Last news in Fakti

21 Септември, 2018 07:25 11 941 24

Меркел нанесе съкрушителен удар на Тереза Мей

  • ангела меркел-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • ес-
  • удар

Брекзит може да се състои без споразумение

Меркел нанесе съкрушителен удар на Тереза Мей - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Германският канцлер Ангела Меркел нанесе съкрушителен удар върху лидерството на британския премиер Тереза Мей, пише британският всекидневник „Дейли експрес“, коментирайки неформалната среща на европейските лидери в Залцбург.

Вестникът посочва, че Меркел е заявила на Мей, че Европа трябва да види „съществен прогрес“, преди да сключи споразумение за Брекзит. Канцлерът изтъкна, че Брекзит трябва да бъде завършен до ноември или Великобритания ще рискува да напусне блока без споразумение.

Лондон и Брюксел все още не могат да се споразумеят за условията по развода и е голяма угрозата в оставащите месеци да няма съществен прогрес. Тереза Мей ясно подчерта, че няма да има втори референдум във Великобритания за Брекзит, а освен това заяви, че няма да има удължаване на периода за преговори с Европейския съюз.

Вчера Тереза Мей каза, че планът й за Брекзит е единственото сериозно и заслужаващо доверие предложение на масата. Британският премиер заяви това,след като председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза, че планът й няма да проработи. По думите й Великобритания е готова да напусне ЕС без споразумение за условията на нейното излизане, ако няма предложение, което да е приемливо за нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренера

    48 11 Отговор
    Ми ако искат да се хващат за косите поне да гледаме сеир.Да де, но ингилизката не е наш Боки ха му тропнеш ха се е съгласил мдааа !
  • 2 Зигмунд

    43 12 Отговор
    Двете крави отиват на паша....
  • 3 ГосТ

    34 2 Отговор
    Са к'во Туск доброто ченге, Меркел и Макрон -лошите. натискай докато не клекне! По добре без договор,за плащат сметката и ЕС да прави референдум за Шотландия и Северна Ирландия, абсолютно по същия начин както Русия направи за автономния Крим ;)
  • 4 БАБА

    56 10 Отговор
    Двете крантии които съсипаха европа.
  • 5 густо майна

    54 2 Отговор
    вън от съюза,не им щем пакистанските градове.....
  • 6 гост

    29 10 Отговор
    Така става като се дава власт на жени и травестити. От жена политик и стратег не става .

    Коментиран от #7

  • 7 "човешки" ресурси

    25 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Да ама са изпълнителни. Идеални са за мръсни и гнусни поръчки.
  • 8 Философ

    13 3 Отговор
    Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!
  • 9 644

    32 6 Отговор
    В народопсихологията ни е набивано, че западното е хубаво, западното е модерно, западното, запада... ЗА'ПАДА! От 5 години работя с британци, е не... това, че английският им е майчин език, не ги прави умни.. напротив, могат спокойно да си показват колко са... ъгъл над 90 градуса!

    Коментиран от #16

  • 10 Анализатор

    11 4 Отговор
    Имаш право ,но по принцип там където работят имигранти неможеш да срещнеш хора с акъла от британците освен шефовете разбира се.
  • 11 пипи дългото чорапче

    11 6 Отговор
    Работя с англичани и италианци.И представителите на двете наци и с които работя са чудесни хора.Вършиш си добре работата, доволни от теб,спазват си законите,работното време.Ако понякога си свършат работата ме пускат и по рано.Пожелавам на всички такива работодатели

    Коментиран от #17, #20

  • 12 Щеше да е тежък развода

    13 6 Отговор
    Без споразумение означава- без последици за Англия.
    "Уж щеше да е тежък развода ? А дали ?"

    Като остава отворена вратата за дипломацията за търговията със стоките, признаване квалификацията на работниците по предишни договорености. Отпадат митата от САЩ за Англия, остават за ЕС. С Китай ще се договарят сами/без ЕС/. Сами ще определят кой да им е на територията/ не като Орбан да се поти/.
    От кое не спечели Англия ?
  • 13 Джентълменът русофил

    12 8 Отговор
    Аз отдавна ви казах, че англичаните никога няма да се минат. Просто, ще си затворят границите на 29 март и толкова. Защо си мислите, че тази свободна търговия е толкова важна за тях? Та те си имат всичко на практика, а каквото нямат, ще си го внесат от Китай, така или иначе всичко идва от там. Влезте в английските сайтове и ще се убедите, че стоките в UK са много по-евтини от европейските(електроника, памперси, спортни стоки) и каквото още ви хрумне. Че десетина британски компании, щели да си изнесат дейността в чужбина - who cares?

    Коментиран от #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 446

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "644":

    Какво работиш, миеш тоалетните след тях и те дразнат с това, че и един писоар не могат да уцелят, ли?

    Коментиран от #21

  • 17 щедри и галантни западняци

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "пипи дългото чорапче":

    Какво точно работиш, Дълго чорапче ? Свързано ли е с жартиери .
  • 18 сноу

    4 1 Отговор
    Хм,че как тъй Шменкелуца нанесла удар, че и съкрушителен .Гледам, че суче дирник, като болна кравка ,сякаш тя е получила удар.Впрочем то-о, що се събраха ...ядоха ,пиха и се веселиха и ломотене на празни приказки.Е..вярно Ишиаса изплямпа няколко бодри слова, тип късния БрежнЮв, ама то кой ли ги чу.
  • 19 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    Британия е единствената държава и империя ,която въвежда ред НОВИ ИЗОБРЕТЕНИЯ за да запази ВЛАСТТТА СИ!!!!И то ..успешно...САЩ след войната ПЛЯЧКОСВАТимперията,като и отнемат колонии и военни бази....Британия се измъква и ЗАПАЗВА СТАТУТА СИ като създава система на ФИНАНСОВА зависимост и банка АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ/офшорни зони и британска общност/...Шашнах се като разбрах ,че 80%от ФИНАНСИТЕ НА ЕСсе контролират и минават през ЛОНДОН!!!!!А 20% от световната търговия се контролира от Лондон!!!ТОВА ДАВА САМОЧУВСТВИЕ!!!!Германия-произвежда,но Лондон държи търговски пътища,офшорни зони,финансови инструменти,глобални стратегий,тактики и иновации....ВСЕ ОЩЕ!!!!!!!ТЯ почита и уважава СВОЯ ФЛАГ.....Другите са РУСИЯ,КИТАЙ иии сащ....
  • 20 патил

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "пипи дългото чорапче":

    Италианци!? Ха, ха! За англетата не знам ама за италианците не е вярно. Знам го от личен опит и от опита на много други, които ме предупреждаваха. Италианците са етикет за мързел, безхаберие и слонски непукизъм. Ти си най-обикновен лъжец!
  • 21 4469

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "446":

    Не съди за другите по себе си!
  • 22 ПРЪЧА

    3 1 Отговор
    ТЕЗИ ДВЕТЕ ДАЛИ СЕ МАНДРЪСАТ ОЩЕ
  • 23 Христо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Джентълменът русофил":

    Сешташ ли се че след Brexit няма да я има евтината работна ръка и себестойността на стоката ще се вдигне ?
  • 24 Джентълменът русофил

    4 2 Отговор
    Уви няма да стане така Христо. Звучи добре, но няма да се случи. Евтината работна ръка. Която сега е там, ще си остане евтина. Сещам се за стотици българи, румънци, литовци и латвийци, които са във Великобритания от повече от 5 години, но почти не говорят английски и на практика нямат шанс за друго освен за ниско квалифициран и ниско платен труд. Успелите българи, които познавам се броят на пръсти.
Новини по държави: