да се поразровиш! - Трябва труд а ти като гледам май основно философстваш. За златото пак ще трябва да четеш и то не изчезва никак, а е продадено през Холандската Борса за да можем да върнем част от парите които дължим на Руснаците. Благодарение на тези пари ние строим пристанищата Варна, Бургас, Русе, Лом. Почивните комплекси Златни Пясъци, Св. Константин и Елена, Албена, Корабостроителните Заводи, Химическите Заводи, разбира се и тежката металургия. Та както споменах има едни данни за състоянието на икономиката през 30те години и там ясно се вижда, че страната е аграрна, а БВП е по нисък отколкото след 60те години. - ЧЕТИ СПРАВКИТЕ ЗА КОИТО ТИ ДАДОХ ИЗТОЧНИЦИ! Пример Дял на земеделието към БВП :
    1928- 52,90% , 1929- 52,36%, 1930- 56,47% , 1931- 57,10% , 1932- 54,28%, 1933- 57,35%/ Индустрията за цитираните години се движи около от 3,5 до 6% . Ако се чувстваш късметлия може да извадиш данните и да ми се правиш на интересен. Другото са празни приказки!

    Коментиран от #46

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Шаран БГ

    23 4 Отговор
    Какво изнасяме ние за Полша? Какви им са на поляците заплатите и каква е покупателната им способност ? Вижте какви пенсии имат техните "строители на социализма"! Прав е човека. В Европа името "българин" е синоним не само на бедност, но и на престъпност. И вместо да е за срам и унижение на нашите политици, те се гордеят с това. Не мога да забравя , какви ги нареждаше Б.Борисов пред Парламента на Чехия преди години !!Депутатите им тогава останаха изумени !!!! Поляците такива, поляците онакива, но те нямаха колхози от съветски тип и земята си остана 80 % на собствениците. Не случайно още в 80-та година Солидарност застана против съветския колективизъм. Десет години при тях бе мъка , тегло, липса на продукти от първа необходимост. Но явно стъпват на нозе и правилно - щом ръководителите им го искат - ще го направят! Ние ще духаме супата .......
  • 40 патриотъ

    23 5 Отговор
    Няма лошо,човека иска народа му да живее добре и прави всичко,зависещо от него,това да се осъществи!И нашия Боко прави всичко възможно,но да живее той и шайката му добре,а народа е калпав материал и не заслужава нищо хубаво!
  • 41 Комуниста

    27 12 Отговор
    България 1944 г.е била разорена след двете нац.катастофи в които ни вкарват русофобския режим на Царя и така наречената интилигенция коят си е гледала само собствения интерес точно както е и сега! След Първата свтовна война ни осъждат победителите да платиме 2,5 милярда златни франка репарации на комшиите си!! От къде златен лев???
  • 42 България никой не я иска

    29 4 Отговор
    Никой не иска да е като България, дори Българите. Това е така..., нека не си кривим душата. Клоаката мирише и то много, иначе Страната ни е златна, с уникална природа и история. Но състоянието на Държавата и Ликът на България са неприятни.
  • 43 гост

    23 4 Отговор
    Щом и поляците взеха да се подиграват с нас ...... ама така ще е докато тикви като Бойко,Корнелия и ред други интелигенти са на чело на тая държава. Да вземаме сопите и майната му квото стане.
  • 44 ГОГО

    14 10 Отговор
    Поляците винаги са биле против Русия,заради зверствата на грузинския дивак Сталин!И по времето на соца бяха против тях,но нямаше какво да направят,пияния Чърчил ги остави в лапите на СССР!Винаги са биле против Русия и винаги със запада.Затова и сега ни сочат с пръст като най мизерната страна в Европа
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сссерем

    4 15 Отговор

    До коментар #37 от "883":

    Аз чета и не съм голословен,както опорките ви,така че вземи и прегедай:https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F#%D0%92_%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_20_%D0%B2%D0%B5%D0%BA_%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8_1944/,това са живи факти неманипулирани от вождовете ти както беше преди 89-та.

    Коментиран от #49, #52

  • 47 емо

    31 5 Отговор
    Почти минаха 30 години и ние продължаваме да търсим виновни. И сигурно още толкова години ще продължаваме да търсим .Бих искал да приведа няколко примера. Първо - Полша продължава да получава всяка година 7-8 милиарда евро от Европейските фондове.Всички страни от соц.лагера само Чехия може да стои на " краката си " без помоща на Еропа. Останалите страни се надпреварваха да разрушат всичко минало като мислейки че Западът ще дойде с високи технологии инвестиции и ние за няколко години ще живеем не в " ада " както до сега а в " рая " .( В 1976 година България прозвеждаше 2.5 пъти повече промишлена продукция взето заедно Гърция и Турция.) а сега всеки знае къде сме. Никой не ни е виновен сами сме си виновни когато по най-варварски начин шепа " бандити" рарушаваха грабеха и разграбваха труда на милиони хора ние си мълчахм или им ръкопляскахме мислейки вярвайки разрушавайки труда на милиони хора това което бяха постигнали за толкова кратко време.Ю. Корея само за 30 години от най бедните страни (1954-1960) в света в 1990 по промишлено произвдство заемаше 12 място място от най- развити страни в света.

    Коментиран от #55

  • 48 Благой

    17 10 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Грешка 29г.+45г = 74г. червено управление и все по зле става.
  • 49 НКВД

    11 1 Отговор

    До коментар #46 от "Сссерем":

    Това ,,Шифъра на Леонардо" в някаква по българена форма ли е??
  • 50 Белият Пудел

    13 2 Отговор
    Айде да не се пунтираме. Аз първи обещах на българските балъци 1000 евро заплата и 500 пенсия
  • 51 Антисоциалист

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Уважаеми, лъжете. Твърдението Ви "Къде отиде времето когато на България и казваха малката Швейцария?" е лъжа,. Никога България не е била наричана "малка Швейцария. Стандартът на живот у нас е бил винаги нисък. По-нисък отколкото и в Румъния, и в Сърбия ( в частност - и в Македония), и в Полша, и в Унгария, и в Чехословакия, и в СССР. Лъжете.

    Коментиран от #53, #56

  • 52 883

    24 3 Отговор

    До коментар #46 от "Сссерем":

    Ти шегуваш ли се бе? - А бе момче, казах ти като не си подготвен да не влизаш в теми за които нямаш представа. Това ли ти е отговорът? - Уикипедия? - Хабер нямаш ей! - И имаш смелостта да ми излизаш насреща с подобни глупости? - Това не е несериозно, това драги граничи с пълно малоумие! Липса на всякакъв опит и познания като за десетокласник. И на базата на това имаш самочувствие? - Ми ти си пълен трап, ако мислиш че това е сериозен източник на информация. Не ми губи времето с глупости! И най добре въобще спри да се изказваш щото не знаеш как се излагаш! На колко си бе? - Имаш ли 30-т. Като ти гледам капацитета май си и под това! Надявах се да имам поне малко по- начетен противник! Момче ... - Не 2, а 5 вагона книги е разликата между нас! Пълен трап си! -Това е направо обидно да ми губиш времето! Съветът ми е вече като видиш тема касаеща икономика хич да не се показваш! - Не ти е мястото там!
  • 53 Инкогнито

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "Антисоциалист":

    Ако се беше написал нещо друго да ти се върже някой с празна ,,кутия" самоче даже и тези не ти се връзват вече на ЛЪЖИТЕ !!!!!!!!! Каква Македония преди 1989?? Какви ромънци какви поляци с по еисок от нашия стандарт? Великия Чеушеско остави дълг на ромънцоте 1989г.(0) $$$!!! Малко ги натисна последните 5 г.и тия мамалиги озвереха!
  • 54 Анти галфон

    4 1 Отговор
    И тоя нареден до жидското знаме.
  • 55 Благой

    19 20 Отговор

    До коментар #47 от "емо":

    Каква продукция е произвеждала България? Като сме произвеждали толкова продукция защо се редяхте на опашки пред Кореком, на опашка за телевизор, за кола, за шпек салам и за всичко каквото се сетиш. Всичко беше една голяма заблуда "те ме лъжат, че ми плащат аз ги лъжа, че работя". Такава система рано или късно стига до фалит, както и стана. Лошото е че малкото активи които имаше държавата след 10ти ноември ги взеха същите хора, които преди това фалираха държавата. За това сме на това положение сега.
    Много смешно ми става когато някой излязъл от нафталина се опитва да пробутва комунистически идеологии от 20 век през 21 век.
  • 56 883

    15 6 Отговор

    До коментар #51 от "Антисоциалист":

    И на теб да кажа и това ще е за последно за тази вечер че е късно, а и утре е работен ден поне за някои. " Написал си там, че стандарта в Руминия и т.н. и т.н е бил по- висок. - Нищо не знаеш! Аз съм свидетел от онова време и няма да напиша е бил. Румънците след войната буквално нямаха какво да ядат. Бяха толкова зле, че заради гладът и мизерията застреляха Чеушеско и жена му. Те нямаха нищо освен големи дългове! Социалните им домове бяха препълнени с деца, понеже родителите нямаха възможност да ги отглеждат. От България се организираха екскурзии с автобуси и там нашите продавах всичко за което се сетиш просто защото румънците нямаха абсолютно нищо. Когато пък реших да атакува двореца на Чеушуску бяха заснели с камерата как от един хладилник вадеха салам... - Тези хора бяха толкова изумени и озверели защото по това време за тях това беше свръх деликатес. - Нищо не знаеш и ти за онова време! Къде си чул - къде не... - А така не става! Сърбите също нямаха по- добър стандарт, но пък имаха по- големи канали за набавяне на долари. Гърците също не бяха по- добре до като ЕС не наля стотици милиарди евро.

    Коментиран от #57

  • 57 10008

    18 7 Отговор

    До коментар #56 от "883":

    Бъркаш много бъркаш!! Точно Ромъния нямаха никакъв външен дълг 1990г.!!! Чеушеско ги натисна от 1984 г до 1990 г.да си изчистят външния дълг и затова беше мизериика при тях! Обаче за сметка на това стартираха на чисто и сега са по- добре от нас!

    Коментиран от #76, #82

  • 58 Крипли

    13 1 Отговор
    Че то кой иска да е като България...
  • 59 Реалист1

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "ivanov":

    Забрави и яйцата им от щастливи но болни кокошки
  • 60 БгПловдив

    5 6 Отговор
    Хора само глупости тука чета...
    яяя всеки да се хване на работа и да мисли за родината и след 5 години ще ни дават за пример...
    Господарите на света винаги са ли били Българи или потомци на Българи ./някои индивиди не искат да си спомняме и знаем това/
    Няма да влизам в спорове.. който не вярва да провери в нета...не всичко могат да скрият вече :)
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 СУПЕР ПАТРИОТ ИЛИ НАИВЕН ГЛУ А К

    8 4 Отговор
    Изберете мен за депутат и обещавам заплата на всеки по десет хиляди лева.
    Даже няма нужда работиш , седи си у дома.
    А на пенсионерите по пет хиляди лв.
    Хайди избирайте ме бързо че нямам и стотинка,
    Имам много опит в далаверите , измамих половината село но вас още не съм.
    Давайте нямам търпения и вас да ви излъжа.
  • 64 Бери

    7 0 Отговор
    До къде ни доведоха!!!
  • 65 Все пак

    12 5 Отговор
    Всички имаха достъп до столово хранене и почивка в курорт, до здравеопазване и гурме продукти, евтино отопление и ток, десет пъти повече ток на глава спрямо турция, гърция, чили, и колкото франция.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Пан

    6 0 Отговор
    През 1902 г. правителството получава значителен заем от френската банка „Париба“, с който изплаща голяма част от задълженията си към БНБ. Това, както и подобрената обща конюнктура, довежда до намаление на ажиото до 1,5% в края на годината. Обмяната на златни банкноти срещу злато е възстановена и през следващите години банката емитира все повече златни левови банкноти, които през 1907 г. за пръв път стават повече от сребърните банкноти. И златният стандарт е до 1912г.
  • 68 Българофил

    15 4 Отговор
    Всички, които се бунтуваха срещу комунистическите дивотии сега са по- добре! И Полша(1980), и Чехия(1968), и Унгария(1956), и Германия(1953).
  • 69 Станчо

    11 2 Отговор
    Богата на природни дадености и туризъм и малка страна България с най бедното население в Европа?
  • 70 Пан

    5 0 Отговор
    Инфлация до 1925г 1200 процента, и друга пак толкова след 1938
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Пан

    13 1 Отговор
    чехословакия е била три пъти по добре преди социализмът спрямо нас, и два пъти през социализмът
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Петър Волгин

    5 1 Отговор
    За периода на 1912-1925 стойността на българския лев намалява около 14 пъти. С минималните златни резерви на БНБ и обезценката на нейните вземания в чужбина, единственото покритие на лева остават вземания от българската държава, които на практика са неликвидни. През първите години след войната левът е силно нестабилен. По време на войната левът претърпява силна инфлация, като за периода 1939 – 1945 година паричното обращение нараства 14 път, а стойността на лева пада 12 пъти. За да запази поне формално покритието на лева, от 1942 година правителството започва да издава съкровищни бонове (с номинал 8 милиарда лева само през първата година, което е вътрешен дълг), които се приемат за законно платежно средство. 8 милиарда лева са 50 милиона долара. През 1945г. БВП е 100 милиона долара.
  • 75 Смешници,

    4 3 Отговор
    ами вземете и направете външния дълг си дълг колкото на Германия, та даже ще я задминете!!!!!!!
    П.П. За справка вижте в гугъла външните дългове на Германия и Франция.
    Ама да се чуди човек, на кое толкоз се дуят.
    Всичко което са създали е една БУТАФОРИЯ на заблудата с цел да изсмукват от България младите и най-изучени хора!!!!!!
  • 76 Хрис

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "10008":

    Избий си от пипето, че липсата на външен дълг е предпоставка за благоденствие! Чети момко, чети.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 trol

    11 2 Отговор
    България е септична яма ,в която капитализма е най-гнил и има нужда от една гражданска война, за да се линчуват гези които обраха 90 % от българите
  • 80 Wasp

    7 3 Отговор
    Достатъчно е човек да прочете малоумни постове като на "комуниста" (България била малката Швейцария и едва ли не ни давали за пример по Тошово време) за да му стане ясно защо всъщност сме толкова зле... матрял, матряяял ..... и преди ни се подиграваха заедно с Албания .. все още ни сочат с пръст, понеже все още ни управляват същите ДС агенти.. като агент Буда например... ставайте и отивайте пред НС докато циганите не са затрили държавата съвсем. Евентуална промяна за по добро в България ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минава през забрана и съд на бсп, герб, дпс, атака, абв
  • 81 Hinkel

    5 1 Отговор
    Това е жестоката истина!
  • 82 883

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "10008":

    Ха добро утро! - Ти смяташ че това е достатъчен показател за да прецениш икономиката на една страна? - Това е почти същото като да говориш, за липсата на безработица, като аргумент за благосъстоянието, а то село се е обезлюдило именно заради липсата на препитание. Румънците, уважаеми умираха от глад именно заради това, че Чаушеску нямаше пари да върне дългът си. При нас можеше да е същото, но за разлика от румънците след като Хрушчов отказва да ни даде нов заем ние продаваме онези запаси от злато за които един тук спомена, че не знаем какво се било случило. Освен въпросните има и втора продажба на около 5 тона злато. Та Румънците посрещнаха демокрацията без дългове, но с цената на много жертви вкл. и тези на Чаушеску и гена му. Майа ми, която вече е на прекланно възраст ми е разправяла истории как Румънци са прекосявали страната ни за да търсят каквато и да е храна. Знаете, че има период в който Добруджа е румънска. Дядо ми е бил принуден да служи 3 години в румънската жандармерия. Та негови аскери са го търсили после в БГ и молели да им даде каквато и да е храна за да не умрат от глад. Но както и да е! - Аз помня какво имаше в Румъния... - Сега е друго особено в Букурещ. Румънците дръпнаха около 2010 и вече ние сме далеч зад тях. Нека не забравяме че те са 25 млн. души, което генерира не лошо вътрешно потребление за разлика от нашето

    Коментиран от #87

  • 83 Uflaf

    6 1 Отговор
    В Европа "Българин " казват на бял роб ,като започнеш от уличната проституция до прословутия IT сектор. И хората не ни уважават защото на всякъде подбиваме цени и изнесохме основно цигани. Особено около границите на Полша и Германия. Как искате да говорят друго. Дори и да не знаят точно как мизерства работещия бедняк тук ,без перспектива и сигурност за бъдещето си , то те виждат какъв основен " човешки " ресурс им сервирахме. А "Бялото робство " е идеята да се доставят деца и млади хора ,които да работят за да издържат пробитото в цяла Европа съотношение млади в трудоспособна възраст и застаряващото население в пенсия. Просто техните политици виждат по-напред и знаят ,че няма как да издържи социалната стратегия дълго време. А тук започнаха да прилагат с гордост "Китайския " модел - завода наречен Икономическа зона- от детската градина и училище направо на поточната линия да завиваш болтчета или запояваш платки за фарове на нечии автомобили. До като паднеш щастлив ,че си имал хляб. Това ли искате и за това ли си роден ?
  • 84 Голям Слон

    11 2 Отговор
    Голям рай сме, две думи няма! Бойко го тръби. Цвъко и той приглася. Потупват ни рамо Меркел, Макрон и всякаква европейска измет. Безработица сме нямали, пък то май хора не останаха. Да не говорим за човеци. И от тия официални 6 милиона население, като махнем живеещите постоянно навън, деца, пенсионери и инвалиди... И какво остава? Да, никой не иска да прилича на нас. Икономика няма, селско стопанство и животновъдството отдавна са ударили земята. Една Русия можем да изхраним с месо, плод и зеленчук, но нали ЕС ни е много по-ценен. Холан!
  • 85 Гого

    9 1 Отговор
    Много правилно го е казал човека не искаме да сме Африканска държава с диктатор на върха. Вече стана нарицателно вече на всичко е ясно че балона със средната заплата се спука.
  • 86 икономист

    10 4 Отговор
    Чухте ли дами и господа ГЕРБери? Това, което сте съградили от България уплаши дори поляците. Извадете си партийните книжки и в колонс по двсма на училище в първи клад.
  • 87 Сссерем

    5 4 Отговор

    До коментар #82 от "883":

    Не съм особено съгласен с тебе,защото изобщо не си наясно защо румънците бяха на това дередже през 90-те(по зле бяха от нас,но не умираха от глад),а Чаушеску го разстреляха генералите превратаджии като превратът е замислен още в средата на 80-те,за децата в домовете си прав,но те бяха много преди това-в опит да реформира естествения прираст Чаушеску започва да стимулира раждаемоста,като дори изисква от жените да раждат колкото се може повече,която жена роди 10 деца се нарича майка героиня и получаваше по един лек автомобил АРО както и много други привилегии,жените се надпреварват да достигнат "целта" вследствие на това обаче нараства и мизерията и лишенията и мнго деца са изоставени по домовете.

    Коментиран от #93

  • 88 веселяк

    4 1 Отговор
    Вярното е, че са ни дали като пример!
  • 89 ГОСТЕВ

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "НИК":

    ИМА МНООООГО ДА ЧАКАШ БРАТО....
    ВСИЧКИ ГЛЕДАМЕ СЕИР И СЕ ПРАВИМ НА ГОЛЯМАТА РАБОТА ПО ФОРУМИТЕ...
    ...И ЕДИН ПРОТЕСТ НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ КАТО ХОРАТА,ЩОТО СМЕ МИШКИ...
    Е ТОВА Е ИСТИНАТА....
  • 90 Хаха

    5 4 Отговор
    И това идващо от курвите на Европа, които идват в БГ само за да си начешат сливите. Поляците са големите богаташи на Европа, тъй съм чувал. Хаха, смях, смях.
  • 91 Мартин

    4 1 Отговор
    Да не си въобразяват поляците, че ще станат богати като Германия като изнудват Германия да им плати стотици милиарди репарации за втората световна война, от които те се отказаха преди десетилетия. Кремълски подлоги.
  • 92 Гост

    2 0 Отговор
    Почвате да правите БМВ и Мерцедес, и нямате проблем. А дотогава - комунистите виновни.
  • 93 883

    5 1 Отговор

    До коментар #87 от "Сссерем":

    Добро ти утро! - Спрете се бе! - Трябва да се работи! Това може би е последният отговор за деня! - Сага по въпроса! - Това с прираста на населението е друга тема и да! Вярно, е че Чаушеску имаше някакви глупави идеи за Велика Румъния и създаването на по- голяма държава, разчитайки, че след време когато станат многомилионна държава ще контролират Балканите. Само, че икономиката им бе по- лоша от нашата. Но вкарването на румънците в темата от едно момче бе за да се опита да ми обясни как румънците били по- добре от нас по това време говорейки, че влезли в новият строй без дългове. - Това не е показател, който определя в цялост състоянието на държавата. За това му дадох малко повече информация понеже аз помня, част от събитията. - За това ставаше въпрос. През последните 15 години се наложи и често да пътувам по работа до Букурещ и в интерес на истината до към 2010-11 година бяха по- зле от нас, но после заработиха с пълна пара. В рамките на няколко години ни изпревариха, а вече ние сме далеч назад. Но това е съвсем друга тема! - Аз отивам да си върша задълженията- Хубаво си говорим, но ... - Парите не идват до като стоим и нищим политиката!
  • 94 Богдан

    3 2 Отговор
    В Полша от 40 години наливат САЩ пари, започвайки да спънат режима 1980 а след това да ги крепят. Брутните ни доходи на глава са $23К за България и $31К за тях. Разликата е внушителна, но се стопява. Освен това тази статистика не отчита факта че 1/3 от българита са пенсионери. Аз за нищо на света не бих живял в Полша.
  • 95 за пореден път

    6 3 Отговор
    Като го гледам, бая е изкукуригал. Но е прав. Колкото до нашата държава, да си спомним колко бедни бяхме преди повече от 25 години, големият срив на лева, липсата на елементарни хранителни продукти, режима на тока и водата, километричните опашки от 4 часа сутринта за хляб и кисело мляко. Тогава имаше доста привилегировани прослойки от обществото, за които имаше специални доставки. Но да се измъкнеш от това дъно на съществуването до днешния стандарт никак не е лесно. Не зная друга държава да беше опряла в дъното като нашата. За съжаление пак ни дърпат натам с някакви абсурдни претенции за "швейцарски" модел, което си е чиста проба заблуда от привържениците на Корнелия, които ни дърпат към презряна Русия, станала синоним на лъжи, злосторничество и жажда за обсебване на държави, искащи независимост.

    Коментиран от #101

  • 96 Все пак

    5 1 Отговор
    Три пъти е спаднал делът ни от световната икономика, за 30 години.
  • 97 Ники

    5 4 Отговор
    Що за глупости?
    Питайте мутрата от Банкя, колко сме добре.
  • 98 Все пак

    2 1 Отговор
    По производителност в селското стопанство ги водим пет пъти, 26 хиляди долара на зает срещу 4700 за тях. Там повече са заети в селското стопанство, тук го направиха чукойско, латифундия, големи трактори, там имат десетки пъти повече трактори на площ земеделска земя., като в Япония.
  • 99 Все пак

    2 1 Отговор
    Германия срещу България е три пъти разлика 1925-1938ма, през сега разликата е два пъти и половина. ппс на глава, бвп
  • 100 ДОКО

    3 5 Отговор
    ВЗЕМЕТЕ НА ЩАТ ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО ПОЛЯЦИ И ДЪРПАТЕ ЯКО НАПРЕД,МАГИСТРАЛИ,СПОРТНИ ЗАЛИ,ДАЛАВЕРИ И ОТЛЕПЯТЕ СЕ ОТ ЗЕМЯТА ПО ДОБРЕ Е ДА ВЗЕМЕТЕ ТАНДЕМА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО И ЦЕЦКО УШКО..
  • 101 СссереМ

    10 0 Отговор

    До коментар #95 от "за пореден път":

    Болшинстовото от пишещите тук не си спомнят периода от 90-00 година,а тогава бяха много мрачни времена,няма да забравя как след 93-94 от предприятието ни дадоха бонове на всеки работник със стаж над 5 години и после директорът направи банкет и ни каза че това са празни хартийки,събра ни ги с един два подписа даде по някой лев за кутия цигари и.....сега той е от голямото добрутро.
  • 102 Объркан

    4 2 Отговор
    Този сигурно се е объркал, нас лично лидерите (заедно с Меркел) ни хвалят постоянно ....
  • 103 Все пак

    5 0 Отговор
    На глава от населението БВП, по долари от 1990та, според Хард и Кауфман. 1938ма, Полша 1000 долара, Чехословакия 1800, Австрия 1800, Финландия 1800,България 700 долара, Румъния 700 долара, Гърция 800 долара, за какъв разллом бълнуват, те винаги са били така.
  • 104 Посерко,

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Сссерем":

    знаем ти уменията, то защото си кадърен затова просиш центове тук с простотията си. Шампион си, ама по минуси.
  • 105 селянин

    7 7 Отговор
    120 лева минимална заплата 1985г. е равна на 600лв сега, толкова купува тогава колкото сега 600лв. Ядяхме всеки ден пилешки пастет, краве масло, саздърма най високо качество, торти с маслен крем или пасти, вкусен хляб и сирене, риба колкото искаш, вкусно пилешко, кюфтета и кебабчета, вкусен сладолед за 20ст, шоколад Кума лиса, Чар, КОСМОС фъстъци с с хипер вкусен млечен шоколад, бонбониери Бургас, Пловдив.. Цветни телевизори в село по всяко време. Качествено кафе, сега е с изтекъл срок и лош сорт.

    Коментиран от #106

  • 106 ВОЛГИН

    8 5 Отговор

    До коментар #105 от "селянин":

    Във всяко домакинство имаше и заплата от 300лв, равни сега на 1500 лева, като покупателна способност.
  • 107 стоян георгиев

    8 0 Отговор
    поляците скоро ще разберат че от получатели на помощи ще станат вносители на такива.тогава ще се види реално дали полската икономика е на нивото на италинската ,за което говори качински.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 волен сидеров

    3 0 Отговор
    а такааа,геноцид трябва
  • 110 бай мануста

    4 1 Отговор
    ами екстра си е у Бугария ко му е?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Byg

    4 1 Отговор
    И аз не искам България да е като полша а като Германия.
  • 113 ВОЛГИН

    2 2 Отговор
    Либерализмът е мъртъв от средата на 1970те, заменян с неоконсерватизмът – наричан неолиберализъм. Либерализмът създава нациите и пътят за разгръщане на националният потенциял. Неолиберализмът връща в орбитата на атлантическата олигархия, колониялен мурафет. Ето пример с Турция. Правят сериали в които жените ходят с най къси полички, и никой не говори за девственост. Ако имаха в турция автентичен либерализъм, щеше да се усеща вкусът на една автентична култура с цялата й дълбочина. Но неолиберализъм-НЕОКОНСЕРВАТИЗЪМ – а нали КОНСЕРВАТИЗМЪТ е ФАРИСЕЙСКИЯТ КВАС. Пилат колониялната власт със своят нео“ЛИБЕРАЛИЗЪМ“! …. Политиката е една крива на падение и възход. Когато всичко е на нула, равно, изравнено, тогава на дневен ред е лявата политика, и става растеж, вяра-надежда-любов, и когато има осезаем и висок скок, постижения, бичи ръст, тогава идва либерализмът на дневен ред, и тези на отгоре да вземат общите постижения и парите на масите, след което следва срив, и опасност елитът намазал от либерализмът да го свалят и пак да има лява политика, и тогава елитът прави консерватизъм, фашизъм, дясно, и след още спад и крайно дясно, докато всичко стане на нула, и без капитал и надежда оцелелите се обединяват и правят лява политика. След пожар, наводнение, земетресение, ураган, цунами, война, хората се осъзнават като равни и се обединяват, изтрезнели.
  • 114 The TRAPPER

    5 1 Отговор
    Тоя трябва да знае, че Германия е богата заради Хитлер , и че България е по-богата от Германия , само че се управлява от неподходящи хора. Някой да е чул в Полша да копаят за злато , или някой да е ходил на почивка в Полша ? И някой да ми каже поне 1 качествен полски продукт ?
  • 115 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Кой казва че моята Родина е бедна, на крепости,зали разкошни дворци ? Кой казва че Тя е на място последно, без владетел велик, без велики творци ............. П.Пенев.
  • 116 Гост

    5 0 Отговор
    Слушах думите на Качински по полските вечерни новини. Но не чух да се изразява точно по този начин за България. Между другото, да ви кажа за Полша: тук има вече оформена средна класа. В България средната класа е много по-малка. В Полша има развита и действаща икономика, селско стопанство. Полша е огромен пазар. Средната работна заплата е около 1100 евро, минималната е 500 евро. В Полша селата не са обезлюдени, обратно: никнат като гъби нови кокетни къщи (неголеми). Особено в перифериите на големите градове. Дворовете са добре поддържани. Не е чак толкова зле в Полша, както някои си мислят.
  • 117 Жоро

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Това време беше при тошката при баи тодор живков сега сме при тиквата
  • 118 ВЪЗРАСТЕН

    5 1 Отговор
    Ако не бяха БСП, ДПС и царя наистина можеше да живеем, като във Франция, а тия крадливи боклуци крадаха , фалираха банки , Белене благодарение на тях е в това състояние, на нея хранилка имаше цяла фамилия назначена !
  • 119 Някакъв

    4 1 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли?!Едни се делят,че комунистите им били виновни,други ,че капиталистите им били.... .Не разбрахте ли,че България години наред се управлява от фурнаджийски лопати,хората които съсипаха България и продължават да я съсипват,те не са нито социалисти,нито капиталисти,нито комунисти,нито сини,нито бели,нито бенбени.Това са хора които гледат собствената си изгода и се обличат в "цвета" който в момента е на мода.Докато не стане гражданска война и всичките тези не ги изметем и не ги пратим на почивка на 2.50 метра под земята за вечни времена,няма да се оправим.
  • 120 Не такива

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    При комунистите бяхме по-добре от Полша.Виж годишните спавочници компотен.пардон,компетентния.
  • 121 Едо

    3 0 Отговор
    СПОРОВЕ, КАВГИ, ОБИДИ! БРАТЯ, БЪЛГАРИ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е, ДА ЗАГЪРБИМ ЦВЕТНИТЕ СИ ДЪРДОРЕНИЯ, ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е ПРЯКО ВАЖЕН И ОТГОВОРЕН ЗА НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ! И ЗА ДА ВЪРВИМ НАПРЕД И НАГОРЕ ПО НЕЛЕКИЯ НИ ПЪТ, Е НЕОБХОДИМО ДА СИ ПРОСТИМ! НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, ОТ НАС САМИТЕ И ОТ НИКОЙ ДРУГ ЗАВИСИ, ДАЛИ ИНАЧЕ КРАСИВАТА НИ СТРАНА, ЩЕ Я ИМА ЗА БЪДЕЩИТЕ НИ ПОКОЛЕНИЯ ИЛИ, КАКТО Е ТРЪГНАЛО...! НО, ЗА ДА НАПРАВИМ ПРИВЛЕКАТЕЛНА ЗА СЪДЪРЖАТЕЛЕН ЖИВОТ МИЛАТА НИ РОДИНА И ДА ВЪРНЕМ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ, ТРЯБВА ДА ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ ЗДРАВИ СИЛИ, ДА ДОБИЕМ КУРАЖ И САМОЧУВСТВИЕ ЗА РАДИКАЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОМЕНИ! БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ ДУХОВНО ЧИСТИ, ЧЕСТНИ, СМЕЛИ И АКТИВНИ ДЕЯТЕЛИ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, Т.Н.ЧЕРНИ СТАНЦИИ, НЕ СА ПОТРЕБНИ НИКОМУ! ТАКИВА ЛЮДЕ СА ВРАГОВЕ НА САМИТЕ СЕБЕ СИ, А КАК ДА СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ДЕЛА?! ИМАМ УВЕРЕНОСТ, КОЯТО ИСКАМ ДА ПРЕДАМ НА ВСИЧКИ, ЗАГРИЖЕНИ ЗА СТРАНАТА НИ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ, КОЯТО НИ ОСТАВА, Е ШВЕЙЦАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ! ТАКА ЩЕ ИЗОЛИРАМЕ КРАДЛИВАТА ВЪРХУШКА И, ВЯРВАМ, ЩЕ ТРЪГНЕМ БЪРЗО НАПРЕД! НЯМА БОКО, НЯМА ЦОКО, НЯМА ГОСПОДИН НИКОЙ! ТОВА СМЕ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ПОД ЗНАМЕНАТА НА ЧЕСТНОСТТА, ДОБЛЕСТТА, САМОУВАЖЕНИЕТО, ВЗАИМОПОМОЩТА, ТРУДОЛЮБИЕТО, ДОВЕРИЕТО! ПРОМЕНЯЙТЕ СЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ! НЯМА ВРЕМЕ, БРАТЯ И СЕСТРИ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания