Last news in Fakti

18 Септември, 2018 14:19 8 988 51

Турски изтребител излита през 2023 г.

  • турция-
  • полет-
  • изтребител

В момента се разработва първият боен самолет турско производство

Първият изтребител турско производство ще може да направи първия си полет през 2023 г. Това заяви заместник – ръководителя на турския военно – технически комплекс Джелал Сами Тюкфечи, цитиран от агенция Анадола.

Той заяви, че Турция е станал лидер във военните разработки през последните 15 години. В момента страната работи по много собствени разработки, включително и върху домашен изтребител.

„Новите изтребители ще заменят F-16, които трябва да бъдат изваден от въоръжение до 2030 г. Разработката на новия изтребител се извършва под ръководството на военния комплекс. Вече работим по създаването на модерен изтребител“, заяви Тюкфечи.

Очаква се разработката да продължи 5 години. След това ще започнат и тестовете на изтребителя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист1

    19 9 Отговор
    Ф16 Пуйк
  • 2 Гаргамел

    22 19 Отговор
    и с какви двигатели е хвърчилото? Руски, американски или китайски?? дееее турското фЪрчилУ

    Коментиран от #19, #23, #28, #36

  • 3 Гост 1

    13 15 Отговор
    Представете си, че от една страна министърът на финансите пътува, за да намери дълга на страната, а от другата страна ще направи свой собствен самолет.Чудя се дали разходитe ще платят с целувки :))
  • 4 Гост 1

    20 21 Отговор
    За един танк от години насам неможаха да намерят един двигател а щели да направят .......

    Коментиран от #6

  • 5 Иванов

    22 13 Отговор
    Двигателите ще са от Рено Клио tdci, супер икономични и произведени в Бурса.

    Коментиран от #37

  • 6 ivan4o

    23 15 Отговор

    До коментар #4 от "Гост 1":

    Хората не боксуват кът някои страни на едно и също място.пхахахахах а някои дърпат назад кът Бг например
  • 7 Синан

    30 14 Отговор
    Турската отбранителна индустрия в последно време се съсредоточи върху разработването и производството на свои собствени продукти. Страната успя да постигне ниво от 54 на сто в задоволяването на собствените си нужди.
    Турция е в процес на създаване на свой изтребител от 5-о поколение TAI TFX. Той трябва да бъде готов до 2023г. За разработване на самолета са заделени 25 милиарда долара, а 250 броя трябва да постъпят на въоръжение. Самолетът ще използва два двигателя EJ200 – със същите лети и Eurofighter Typhoon.
    Корпусът ще бъде направен от композитни и карбонови елементи, като по този начин се постига невидимост от радарите, по-голяма от тази на F-35.

    Коментиран от #8, #9, #41

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 русофилофоб

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "Синан":

    Изтребителят ще бъде с английски двигатели и електроника.Дизайна най-вероятно ще е копие на Ф-35.Руснаците доказаха ,че не са напълно наясно как работи стелт технологията ,но ще видим турците какво ще направят.

    Коментиран от #11

  • 10 Синан

    43 17 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Незнам кой пасе, ама турците поне искат и правят нещо за да напреднат, вие българите няма един домат на кого да продадети, гладници такива.. Ядете турски зеленчуци, турски марки дрехи се обличате, лекувате се в Турция, колко хиляди българи бягат в Турция за животоспасяващи опериции. Турция има цели, и напредва със всяка изминала година, а вие гладните българи какво правите, един протест не можете да направите, 3- ден правите протести, пред парламента ама кой ви чува хаха даже днеска има няма 30 човека бяха на протест, абе смешни сте ама все гледате в двора на комшията

    Коментиран от #12, #49

  • 11 Синан

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "русофилофоб":

    В Ютюб има клипове с дизайна на изтребителя
    TAI TFX , има и други информации в гугъл, поинтересуваи се, виж друго какво правят турците от игла до конец.

    Коментиран от #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 M. A. G. A.

    8 3 Отговор
    Най-добрите двигатели до момента, стелт по-добър от Ф-35, ако беше така за какво са и на Турция тромавите Ф-35 - ци тогава? Май още нищо от това не е уредено. В официалния сайт на EF в продажби' и разработки нищо подобно за двигателя не пише.
  • 14 koпа

    17 7 Отговор
    Старите самолети на Турция ще ги купува България трябва пари за новите.

    Коментиран от #33

  • 15 Синан

    39 12 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ако, имах финансовата възможност да се преселя да живея в Турция, даже нямаше да се замислям, но уви нямам и съм длъжен да стоя тука в Бг.. Казваш Анадола ама там има места, който са по в цивилизацията от някой места в Бг, като Видин и Враца примерно.. Като ( предполагам) не си ходил в Турция и по-специално в Анадола от къде знаеш как е, че 1 използвал като един вид обида.. Не осъзнавете колко сте жалки и нищожни, но вие с вашето погрешно съмочуствие се мислете за кой знае коии..

    Коментиран от #17, #27

  • 16 Синан

    20 9 Отговор
    Крупно дарение за ученици достави Турция в Разградско.
    Крупно дарение е предоставено от Държавната агенция за сътрудничество и координация към президента на Турция за ученици и болни хора от Разградско, съобщиха от областната управа.

    Част от учебните и спортни пособия са раздадени при откриването на учебната година в училища в Исперих, а през седмицата ще продължи разпределението и в други учебни заведения.

    Сред осигурените от турска страна пособия има 414 раници с по 5 тетрадки, скицник, комплекти моливи, бои за рисуване, пастели и други, нужни за часовете. От областната управа посочват, че дарението включва също 40 таблета и 5 акумулаторни колички за хора с увреждания.

    Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен обясни, че дарението е резултат на добрите отношения между двете страни.

    Специално по този повод в региона гостуваха посланикът на Турция в България Хасан Улусой, генералният консул в Бургас Нурай Иньонтепе и други представители на дипломатическата мисия.
  • 17 Шпек Салам Народен

    16 12 Отговор

    До коментар #15 от "Синан":

    Талант и професия нямаш ли си,че ти е нужна финансова възможност,за да се преселиш там? Там всичко е по-евтино- и коли и жилища...за какъв чеп седиш тук,само за пълнеж.

    Коментиран от #18

  • 18 СссереМ

    13 14 Отговор

    До коментар #17 от "Шпек Салам Народен":

    Там му викат гяур и циганин,що да ходи там тука му е добре,от чаветата помощите,социално слаб и накрая 2 бона ги събира на наш гръб.
  • 19 ХЕРДОМАН

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Те имат договор с ролс роили отдавна произвеждат съвместно и с италянците
    Ердо спира да кпува вече техника, а набляга на собствено производство.
    По изгодно е така за турция , но не е изгодно за проиводителите.
    Точно тази политика на бай Ердо ги подлудява , и всячески му пречат на човека.
    ПРОСТО ИСКАТ ТУРЦИЯ ДА СИ ОСТАНЕ АГРАРНА ДЪРЖАВА И ГАРАНТИРАН КУПУВАЧ И КЛИЕНТ НА ТЕХНИКА.
    ОПИТАХА С ПРЕВРАТИ И КАКВО ЛИ НЕ, НО С ЕРДО СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА . Почти всеки бивш министър на турция подписвал неизгодни и поробващи договори за турската държава до сега.
    Продажници е имало винаги и на всякъде.

    Коментиран от #20, #21, #30

  • 20 Generalissimo FRANCO

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "ХЕРДОМАН":

    Когато даваме и оценка за държавен глава на съседна държава (което касае националната ни сигурност), винаги следва да съдим за него от НАША гледна точка, която не е задължително да показваме в медиите, като правителствена "последна дума" - главно от тактично съображения! Бъдещето (сигурността и благополучието) на България са в ЕС/НАТО. В този смисъл, изхождайки от общите интереси на европейските страни-членки на НАТО (и на ЕС), позицията на Столтенберг е правилна - поне докато Турция разпита на НАТО

    Коментиран от #32

  • 21 Generalissimo FRANCO

    9 7 Отговор

    До коментар #19 от "ХЕРДОМАН":

    ...,разчита на НАТО заради своята сигурност (срещу потенциална опасност отвън - Русия, Израел, Иран). Но (!) за нас като народ и млада демокрация е много важно и много актуално да не се заблуждаваме за намеренията на Анкара, прокламирани от бившия й външен министър Ахмед Давутоглу, да разширява своето (културно, икономическо, политическо влияние) в страните , чиито територии са били част от Османската Империя. И ако към тази правителствена политика добавим известните на всички факти за новата вътрешна линия на президента Ердоган целяща постепенно заменяне на светската, проевропейска държавност наследена от Кемал Ататюрк с една изключително авторитарна , базирана на имперски, антихуманни , религиозни и ксенофобски принципи държавна машина, може да се окаже, че България ще бъде мишена за открита агресия ако излезе от НАТО/ЕС, така както го желаят безотговорни фактори, гравитиращи около БСП/АТАКА....

    Коментиран от #25

  • 22 Бастун

    16 3 Отговор
    Евала на Турция ,а ние какво правим освен китайски коли
  • 23 kaka

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    gargo f 16 napravo 6te ni gi podarqt za6toto nie ne mojem da si kupim i ffffar4ilo
  • 24 123

    4 2 Отговор
    Ако е рекъл Аллах.
  • 25 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "Generalissimo FRANCO":

    И какво ще я прави България ???..в България да не би да има газ и петрол ..или голям пазар..?!...

    Коментиран от #34, #46

  • 26 Onzi

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Синан":

    Вярно е,че има клипове,но анимационни!
  • 27 Onzi

    4 8 Отговор

    До коментар #15 от "Синан":

    Ми ходи тогава на майка си у футката.
  • 28 свободно мислещ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Ееееее много завист.но това ще те довърши

    Коментиран от #29

  • 29 Ваня

    16 1 Отговор

    До коментар #28 от "свободно мислещ":

    Ами те нашите бг освен да завиждат и злобеят друго не могат

    Коментиран от #31

  • 30 свободно мислещ

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "ХЕРДОМАН":

    Хердоман.перфектен.реалистичен.логичен.смислен коментар.а най-важното това е истината.радвам се че има умни БЪЛГАРИ.браво
  • 31 свободно мислещ

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ваня":

    Ваня?завистта довършва човека.и друг път съм чел вашите коментари.кратко и ясно казвате вашето мнение.и най важното мислите логически.
  • 32 свободно мислещ

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Generalissimo FRANCO":

    Сигурен ли си че НАТО ще ни спаси?1974Кипър какво стана.прочети за колко часа беше разбита гръц.армия.а сега е 2018.оттогава Турция стана по мощна а Гърция какво стана.помисли.помисли.помисли

    Коментиран от #38

  • 33 свободно мислещ

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "koпа":

    Копа-ще ги подари самолетите но на каква цена.янките.фашагите.франчетата защо не ни дават
  • 34 Generalissimo FRANCO

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Какво ще направи ли : в най-добрия случай - васална държава, каквато бяхме до 10 ноември 1989-та, а в най-лошия - втора "Северна Кипърска република", с несменяем президент , който е роднина на Ердоган......и която цивилизованият свят няма никога да признае !

    Коментиран от #39

  • 35 Гост 78

    12 1 Отговор
    Поне се опитват да направят нещо комшиите... А ние освен мартеници друго не умеем

    Коментиран от #43

  • 36 Гюро михайлов

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Завистливо българско племе,ако зависта се котираше ще сме на първо място.
  • 37 Гюро михайлов

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    А отзад ще си с един рязан чеп.
  • 38 Generalissimo FRANCO

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "свободно мислещ":

    Не помня страна, член на НАТО да бъде обект на агресия ! Реп.Кипър е член само на ЕС !

    Коментиран от #40

  • 39 свободно мислещ

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Generalissimo FRANCO":

    Ако не признават КИПЪР. болят им морковите.а тебе някой признава ли те.отговори си?
  • 40 свободно мислещ

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Generalissimo FRANCO":

    Г-КО?ГЪРЦИЯ НЕ БЕШЕ ЛИ ЧЛЕН НА "НАТО"ТУРЦИЯ НЕ БЕШЕ ЛИ ЧЛЕН НА "НАТО"

    Коментиран от #44

  • 41 Симеон

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Синан":

    Те даже пушка собственото производство не можаха да наложат , камо ли самолет. Турция няма потенциал за конструкторска работа. Могат само да копират чужди образци. Предимно Южно корейски и американски. Какво стана с "националният им танк" - Алтай. Един по голям, а проекта за СОУ Торнадо ?

    Коментиран от #42

  • 42 Yavuz

    12 2 Отговор

    До коментар #41 от "Симеон":

    Турция произвежда всичко необходимо за армията си и най важното го изпитва на терен.Не си тормозете примитивните си мозъци,а пийте си ракията и си гледайте рахата.
  • 43 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гост 78":

    Как бе, знаеш ли какво хубави дюдюци правя в една фабрика с червени фенери.
  • 44 Че какво общо имат гърците

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "свободно мислещ":

    с Кипър? Освен, че искаха да го анексират целият?

    Коментиран от #48

  • 45 Престанете с тези "лоши новини за Турция

    3 0 Отговор
    Туркофобите получават инфаркти.
  • 46 Капитан Андреево

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    а милионите тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта, от къде ще минават бре гюварлакь
  • 47 свободно мислещ

    6 3 Отговор
    Симеоне много знаеш за ТУРЦИЯ.ти толкова не знаеш за БГ.я си стой в твоята уютна кочина. Завистливо човече това ще те довърши
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Кубри

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Синан":

    Синан ,става дума за умствени способности,а не за домати.За твое съжаление твоите любимци не са на високо ниво.Ако някой прави операции ,то много вероятно е да е учил и работил първо в USA или EU ,тоест сигурно е.Защо не ги сравниш с Израел твоите турци?
  • 50 Инженер

    3 1 Отговор
    Айдее... тюркофилчетата ще имат мокри сънища! Препоръчвам им да окачат една снимка на самолета на стената до тази на танка, дето щяха да правят, да си потопят краченцата в един леген турско производство и да чакат..., но не 2023, а 3023!
  • 51 И. Милетиев

    1 1 Отговор
    Никога не съм виждал нещо турско и хубаво и качествено!
Новини по държави: