Last news in Fakti

20 Септември, 2018 15:32 4 867 12

Китай превзема Германия

  • германия-
  • компании-
  • китай

Германското правителство се опитва да спре поглъщането на компании

Германските власти подготвят редица мерки за подкрепа на германски компании, за да могат да намалят китайските инвестиции в страната, съобщи South China Morning Post.

В момента германските власти работят по измяна на германското законодателство в сферата на външната търговия. Целта е ключови технологии да останат в немски ръце.

Планират се увеличаването на броя на секторите, в които германското правителство ще може да оценява риска от поглъщане от чуждестранни компании. Ще бъде наложен и засилен контрол над този тип сделки. Понижава се и прагът, при който германските власти ще извършват оценка на чуждестранни инвестиции.

В германското правителство се опасяват от растящия интерес на китайски инвеститори към германски банки. Инвеститори от Китай са извършили 30% от сделките по сливане и поглъщане на германски компании през 2017 г. През последните три години показателят е 40%.

Германия се готви да създаде и фонд от 1 млрд. евро. Със средствата от него ще бъдат финансирани германски компании, които изпитват финансови проблеми и към които има китайски интерес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    17 15 Отговор
    Европа няма и десетелетие бъдеще без Русия и Китай!!!
    ЕвраАзийски Съюз му е мамата, другото е бустан!!
  • 2 Русенец

    28 6 Отговор
    Германците искат да си построят "псевдо капитализъм", в който само изгодните на Германия сделки и процеси да протичат, а неизгодните да се блокират ! Няма такава "бира" при капитализма, това си е националсоциалисъм и Европа скоро ще го разбере !
  • 3 ванката

    25 1 Отговор
    че кво се пънат толкова на нас като ни казаха да си продадем целия бизнес на чужди компании казваха че е добре а сега щом се отнася за тях не е ...
  • 4 goni

    15 2 Отговор
    Духа е пуснат от бутилката! А, сега го натикайте обратно! Китай изкупува Германия!!!:) Е! И САЩ между другото!:) Бай Дончо и компания се мъчат с някакви мита, ама нема да стане! Абе! Защо ги напомпахте?! Алчни, долни и ......думите са слаби!!! Има много хубава книга по темата! Мислех че е фантастична, ама явно си е научна! Лошото е че днес почти никой не чете!
  • 5 плевен

    13 0 Отговор
    Браво Росене! Това което интуитивно го усещахме, ти го предаде ясно, точно и кратко. Чуждите инвестиции водят до гарантирана зависимост от чуждите държави. У нас двете големи партии се надпреварват да се молят за арабско-китайски инвестиции. Упорито премълчават, че в далечен план ще разпродадат държавата, както сърбите разпродадаха Косово. И тогава ще е късно да се оплакваме.
  • 6 jambazina

    19 0 Отговор
    1 млрд. Евро за помощ на бизнеса. В сравнение със 110 за помощ на тарамбуките. Няма що, така се спират китайци.
  • 7 123

    15 3 Отговор
    А немците как взеха всички бизнеси от източна Европа използват я само за суровинен придатък и евтина работна ръка.
    Не са ли много нагли швабите.
  • 8 Да да

    1 7 Отговор
    Абе направо Съветски Съюз, кво ни плакнеш с глупости :D! А какво бъдеще има кочинката без ЕС? На кого ще продава ресурси равни на половината и БВП? Сещаш ли се че след 5 години нуждата от петрол ще намлее!

    Коментиран от #9

  • 9 ко речи

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    "Сещаш ли се че след 5 години нуждата от петрол ще намaлее!" И що така си мислиш?! Наясно ли си, че 90% от това, което се заобикаля има в състава си петролен компонент. Клавиатурата по която пишеш, монитора, паркета, килимът ти, дрехите ти, маргаринът на филията ти, маратонките ти, изолацията на къщата ти и т.н.?

    Коментиран от #10

  • 10 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "ко речи":

    За голямо учудване много хора си мислят, че петрол, това е само онова дето гори. Ти правилно отбеляза, че това дето гори е много малка част от това дето не се ползва за горене. Горивата са остатъчен продукт след преработката на нефта и добиването на "другите" суровини, които ти си споменал.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Малко извън темата. Преди време четох статия и за съдържанието на ГМО царевицата на Монсанто в различни продукти. Виж там вече се изненадах колко обширно е приложението й. Ако не се лъжа основната тема бе заобикалянето на забраната за използването на Монсанто в Европа, през СЕТА. Петрола и ГМО-то за съжаление ще са проблемите и на следващите няколко поколения. Между другото има много интересна конспиративна теория за кемтрейлс. А именно, че рапръскваните химикали целят унищожаване на естественият генофонд на дадени растителни култури, с цел тоталната им замяна с ГМО.
  • 12 829

    3 0 Отговор
    Нищо не могат да направят. Германия е обречена без германци, Франция ще падне преди тях.
Новини по държави: