19 Септември, 2018 07:40 1 288 3

Ким: Скоро отивам в Сеул

  • ким чен-ун-
  • южна корея-
  • северна корея-
  • среща-
  • сеул-
  • мун дже-ин

Положителни сигнали от Корейския полуостров

Ким: Скоро отивам в Сеул - 1
Снимка: БТА/ AP

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин подписаха важно споразумение във втория ден от срещата си в Пхенян, предадоха световните агенции. Ядрените инсталации на режима в Пхенян ще се демонтират за постоянно в присъствието на международни експерти.

Министрите на отбраната на двете страни подписаха военно споразумение за понижаване на напрежението на Корейския полуостров, посочва ДПА. На обща пресконференция Мун Дже-ин каза, че Ким се е съгласил да се предприемат конкретни стъпки към ядрено разоръжаване и севернокорейските ядрени инсталации да се демонтират за постоянно в присъствието на международни експерти.

Двете Кореи се разбраха да премахнат всички опасности, които могат да предизвикат война на полуострова, каза президентът. "Пълното ядрено разоръжаване ще настъпи в недалечно бъдеще", допълни той. Ким Чен-ун на свой ред заяви, че иска в скоро време да посети Сеул.

Първият кръг преговори се състоя вчера и продължи два часа - с 30 минути повече от планираното. Как са протекли разговорите засега няма информация. Главните теми в разговорите ще са подновяването на диалога между Северна Корея и САЩ, свързаният с това въпрос за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, както и проблемите за сигурността и нормализирането на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питащия

    1 1 Отговор
    Я някой да ни светне / а тук има капацитети които знаят отговора/ какво ще рече това "братско" ръкостискане кой е по по !!!!???
  • 2 Кики

    2 1 Отговор
    Това е нормален поздрав.Братският е когато се целуват уста в уста и се прегръщат!
    И добре ще е да си изчистят улиците от проститутки,наркомани,клошари и т.н.,когато Ким ги посети...

    Коментиран от #3

  • 3 바이가뉴

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    По написаното от вас личи, че кракът Ви никога не сте стъпвал на улица в Южна Корея.
Новини по държави: