20 Септември, 2018 12:26 1 321 6

Ким Чен-ун изкачи свещен вулкан

  • северна корея-
  • южна корея-
  • вулкан-
  • свещен-
  • ким чен-ун

Задава ли се мир на Корейския полуостров?

Ким Чен-ун изкачи свещен вулкан - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун приключиха днес тридневната си среща с изкачването на вулканичен връх, смятан за свещен в двете държави, предадоха осведомителните агенции.

Мун пристигна по въздуха до подножието на връх Пекту, до китайската граница, където бе посрещнат от Ким. После двамата лидери, придружени от съпругите си, се превозиха с въжена линия до т.нар. Небесно езеро на върха на планината. Те се разходиха из района заедно с други официални лица. Двамата лидери се хванаха за ръце и ги вдигнаха в триумфална поза, която бе запечатана от фоторепортерите.

Мун Дже-ин е известен с хобито си на планинар. Миналата година той на два пъти е преодолявал маршрути в Хималаите. Президентът на Южна Корея нееднократно е казвал в миналото, че мечтата му е някой ден да изкачи Пекту. По време на първата си среща с Ким през април т.г. Мун спомена за тази своя мечта и изрази надежда, че Ким ще помогне тя да се осъществи, предадоха Ройтерс, ДПА и АП.

След планинската екскурзия днес президентът на Южна Корея отлетя направо за Сеул. В товарния отсек на самолета има два тона гъби, предадени като подарък от Ким Чен-ун. Гъбите от рода млечница трябва да бъдат раздадени на 4000 членове на семейства, разделени от Корейската война (1950-1953), съобщи ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 4 Отговор
    Вулканът не беше свещен допреди изкачването на Ким.
  • 2 асът на асовете

    3 1 Отговор
    Мдааа, корейците постепенно се сближават и сприятеляват, възстановяват роднински връзки. Ако не бяха американците това щеше да стане много по-рано, или по-точно казано тази страна изобщо нямаше да бъде разделена на две.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 гост

    2 1 Отговор
    Краят на краварското господства е явен. Тези хора са братя и сестри, няма как Корея да не е една, колкото и да не го искат САЩ
  • 4 Ицо

    1 1 Отговор
    Американците ще направят всичко възможно за да не се сближават двете Кореи защото ще загубят влиянието си в региона!
  • 5 плевен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "асът на асовете":

    Това са само пози. Пропастта между двете държави е огромна. Вижте в нета, колко дни бяха необходими на Северен Виетнам да превземе Южния след изтеглянето на САЩ. В битката между парите и оръжието, оръжието печели бързо, ала парите се смеят последни.
  • 6 partizanin

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "асът на асовете":

    ako ne beha Rusnatsite tri grajdanski voyni v Kitay, v Mongoliya i v Koreya. kak stana tova Amerika nastani komunizama v tiya dırjavi...sışto kato Balkanite...