18 Септември, 2018 13:08 1 534 4

Сръбски генерал щял да свали хеликоптер с Милошевич

  • сърбия-
  • генерал-
  • слободан милошевич

Напрегната вечер преди бившият югославски лидер да бъде откаран в Хага

Сръбски генерал е предложил да свали хеликоптерът със Слободан Милошевич, съобщи B92.

Информацията беше обявена от бившия началник на генералния щаб на югославската армия Небойша Павкович. Той лично е предложил хеликоптерът на бившия лидер на Югославия да бъде свален.

Това е станало при разговор с бившия президент Воислав Кощуница. Самият Павкович беше осъден за престъпления срещу човечеството в Косово от съда в Хага. Той си спомня за вечерта, преди предаването на Милошевич на трибунала.

„Тогава Кощуница ми се обади и ме попита какво става. Аз му казах, че хеликоптерите с Милошевич излитат. Той ме попита дали можем да предотвратим това и аз му казах, че можем да свалим хеликоптера или да го накараме да кацнем. Каза ми да издам заповед. Повече не ми се обади“, разказва Павкович.

Тогава той беше началник на генералния щаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    8 6 Отговор
    И какво стана после? Милошевич си умря невинен в затвора без да чуе оправдателната присъда на трибунала в Хага. А истинските виновници-клинтъновите си веят байраците все още.

    Коментиран от #2

  • 2 жалко

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Милия Милошевич, толкова добра душа. Само за другите мислеше...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Нобел

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "жалко":

    Дайте на Милошевич Нобелова награда за мир. Той спаси мира на Балканите.
  • 4 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "жалко":

    До предните два коментара: Да, Милошевич получи посмъртно оправдателна присъда от съда в Хага. Скрита в 2590 страници присъда по делото и кой знае защо не показана от медиите. И е бил отровен с дроперидол.
Новини по държави: