20 Септември, 2018 07:33 2 367 10

Европа остава разединена за мигрантите (СНИМКИ)

  • австрия-
  • ес-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • фронтекс

Лидерите на Стария континент не постигнаха успех на срещата в Залцбург 

Европа остава разединена за мигрантите (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерите на Европейския съюз не успяха да постигнат значим напредък в изглаждането на различията си по въпросите на миграцията по време на снощните си разговори в австрийския град Залцбург.

Единственото, за което са се договорили, е, че съюзът трябва да сътрудничи по-тясно с Египет по въпроса, съобщиха рано тази сутрин участници в срещата на върха, предаде DPА. Изразена е била подкрепа за разговори между ЕС и Египет и за среща на високо равнище, посветена на сътрудничеството по въпроса с мигрантите и икономическото сътрудничество, която би могла да се състои през февруари в Египет.

Туск ще представи тези идеи на египетския президент Фатах ас Сиси, с когото ще се срещне скоро в Ню Йорк.

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че страните членки не са постигнали достатъчно компромиси през първия ден от неформалната среща на върха. Италия, Австрия и няколко централноевропейски страни са застъпили позицията, че единственият начин да бъде спряна нелегалната миграция е да бъдат укрепени външните граници на ЕС. Те същевременно отхвърлят всякакви опити за преразпределяне на кандидатите за убежище в рамките на съюза.

Европа остава разединена за мигрантите (СНИМКИ)

Други правителства искат решаване на този висящ проблем, опасявайки се, че той ще помогне на популистките партии да спечелят значително влияние в изборите за Европейски парламент следващата година.

Някои страни се противопоставят на плановете за разширяване на пълномощията и персонала на Фронтекс - агенцията по охрана на външните граници на ЕС.

"Дискусията по вътрешните аспекти на миграцията потвърди, че различията остават", каза източник от ЕС за състоялите се разговори по време на снощната лидерска вечеря. Разговорите ще продължат.

Европа остава разединена за мигрантите (СНИМКИ)

Юнкер отново призова за солидарност в Европа, като добави, че тези, които отказват да приемат бежанци, трябва да споделят това бреме по други начини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    26 1 Отговор
    А стига бе....къде останаха нпо-лозунгите на евро-траверсите? За "общ европейски дом" ..."за обща единна ценностна система"...""за светлият и перспективен мулти-култи" идиотизъм на тикваите от Брюксел...
  • 2 Калев

    23 0 Отговор
    Никой НЕ иска да го каже направо-Борбата не само в Европа е на глобалисти-сатанисти и антиглобалисти борещи се за националните държави и запазващи си националното това е !!!!Чини ми се в Европа и ЕП след изборите за такъв, антиглобалистите ще са в повече и там паниката е голяма !!!!
  • 3 Еврогейталашката кочина

    20 0 Отговор
    Е пред разпад
  • 4 Алф сьбуди ли се 📣

    9 1 Отговор
    🗣Не приемай ТЕ хората за идиоти 😢 , но не забравяй ТЕ ,че са .
  • 5 читател

    7 1 Отговор
    Боци та кой маха с ръка ?
  • 6 Хасан

    9 1 Отговор
    Египетския президент Сиси не беше ли начело на военна хунта която свали демократично избрания президент ????След това почнаха убийства,чистки ..все в името на ”демокрацията”...
  • 7 среднощен

    12 0 Отговор
    И все "по-добре" ще става...!? Най-големият проблем на Европа е, че припознава чуждия интерес като свой!?
  • 8 gost

    6 0 Отговор
    Боци, го няма на общата снимка. Там също се вижда толерантността.
    две женици ма , които се надигат на пръсти от последния ред, за да може да докажат присъствие. Джендърите да ги бяха пуснали малко по-напред
  • 9 бактън

    7 1 Отговор
    Айде разваляйте я тая Вавилонска кула,бягайте от този бардак,както постъпиха хитрите рижи островитяни и оставете бабоеба и лудата германка да ги изедът африканските палчища.
  • 10 ХанкоБрат

    1 1 Отговор
    Юнкер отново призова за солидарност в Европа, като добави, че тези, които отказват да приемат бежанци, трябва да споделят това бреме по други начини.------------------------- Да, примерно да се пръждосват със скоростта на сто диви прасета от Еврокочината, ако не им харесва да изхранват маймуни, които колят и изнасилват децата им или не искат да приемат исляма.
Новини по държави: