Last news in Fakti

20 Септември, 2018 11:16 1 122 1

Тръмп с яростна атака към свой министър

  • доналд тръмп-
  • джеф сешънс-
  • сащ-
  • министър-
  • правосъдие

Президентски гняв във Вашингтон

Тръмп с яростна атака към свой министър - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп предприе една от най-яростните си атаки срещу назначения от самия него министър на правосъдието Джеф Сешънс, предаде ДПА. В интервю по телевизия "Хил ТВ" вчера той се оплака: "Нямам министър на правосъдието".

Тръмп не за първи път излива гнева си от решението на министъра през март 2017 година да се откаже да контролира т.нар. "руско разследване" на специалния прокурор Робърт Мълър и да предаде тази функция на своя заместник Род Розенстейн. По този начин Сешънс фактически се отказа да защитава президента, заради което всъщност бе номиниран от него.

В интервюто си Тръмп се оплаква, че това, което Сешънс направи, било "много нечестно" и че той е "силно разочарован" от него. Анализатори предполагат, че последните нападки на президента може би подготвят почвата за уволнението на Сешънс. Самият министър засега не е отговорил на тези изявления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 0 Отговор
    Прав си е Дони. Та нали затова го назначи-да замете следите!