20 Септември, 2018 20:50 2 040 3

ЕС е готов за всякакви варианти с Великобритания

  • ес-
  • среща-
  • великобритания

Има напредък в преговорите

Европейската комисия е напълно готова да за всякакви варианти за излизането на Великобритания от ЕС. Това заяви председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер, цитиран от ТАСС.

По време на срещата на върха в Залцбург, Юнкер заяви, че ЕС е подготвен за варианта, при който не се постига споразумение с Великобритания.

Канцлерът на Австрия, която е ротационен председател на ЕС, Себастиан Курц, заяви, че ЕС се стреми да избегне твърда раздяла с Великобритания. Според него европейските лидери са се разбрали да приключат с преговорите с Великобритания през следващия месец.

„Днес стана ясно, че до октомври трябва да постигнем бърз напредък, ако искаме да приключим с преговорите до ноември. Ние постигнахме съществен напредък, но остава още работа за вършене“, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ако няма споразумение, нейната страна е готова да излезе от ЕС и без такова. Тя заяви, че няма вариант за втори референдум в нейната страна.

„На този етап планът на Тереза Мей не може да бъде приет,.но ние ще очакваме новите предложения на Великобритания до октомври“, заяви френският президент Еманюел Макрон.

В същото време председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова за единство в преговорите. Според него е възможно постигането на споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    9 1 Отговор
    Ви не знаете какво правите. Всеки ден нова идея и както винаги до сега глупава.
  • 2 Kcaniba

    10 0 Отговор
    Ще ме прощавате, но звучи като обява на некое софийско масажно стуио....
  • 3 среднощен

    7 0 Отговор
    ЕС и Великобритания..., вече е досадно! Няма "трагедия" при раздялата, защото никога не са били истински заедно...!? Парад на лъжата и лицемерието!
Новини по държави: