19 Септември, 2018 08:26 1 820 7

Тереза Мей: Нека избегнем хаоса!

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • хаос-
  • споразумение

Близо сме до споразумение, каза тя

Тереза Мей: Нека избегнем хаоса! - 1
Снимка: БТА/ AP

Великобритания и Европейският съюз са близо до споразумение за Брекзит, но и двете страни трябва да проявят добра воля и решителност, за да се избегне хаотична раздяла и да се осигури близко бъдещо партньорство. Това обяви британския премиер Тереза Мей пред германския вестник "Велт".

Близо сме до постигането на добре организирано излизане от ЕС, което е ключово за изграждането на близко бъдещо партньорство, отбеляза Мей, цитирана от Ройтерс. За довеждането на процеса до успешен край ЕС трябва да промени позицията си, както направи Великобритания. Нито една от страните не бива да иска неприемливото от другата като например въвеждането на външна митническа граница между различни части на Обединеното кралство.

Днес и утре лидерите от ЕС се събират в австрийския град Залцбург за преговори, които британският министър за Брекзита Доминик Рааб определи като крайъгълен камък. Рааб каза, че британското правителство се придържа към предложението си за граница между британския район Северна Ирландия и членуваща в ЕС Ирландия след Брекзит - една от основните пречки за постигането на споразумение.

Главният преговарящ от ЕС за Брекзит Мишел Барние каза, че Евросъюзът е готов да подобри предложението си към Великобритания за допълнително подсигуряване при управлението на ирландската граница след раздялата. Барние каза, че срещата на върха на ЕС през октомври ще бъде "моментът на истината" за преговорите за Брекзита. Според него тя ще покаже дали ще има споразумение или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    21 3 Отговор
    ЕС трябва да подкрепи Северна Ирландия в борбата им за независимост ..нека да се откъснат от Англия и да се присъидинят към Ирландия и ЕС..
  • 2 йъо

    22 1 Отговор
    Никакви споразумения, англетата с един шут в задника и навън от ЕС. На никого не са притрябвали тези лакеи на ФАЩ разединяващи ЕС.
  • 3 САП

    15 3 Отговор
    Англичани има една поговорка, която описва вашата ситуация "Това, което човек сам си го направи и най-злия враг не може да ти го причини". Сега за всичко ще ви накарат да си платите с лихвите.
  • 4 Bahti

    13 1 Отговор
    Цял свят се смее на лондонистан. Вече са претопени.
  • 5 Викам

    0 0 Отговор
    Да подкрепят границата със стена. Или още по-добре - всички кораби да се преглеждат от граничари на ЕС и на ОК.
  • 6 плевен

    0 3 Отговор
    Всички ревеме срещу азиатската напаст, а когато англичаните напуснаха по тази причина, взехме да ги съдим. Завиждам им на куража. Не всичко е пари. Колко пари ще приемем за да почернее страната ни?

    Коментиран от #7

  • 7 САП

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    При тях тая напаст не отива от Европа а директно си виза там. Те имат специални привилегии за бившите си колонии. Виж къде им са били колониите Африка, Азия, Австралия и др.
Новини по държави: